Un soft de salarizare este parte integrata a unui sistem ERP, fiind special conceput pentru rezolvarea tuturor problemelor de calcul salarial, indiferent de tipul de activitate si de numarul de angajati ai organizatiei care il utilizeaza.
Implementarea unui program de salarizare ofera avantajul folosirii unui instrument sigur si exact pentru introducerea si prelucrarea datelor despre angajatii unei companii.
WizSalary este un soft de salarizare oferit de Wizrom si este conceput pentru a acoperi 3 domenii principale:
- Managementul de personal
- Gestiunea salariilor
- Monitorizarea costului fortei de munca
Specialistii din domeniu afirma ca organizatiile ce utilizeaza un soft de salarizare reduc timpii de procesare si erorile manuale. WizSalary dispune de facilitati puternice privind administrarea fortei de munca. Programul de salarizare pune la dispozitia utilizatorului rapoarte detaliate despre managementul resurselor umane usurand lucrul cu datele din ce in ce mai complexe referitoare la personal.
WizSalary poate gestiona urmatoarele date:
- Detalii despre angajat – marca, date personale, studii, carnet auto, functie, meserie, vechime in munca etc.
- Detalii privind contractul de munca – data angajarii, loc de munca, carte de munca, gradatie, salariu etc.
- Detalii despre partenerii de viata – sot/ sotie, copii etc.
- Informatii despre evolutia profesionala – educatie, calificari, certificari, experienta etc.
- Informatii financiare – salarii, clase si grade de salarizare, beneficii, banca, contul de card si numarul de card pentru plata salariilor.
Toate aceste date sunt folosite pentru o gestionare cat mai completa a personalului unei companii, pentru emiterea de rapoarte cat mai complexe in functie de informatiile specifice fiecarui angajat.
Avantajul folosirii acestora consta intr-o mai buna informare asupra structurii de personal existente, in evidentierea detaliilor si criteriilor de selectie, grupare si analiza a personalului.
Principalele avantaje ale implementarii unui soft de salarizare sunt:
- Managementul angajatilor – evidenta concediilor medicale, ore suplimentare, concedii de odihna etc.
- Eficientizarea costurilor si a timpului – prin acces facil si rapid la informatii
- Evitarea greselilor – procedurile de validare si controalele unui program de salarizare nu permit introducerea de date eronate
- Nu este nevoie de expertiza – daca softul este utilizat in mod corespunzator, angajatii pot gestiona usor si eficient cerintele de salarizare ale companiei
- Automatizare – se emit automat declaratiile catre stat, adeverintele solicitate de catre angajati precum si documentele de personal (contract individual de munca, act additional etc.).
In concluzie, un soft de salarizare este o solutie software ce ofera informatii valoroase in ceea ce priveste analiza cheltuielilor de personal, precum si impactul acestor costuri asupra companiei. Acesta ajuta la eficientizarea bugetelor prin facilitarea accesului la informatii disponibile intr-un format clar si structurat, ce permite luarea celor mai bune decizii.