Cele mai bune practici pentru migrarea datelor la un software ERP nou

In era informatiei, datele sunt unele dintre cele mai valoroase active ale companiilor. Orice element care vă asigură un avantaj competitiv este pretios si trebuie protejat cu orice pret.

Din acest motiv, ideea de a transfera toate datele esentiale privind clientii, vanzarile, procesele de productie de la un sistem ERP la altul este de natură să vă ingrijoreze. Va merge totul cum trebuie? Se vor transfera toate datele in compartimentele adecvate? S-ar putea pierde anumite informatii sau ar putea fi corupte in timpul transferului?

Acestea sunt intrebări si preocupări legitime pentru orice manager. De aceea, echipa Wizrom Software care dezvoltă solutia ERP software WizPro ERP v-a pregătit un ghid pentru migrarea datelor de la vechiul soft ERP in sigurată si cu eficientă maximă.

Pregătirea pentru instalarea noului software ERP – un pas critic
Cele mai rapide si eficiente implementări ale unui sistem ERP pentru afaceri sunt caracterizate prin cateva elemente de bază:
• Există un calendar bine definit al implementării
• S-au luat măsuri pentru instruirea personalului
• Există proceduri de lucru clare si persoane responsabile cu monitorizarea implementării.

Am discutat despre pasii adecvati pentru o implementare ERP softwareintr-un articol anterior. Urmand acesti pasi, intregul proces de migrare la un alt sistem ERP va avea loc fără probleme si intrerupere indelungată a activitătii.

In acest articol ne vom referi strict la etapa migrării datelor.

[accordion title=”1. Verificati si actualizati datele existente in sistemul ERP” is_open=”yes”]
De cele mai multe ori, auditul bazelor de date ale unei companii are loc o dată pe an. In cazul migrării către softul ERP WizPro ERP, acest audit va avea loc inainte de implementare, chiar dacă s-a efectuat cu cateva luni in urmă. Un audit al bazelor de date implică descoperirea datelor duplicate, actualizarea informatiilor si eliminarea datelor care nu mai au relevantă si care vor fi arhivate.

Astfel, veti incepe utilizarea noii aplicatii ERP software cu o bază de date actualizată si bine organizată.[/accordion]

[accordion title=”2. Verificati integrările cu alte softuri de afaceri” is_open=”no”]
Solutia software WizPro ERP interfatează cu numeroase alte softuri de business. Cu ajutorul modulului suplimentar Anvizent puteti avea o imagine integrată a datelor din softul ERP si din toate celelalte softuri pe care le utilizati in activitatea de zi cu zi.

Prin verificarea atentă a acestor interfatări, veti crea protocoale corecte de migrare a datelor cu efort minim si precizie maximă.[/accordion]

[accordion title=”3. Migrati numai datele de care aveti nevoie” is_open=”no”]
Chiar dacă auditul bazelor de date a indicat păstrarea unor anumite informatii, nu inseamnă că acestea vor fi utile si necesare de la inceputul implementării noului soft ERP. Printr-o analiză atentă cu sefii departamentelor relevante, selectati informatiile critice pentru migrarea initială.

Astfel, procesul de implementare va fi mai scurt, iar angajatii dumneavoastră vor putea utiliza imediat noul sistem ERP.[/accordion]

[accordion title=”4. Pregătiti o mapare detaliată a procesului de migrare a datelor” is_open=”no”]
Cine este responsabil de migrarea efectivă a datelor? Cine supervizează acest proces? Cine testează si confirmă finalizarea cu succes a migrării datelor in noul sistem ERP software?

Aceste intrebări trebuie să aibă un răspuns clar in maparea procesului de migrare a datelor. In lipsa atribuirii răspunderii, se vor comite erori care ar putea scăpa nedescoperite pană cand vor produce efecte severe.[/accordion]

[accordion title=”5. Testati, testati si testati” is_open=”no”]
Nu putem repeta de destule ori acest pas critic in migrarea datelor către un sistem ERP nou. Fiecare categorie si sectiune a bazei de date trebuie verificată in noul sistem: integritatea informatiei, legăturile si corelările cu alte categorii de date, integrarea corectă cu alte softuri si accesibilitatea de către angajatii autorizati.[/accordion]

Echipa Wizrom Software vă sprijină cu consiliere profesională pentru implementarea corectă si rapidă a sistemului ERP WizPro ERP. Contactati-ne pentru a primi o ofertă personalizată!

Meniu