Are o afacere mică nevoie de software HR? Pe scurt, răspunsul este un da răsunător. Chiar dacă o companie mică se concentrează, în primul rând, pe activități care să îi asigure profitabilitatea, la finalul zilei, oamenii sunt cei care fac diferența. Pe măsură ce compania se dezvoltă, sarcinile legate de gestionarea oamenilor încep să se adune. Astfel, chiar și sarcinile aparent simple se pot complica și totul ajunge să dureze mult prea mult – de la programarea și aprobarea pontajului până la managementul performanței și chiar și doar gestionarea corectă a datelor angajaților.
Soluția poate fi simplă, sub forma unui software de resurse umane: o soluție software consolidată care integrează urmărirea timpului lucrat, gestionarea performanței, beneficiile angajaților și funcționalități de self-service. Alegerea celui mai bun software HR pentru orice companie este o decizie importantă și, mai ales, una pe care ați vrea să o luați corect de la început. Acesta este motivul pentru care este important ca, atunci când încercați să alegeți, să aveți următoarele funcționalități de bază în minte:
- Pontajul
„Cu software-ul HR puteți automatiza multe dintre sarcinile manuale HR și cerințele de conformitate care vă ocupă o mare parte din timp. În această perioadă în mod special, pe măsură ce o parte din forța de muncă revine în birou pe măsură ce alți angajați continuă să lucreze remote, pontajul rămâne un aspect extrem de important – și aveți nevoie de un soft care să garanteze că acesta este înregistrat zilnic, corect, și fără să creeze probleme în plus pentru angajat. Un soft de resurse umane precum WizOne, ce include și opțiunea pontajului, este ușor de folosit și elimină orice îndoieli privind corectitudinea informațiilor colectate”, explică Anca Cîrstoiu, Division Manager Small & Medium Business în cadrul Wizrom Software.
- Integrarea salarizării
Având în vedere cantitatea mare de informații de resurse umane și date de salarizare care se suprapun, nu are sens să păstrați două sisteme care nu comunică între ele. Dimpotrivă, puteți să vă creșteți eficiența alegând două soluții interconectate. WizOne, de exemplu, se integrează automat cu WizSalary – în acest fel, ori de câte ori o informație nouă este introdusă în sistem de către HR, actualizările de salarizare se fac automat, eliminând posibilitatea apariției de erori și nevoia de a dubla munca de manipulare și reconciliere a datelor.
- Securitate fără compromis
În general, companiile ajung să dețină date foarte sensibile despre angajați, de la adresele de domiciliu și CNP-uri la istoricul angajării, detaliile contului bancar, dosarele medicale și informații despre familie. În acest context, riscurile asociate cu furtul sau accesul neautorizat al acestor date confidențiale reprezintă o sursă majoră de îngrijorare pentru managerii de resurse umane. Astfel, este vital să alegeți un software de management al resurselor umane care să vă asigure cele mai înalte standarde de securitate, asigurându-vă că datele dumneavoastră sunt stocate pe servere securizate, cu back-up-uri constante.
- Mobilitate și accesibilitate
În ultimele luni în mod special, am ajuns să depindem de abilitatea noastră de a accesa informații de oriunde și de pe orice dispozitiv, printr-un singur click, pentru a ne desfășura activitatea. Aceeași nevoie definește și departamentul de HR și nevoia sa de a putea avea, oricând și oricum, acces la datele angajaților. De aceea, un software disponibil de la distanță, pe care angajații îl pot accesa de oriunde s-ar afla, garantează că sarcinile legate de gestionarea echipei nu vor rămâne niciodată neîndeplinite și nici nu vor fi amânate, un prim pas absolut necesar pentru ca angajații să se simtă apreciați.
- Scalabilitate atunci când vine vorba de nevoile tale
Chiar dacă, pe moment, căutați un sistem de management HR care să răspundă nevoilor dumneavoastră actuale, este important să luați în considerare și modul în care această soluție se poate modifica pentru a susține și creșterea viitoare a companiei. Dacă vă concentrați prea strict pe cerințele pe care le aveți în acest moment, este posibil să treceți cu vedere nevoile viitoare ale afacerii dumneavoastră, ceea ce doar va pune presiune în viitor să faceți schimbări și să fiți nevoit să achiziționați un alt sistem software. De aceea, varianta ideală este să alegeți un soft care se poate extinde odată cu business-ul, gestionând nu doar un flux tot mai mare de informații și angajați, dar și fiind mereu modernizat pentru a ține cont de modificările legislative și de nevoile în schimbare.