5 motive pentru a implementa un soft ERP flexibil

Ne aflăm în mijlocul următoarei revoluții industriale. Roboții înlocuiesc angajații în activități repetitive și epuizante din punct de vedere fizic. În același timp, însă,managerii se bazează pe experiența lor și pe softuri de afaceri performante, în egală măsură. În cadrul acestei revoluții industriale, caracteristica principală a unei companii de succes este flexibilitatea: capacitatea de a se adapta rapid la schimbările pieței și de a anticipa solicitările și exigențele clienților.

 

În acest context, un soft ERP flexibil precum WizPro este un aliat fiabil, performant și capabil să le ofere managerilor instrumentele de lucru și informațiile de care au nevoie pentru a lua decizii strategice. Dincolo de capacitatea de automatizare a fluxurilor de producție, un program ERP de top le oferă managerilor toate datele de care au nevoie, la momentul în care au nevoie de acestea și într-un format ușor de înțeles în contextul unor analize de afaceri complexe.

 

De ce un soft ERP flexibil?

Ce înseamnă, de fapt, un software ERP flexibil? Ce aduce în plus softul WizPro ERP față de alte soluții similare de pe piață?

 

Flexibilitatea unui soft de business se definește, în principal, prin:

  • Capacitatea de interfațare cu alte softuri utilizate de companie
  • Capacitatea de scalare pentru a răspunde unor nevoi mai complexe
  • Capacitatea de integrare a tuturor bazelor de date într-una comună pentru toate departamentele.

 

Pentru un manager care vrea să fie întotdeauna la curent cu tot ce se întâmplă în companie, acestea sunt beneficii reale și relevante. Însă un program ERP flexibil oferă chiar mai mult.

 

Iată unele din cele mai importante avantaje ale adoptării WizPro ERP:

 

  1. Fuziuni cu impact minim asupra operațiunilor companiei

Economia globalizată produce transformări majore în rândul operatorilor economici. Pentru a rămâne competitive pe piață, unele companii își unesc eforturile printr-o fuziune. Care este, însă, rezultatul acestei operațiuni? În primele luni, în timp ce  are loc armonizarea procedurilor de lucru a celor două companii, productivitatea are de suferit. Angajații trebuie instruiți pentru a folosi soluții software noi și a respecta noi reguli în activitatea zilnică.

 

Un soft ERP flexibil permite scurtarea acestei perioade de armonizare. Așa cum am precizat mai sus, WizPro ERP interfațează cu cele mai populare softuri de business de pe piață. În plus, el creează o bază de dată centralizată la care au acces mai multe departamente, prin softurile lor specifice.

 

  1. Conformare la noile cerințe legislative și de reglementare

Implementarea noilor standarde tehnice, norme legislative și a altor reglementări obligatorii pentru activitatea companiei poate dura destul de mult timp și provoca neînțelegeri în rândul angajaților. Una din problemele majore este diseminarea acestor reguli în rândul tuturor departamentelor – mai ales când acestea operează în sedii diferite sau chiar în zone geografice diferite.

 

Un soft ERP flexibil, disponibil în cloud, oferă o interfață și funcționalități identice tuturor utilizatorilor. Fiecare standard și reglementare implementate în soft prin pachetul de actualizare este implementată imediat pentru toți utilizatorii, fie că lucrează de la sediul central, de pe laptop sau în zone de producție, pe telefon mobil sau tabletă.

 

  1. Reacție rapidă la schimbări

Schimbarea este singura constantă în peisajul economic mondial, iar un manager de succes trebuie să reacționeze rapid pentru a profita de oportunități sau pentru a preveni pierderile.

 

WizPro ERP este un software ERP flexibil creat pentru provocările managementului din secolul 21. O comandă sosită în ultimul moment? Un blocaj în vamă care împiedică sosirea unui stoc de materii prime? Previziuni privind creșterea costurilor de transport? Prin utilizarea funcțiilor avansate de analiză ale softului ERP, managerii pot lua deciziile optime în oricare din aceste situații, dar și în multe altele similare.

 

  1. Încurajarea productivității angajaților

Tinerii angajați talentați lucrează cel mai bine cu soluții software avansate, care le permit să automatizeze activitățile repetitive, dându-le timp pentru a se concentra pe aspecte esențiale pentru munca lor. Un soft ERP învechit și cu posibilități limitate este o piedică pentru productivitatea acestor angajați, dar și pentru o stare de spirit bună.

 

Cu WizPro ERP, aceștia vor avea la dispoziție o interfață intuitivă, ce poate fi accesată de pe orice dispozitiv. În plus, funcțiile avansate de programare a fluxurilor de lucru și alocare a resurselor le va permite să identifice soluții creative pentru a îmbunătăți productivitatea și a reduce costurile operaționale.

 

  1. Mai puține costuri cu consultanța

Utilizarea unor softuri învechite creează probleme de fiecare dată când se efectueazămodificări tehnologice și operaționale. Astfel, managerii trebuie să angajeze specialiști care să găsească soluții pentru a crea compatibilitate între noile tehnologii și platforma software existentă.

 

WizPro ERP are o interfață full API, care ușurează interconectarea cu surse externe de date. Astfel, este un soft ERP cu adevărat flexibil, care permite upgradarea tehnologiei fără costuri suplimentare asociate consultanței pentru implementare.

Meniu