cROIt pentru succes: implementarea unui soft ERP cu rezultate maxime

Misiunea oricarui manager este sa faca investitii strategice, care promoveaza dezvoltarea afacerii si genereaza un ROI bun. Fiecare buget consumat trebuie sa genereze un beneficiu financiar si operational pentru companie. Aflati mai jos cum puteti obtine un ROI maxim din implementarea unui sistem ERP.

ROI: principalul indice al succesului oricarei investitii

ROI-ul (din termenul din engleza return on investment, adica rata de recuperare a investitiei) se calculeaza dupa o formula matematica clara:

(Venituri in urma investitiei – Suma investita)*100 / Suma investita

Insa in cazul unor investitii strategice, cum este o solutie ERP, beneficiile sunt mai mult decat financiare si nu se pot circumscrie intr-o formula de calcul rigida. Insa tocmai din acest motiv, multi manageri nu sunt siguri ca au obtinut un ROI bun din implementarea ERP.

Probabil ca acesta este principalul motiv pentru care cititi acest articol, in timp ce va ganditi daca merita sa investiti intr-un soft ERP sau nu. Echipa Wizrom Software care dezvolta sistemul ERP WizPro doreste sa va ajute sa faceti alegerea corecta. Iar aceasta alegere trebuie facuta pornind de la un principiu simplu: implementarea ERP trebuie sa genereze ROI maxim.

 

Pentru a realiza acest scop, va recomandam sa planificati implementarea unui program ERP tinand cont de urmatoarele idei:

  1. Implementarea ERP ca decizie strategica de transformare a companiei

Un soft ERP nu trebuie doar sa va rezolve o problema (planificarea fluxurilor de lucru, monitorizarea stocurilor etc.). Acest instrument de business poate sa va ajute sa va dezvoltati afacerea, sa sporiti cota de piata si prezenta companiei in noi teritorii.

O implementare ERP cu ROI maxim incepe cu planuri detaliate, pe termen lung, privind modul in care veti utiliza acest soft pentru a lua decizii strategice. Printr-o comunicare deschisa cu consultantii Wizrom Software, vom putea sa customizam sitemul ERP WizPro pentru a corespunde nevoilor companiei dumneavoastra.

  1. In primul rand conteaza oamenii si procesele de business, apoi tehnologia

Implementarea unei noi tehnologii de dragul tehnologiei nu va aduce rezultatele scontate. Tehnologia este o unealta, nu un scop in sine. Ceea ce conteaza nu este ca aveti un soft ERP.

Conteaza, in schimb, faptul ca angajatii dumneavoastra vor fi scutiti de sarcini monotone si repetitive, consumatoare de timp. Conteaza faptul ca va exista o comunicare corecta si fara erori intre departamente, intre baze de date, ceea ce va duce la cresterea eficientei proceselor de lucru.

  1. Nu subestimati costurile, timpul si efortul necesar pentru o implementare ERP

Implementarea unei solutii software ERP este un proces complex de transformare a modului in care lucreaza angajatii dumneavoastra si interfateaza alte softuri de business. In plus, in functie de cerintele dumneavoastra, echipa Wizrom Software va customiza functionalitatile si chiar interfata pentru utilizatori.

De aceea, trebuie sa aveti o perspectiva realista privind costurile de implementare, perioada de timp necesara si efortul pe care il vor depune specialistii Wizrom Software. Echipa noastra va va consilia inca de la primele discutii pentru a intelege ceea ce implica o astfel de implementare.

  1. Intelegeti ca o implementare ERP este un proces de durata

Un soft ERP creste in mod organic alaturi de compania dumneavoastra. Nu este realist sa implementati „tot ERP-ul” de la inceput. Multe companii incep cu modulele de baza. Apoi, pe masura ce activitatea companiei devine mai complexa, adauga altele.

O aplicatie ERP va realiza un ROI bun daca planificati adaugarea de module si functionalitati suplimentare pe parcurs, in momentul in care aveti nevoie de ele. Perspectiva unei implementari complete pe termen scurt conduce la dezamagiri din partea echipelor manageriale care nu isi vad scopurile si beneficiile realizate.

  1. Creati un plan de aliniere continua intre sistemul ERP si dezvoltarea companiei

Un soft ERP este un aliat pentru managerii care ii utilizeaza toate functionalitatile in activitatile de zi cu zi, de la analize de procese de lucru, la monitorizarea evolutiei comenzilor venite de la clienti.

Atunci cand solutia ERP devine o parte integranta a modului in care va dezvoltati afacerea, puteti spune cu adevarat ca ati realizat ROI maxim din aceasta investitie.

 

Sistemul ERP WizPro este dezvoltat de Wizrom Software – partenerul de incredere al afacerilor puternice. Descoperiti toata gama de solutii de business din portofoliul nostru pe www.wizrom.ro. Pentru a primi o oferta personalizata, trimiteti-ne un mesaj la adresele office@wizrom.ro, sales@wizrom.ro sau contactati-i pe consultantii nostri la numarul de telefon +40 742 035 496.

Meniu