3 avantaje ale softurilor HR de care trebuie să știi

software de hr 01 m

Soluția pentru multe dintre provocările de care te lovești în compania ta constă în software. Softurile potrivite te ajută să îți gestionezi mai bine resursele, să îți controlezi mai bine finanțele sau să îți consolidezi performanța. Ce faci, însă, dacă problemele tale vin din echipe care nu se aliniază să lucreze eficient împreună? Sau din activități rutiniere care seacă energia angajaților? Surpriza, în acest caz, este că tot o soluție software s-ar putea dovedi salvatoare.

Softurile aduc beneficii vizibile și cuantificabile nu doar în zonele mai cunoscute de finanțe sau vânzări, ci și în ceea ce privește HR-ul. De aceea, dacă te gândeai că un soft de resurse umane nu este altceva decât un moft, ai nevoie să afli despre avantajele sale puternice și să decizi dacă este potrivit pentru tine, în acest moment al vieții firmei tale.

Astfel – de ce și cum te ajută un software de management al resurselor umane, chiar dacă nu ai o companie cu sute de angajați?

  1. Consolidează toate activitățile de HR într-o singură platformă

Unul dintre cele mai importante (și evidente) motive pentru care un software de HR îți poate fi util este că o soluție bună consolidează diferite activități și funcționalități într-un sistem integrat comun, ce poate fi accesat rapid și de oriunde. Astfel, o singură soluție ajunge să înlocuiască alte trei, patru sau chiar cinci aplicații diferite ce acopereau doar anumite aspecte ale muncii de HR.

În alte cazuri, aceeași soluție reduce timpul necesar realizării unor activități de la ore întregi petrecute de angajați la doar câteva secunde. Un software de HR înseamnă șansă să automatizezi acele task-uri migăloase și consumatoare de timp pe care ai prefera oricum să nu le faci. Astfel, îți eliberezi ziua de lucru pentru a pune mai mult efort în lucruri care pot face o diferență reală pentru business-ul tău. Iar munca echipei de HR devine mai ușoară și mai rapidă.

  1. Contribuie la creșterea productivității angajaților, chiar dacă aceștia lucrează de la distanță

Conform unui studiu Gallup de anul trecut, 67% dintre angajați nu se simt conectați cu munca lor. Acest număr devine cu atât mai extraordinar cu cât ne gândim că, în lumina ultimelor luni, sentimentul că fac parte dintr-o echipă și că sunt conectați la misiunea companiei a devenit tot mai iluzoriu. În acest context, productivitatea și engagement-ul angajaților a devenit un punct cheie pe agenda specialiștilor de HR. Deși nu acesta este scopul său principal, un software de HR poate ameliora semnificativ situația.

Uneori, angajații se simt deconectați de companie nu ca urmare a muncii pe care o fac, ci, spre exemplu, pentru că durează prea mult să primească acces la informațiile de HR de care au nevoie și, astfel, nu se simt apreciați. Sau, poate, simt că politica de beneficii nu este potrivită pentru ei. În astfel de situații, utilizarea unui sistem de management automat al resurselor umane poate ajuta. WizOne include funcționalități de self-service, spre exemplu, astfel încât fiecare angajat are acces direct la informații directe de HR și poate să își înregistreze concediul sau să își printeze o adeverință pe loc, fără să fie nevoit să aștepte niciun minut.

  1. Ajută echipele să devină mai puternice

Unul din primele lucruri pe care le observi în momentul în care începi să folosești un software de HR este impactul rapid și direct asupra modului în care colaborează angajații între ei. Spre exemplu, în ultimele luni, softurile de HR au reprezentat garanția că angajații și managerii au avut acces la o platformă comună în care să continue să urmeze un plan de dezvoltare sau să facă evaluări. Deși separați de distanță, angajații au putut simți, în continuare, că sunt apreciați de echipa și compania lor și s-au simțit, astfel, motivați în munca lor.

Meniu