Cum sa va pastrati cei mai buni angajati cu ajutorul unui soft de salarizare performant

Un angajat cu experienta este unul din cele mai valoroase active ale companiei dumneavoastra. Abilitatile, talentul si pregatirea profesionala pot salva in ultimul moment o situatie dificila sau pot pastra un client care era pregatit sa caute un alt furnizor. Dupa cum spunea carismaticul antreprenor Richard Branson: „Daca ai grija de angajatii tai, ei vor avea grija de clienti”. Astazi noi va vom arata cum puteti face acest lucru cu ajutorul softului de salarizare WizSalary.

Ce isi doresc angajatii?

Chiar daca pare o intrebare complexa, care tine de planurile de viitor ale fiecarei persoane, in esenta orice angajat doreste sa se simta apreciat. Profesionistii vor sa fie mandri de activitatea lor, sa simta ca au o contributie vizibila la succesul companiei. Si, de asemenea, vor sa primeasca recunoasterea eforturilor si loialitatii fata de angajator.

Toate acestea par concepte abstracte, nu-i asa? Ce legatura ar putea avea cu utilizarea programului de salarizare WizSalary? Raspunsul nostru este ca prin analiza atenta a structurii de salarizare si beneficii acordate fiecarui angajat, puteti identifica oportunitati de recompensare a celor mai valorosi angajati.

Satisfactia la locul de munca depinde de mai mult decat de o marire de salariu
Marirea de salariu este primul stimulent la care se gandeste de obicei un angajator. Pana la urma, salariul este scopul final al angajarii, din punctul de vedere al salariatului. Realitatea este diferita.

Chiar daca ati facut toate calculele corect si va permiteti sa acordati o marire de salariu la un moment dat, aceasta nu este o solutie pe care o puteti aplica in mod repetat. Softul de salarizare WizSalary va arata cu exactitate cat de mult cresc cheltuielile cu salariile angajatilor, adaugand contributiile sociale si impozitele aferente.

In plus, satisfactia perceputa de un angajat in urma unei mariri de salariu este una de moment. Dupa primul salariu marit, entuziasmul se diminueaza progresiv cu o mare rapiditate.

Ce fel de recompense sunt cu adevarat eficiente pentru a pastra loialitatea celor mai buni angajati?

[accordion title=” 1. Bonusuri de performanta acordate la momentul potrivit” is_open=”yes”]
Finalizarea cu succes a unui proiect complex trebuie rasplatita. La fel si salvarea in ultimul moment al unui cont de client care parea pierdut. Angajatii care primesc rapid recunoasterea unor succese pentru companie sunt motivati sa continue pe panta ascendenta a productivitatii si profesionalismului.

In softul de salarizare WizSalary puteti inregistra rapid bonusul pe care l-ati acordat angajatului performant, pentru ca acesta sa il primeasca efectiv impreuna cu urmatorul salariu. Aceasta promptitudine a recunoasterii rezultatelor muncii este la fel de importanta ca si bonificatia in sine pentru un angajat profesionist.[/accordion]

[accordion title=”2. Beneficii nemonetare, deductibile fiscal” is_open=”no”]
Am discutat intr-un articol anterior despre beneficiile si bonusurile deductibile fiscal pe care le puteti acorda angajatilor. Printre acestea, cele mai apreciate de angajati sunt:
• Asigurare privata de sanatate
• Contributia la un fond privat de pensii
• Tichete de vacanta

Programul de salarizare WizSalary va permite sa adaugati cu usurinta anumite beneficii pentru angajatii dumneavoastra. In functie de tipul beneficiului, acesta va fi exclus de la calculul impozitelor si contributiilor pentru veniturile salariale.[/accordion]

[accordion title=”3. Feedback prompt dupa evaluarile anuale” is_open=”no”]
Un mod simplu de a va motiva angajatii este sa le oferiti cu promptitudine feedback dupa finalizarea evaluarii anuale. Profesionistii sunt intotdeauna gata sa lucreze asupra punctelor slabe identificate. De asemenea, un feedback pozitiv ii va motiva sa isi imbunatateasca performantele.

Softul de salarizare WizSalary utilizat impreuna cu softul de administrare resurse umane WizOne va permite sa accesati rapid rezultatele evaluarilor si dosarul electronic al fiecarui angajat. Astfel, decizia de a oferi bonificatii de performanta va veni la momentul oportun, impreuna cu feedback-ul.[/accordion]

[accordion title=”4. Transparenta in relatia contractuala” is_open=”no”]
Angajatii au dreptul sa stie ce fel de date personale pastreaza angajatorul despre ei si ce fel de atributii si beneficii sunt atasate fisei postului. Transparenta in comunicare este baza consolidarii increderii si loialitatii unui angajat fata de companie.

Programul de calcul salarii WizSalary si softul de HR WizOne le pun la dispozitie angajatilor dumneavoastra modulul Self-Service. Aici, ei au acces la propriul dosar electronic, pot urmari pontarea (daca este cazul) si toate informatiile legate de structura salariului. Tot aici, angajatii pot transmite diferite cereri (de concediu, de avans din salariu etc.) si pot urmari in timp real solutionarea acestora.[/accordion]

[accordion title=”5. Protectie eficienta a datelor personale” is_open=”no”]
Regulamentul GDPR al Uniunii Europene se aplica si in relatia angajat-angajator. Softul de salarizare WizSalary include functionalitati care va permit conformarea cu acest regulament prin monitorizarea accesului si operatiunilor efectuate asupra datelor personale ale angajatilor din baza de date a companiei.[/accordion]

Echipa Wizrom Software va invita sa descoperiti toate solutiile de business care va ajuta sa luati cele mai bune decizii in afaceri si in administrarea personalului. Vizitati www.wizrom.ro sau solicitati oferte personalizate la la adresele de email sales@wizrom.ro si office@wizrom.ro sau la numarul de telefon +40 742 035 496.

Meniu