Ce trebuie să știe companiile de producție despre digitalizarea proceselor interne și despre raportarea către stat

WizPro Raportarea SAF T catre ANAF automatizata

Odată cu ieșirea din pandemie, companiile din sectorul producției se regăsesc într-o situație dificilă, creată de disponibilitatea redusă a mâinii de lucru, de instabilitatea lanțurilor de aprovizionare, de scumpirea materiilor prime, precum și de creșterile semnificative ale prețurilor energiei și gazelor naturale la nivel național și internațional. Toate aceste presiuni și volatilități afectează eficiența operațiunilor în sectorul de producție. Sectoare-cheie ale economiei românești, precum producția industrială, au fost deja afectate de creșterile costurilor energetice și de sincopele din lanțurile de aprovizionare, conform unei analize a BNR din urmă cu câteva luni.

Maturitatea digitală – cheia succesului

Acele companii care atinseseră o maturitate digitală solidă înainte de pandemie, cât și cele care au accelerat procesul digitalizării în timpul pandemiei, au avut un avantaj clar, prin atingerea unui nivel înalt de reziliență, potrivit unui studiu recent al Deloitte.

Continuarea strategiei de digitalizare este o condiție obligatorie pentru a rămâne relevant în cursa profitabilității. Automatizarea proceselor interne prin soluții de software de tip ERP sau HR management asigură o funcționalitate mult sporită a întregului lanț de producție și reduce semnificativ costurile. În plus, această automatizare se va dovedi aproape indispensabilă în perspectiva implementării noului sistem de raportare SAF-T către ANAF, începând de anul acesta.

Fluiditatea operațiunilor, asigurată prin automatizare

Soluțiile de tip Enterprise Resource Planning (ERP) sunt la ora actuală cele mai eficiente instrumente pentru a asigura acest flux neîntrerupt de informații între departamente. Ele sunt cu atât mai eficiente cu cât sunt mai ușor adaptabile la specificul fiecărei companii din zona de producție.

Wizrom are o lungă și bogată experiență de lucru pe piața de producție din România. Astfel, Wizrom încearcă să înțeleagă cât mai bine nevoile fiecărui client, iar apoi, printr-o implementare personalizată, să îi asigure o automatizare de succes a proceselor (planificare și raportare) și trasabilitatea fluxurilor de producție. Până în prezent, Wizrom și-a adjudecat în portofoliul de clienți companii din top 10 al sectorului de producție (alimentar, materiale plastice, structuri metalice, etc.), iar pe baza acestei experiențe a dezvoltat un astfel de program care integrează majoritatea soluțiilor pentru procesele de tip tehnologic.

WizPro este unul dintre cele mai popular sisteme ERP în rândul companiilor mari din România care menține sub control activitățile financiar-contabile, de gestiune, logistică, vânzări, producție, precum și gestiunea mijloacelor fixe. Aplicația software oferă integrare și automatizare pentru toate aceste elemente de bază din activitatea oricărei companii și adaugă în plus funcțiile CRM pentru managementul relației cu clienții, management de proiect, fluidizarea activităților de mentenanță și service și planificare a producției.

Raportarea SAF-T către ANAF, automatizată de către specialiștii Wizrom

WizPro are o flexibilitate crescută, care-i permite să adauge de-a lungul timpului diverse instrumente sau alte soluții necesare specific unei companii. La aceasta se adaugă o interfață user-friendly, care îi asigură o rată mare de succes în implementarea efectivă în rândul angajaților.

Această flexibilitate se va dovedi extrem de utilă în perspectiva implementării obligatorii, din 2022, a formularului electronic de raportare a informațiilor financiar – contabile SAF-T către ANAF. Prin programele dedicate Wizrom, companiile din sectorul industrial pot avea un proces de raportare simplificat și automatizat, care colectează informații financiare din până la 14 surse. Specialiștii Wizrom au fost implicați direct în consultările inițiate de ANAF în procesul de pregătire a acestui tip de raportare și dețin un know how valoros pe această temă.

Peste 4.100 de clienți au încredere în soluțiile Wizrom, dovadă fiind cele peste 40.000 de licențe instalate în organizații cu cifre de afaceri de peste 10 milioane de euro, dar și în întreprinderi mici și mijlocii din aproape toate industriile, inclusiv din sectorul manufacturier.

Meniu