Mituri legate de implementarea unui soft ERP si adevarul despre ele

Automatizarea este secretul succesului in toate industriile. Fluxul de aprovizionare global este din ce in ce mai dinamic, iar consumatorii au asteptari din ce in ce mai mari de la furnizorii de produse si servicii. In acest context, implementarea unui soft erp este nu doar o idee buna, ci o conditie a modernizarii proceselor de afaceri.

 

De ce nu exista o rata de implementare mai mare a solutiilor ERP software?

Realitatea este ca multi manageri nu sunt siguri daca un soft ERP este o solutie viabila pentru compania lor. Unii considera investitia mult prea mare pentru a putea fi suportata de bugetul companiei. Altii cred ca volumul si complexitatea activitatilor companiei nu justifica o astfel de investitii.

 

Multe din aceste opinii sunt influentate de informatii incomplete, culese din diferite surse de pe internet. Echipa Wizrom Software, care dezvolta sistemul ERP WizPro ERP doreste sa va ofere informatii complete si corecte pe acest subiect. Astfel, vom analiza cele mai frecvente mituri legate de implementare ERP pentru ca dumneavoastra sa faceti o alegere corecta si informata.

 

Care sunt cele mai frecvente mituri legate de implementarea unui soft ERP?

Am cules aceste mituri atat din cercetari efectuate pe internet, cat si din obiectiile initiale ridicate de mai multi manageri, care intre timp au devenit clienti multumiti de beneficiile oferite de softul ERP WizPro ERP.

 

  1. O implementare ERP este foarte costisitoare

Implementarea unui software ERP tine cont de nevoile si capacitatea financiara a companiei. In cadrul discutiilor preliminare, consultantii Wizrom Software stabilesc care sunt problemele cu care se confrunta compania in ce priveste programarea si monitorizarea fluxurilor de lucru, integrarea celorlalte softuri de afaceri utilizate cu bazele de date, planificarea stocurilor etc.

 

Astfel, putem recomanda implementarea modulelor de care are nevoie compania, urmand ca, odata cu dezvoltarea activitatii, sa se adauge alte functionalitati. In plus, optand pentru instalarea softului WizPro ERP in cloud, costurile sunt calculate per utilizator si sunt semnificativ mai mici decat achizitia unei licente cu instalare on premise.

 

  1. Numai marile corporatii au nevoie de o solutie ERP software

Este adevarat ca, in trecut, numai companiile mari utilizau softuri ERP. Tot asa, in trecut, numai companiile mari aveau site-uri si le ofereau telefoane mobile angajatilor. In prezent, companii de diverse dimensiuni din industriile de productie, servicii, distributie si constructii, printre altele, folosesc programe ERP.

 

Aceste softuri le ajuta sa tina pasul cu evolutiile tehnologice, cu cerintele clientilor si le permite sa isi dezvolte activitatea prin marirea productivitatii, nu prin investitii foarte mari in noi linii de productie. Astfel, o implementare ERP este recomandata in special pentru companiile care vor sa isi mareasca cota de piata si sa ajunga la nivelul urmator de dezvoltare.

 

  1. O implementare ERP dureaza mult

Durata implementarii unui soft ERP poate dura mult sau putin, in functie de modul in care este realizata. Echipa Wizrom Software este alaturi de toti clientii care opteaza pentru softul ERP WizPro ERP. Specialistii nostri vor identifica cea mai rapida si eficienta metoda de implementare, inclusiv instruirea angajatilor care vor lucra direct cu software ERP.

 

De asemenea, recomandam implementarea efectiva a sistemului ERP intr-o perioada cu activitate mai putin intensa, pentru a nu afecta fluxul de comenzi in lucru.

 

  1. Nu exista diferente intre implementarile ERP asa ca nu vom avea un avantaj competitiv

Fiecare companie este diferita in ce priveste misiunea, procesele de lucru, structura organizatorica etc. O implementare ERP tine cont de toate aceste aspecte – de aceea este nevoie de o analiza activitatii inainte de a recomanda o structura a modulelor WizPro ERP.

 

Avantajul competitiv al unui sistem ERP este dat de fluidizarea, automatizarea si eficientizarea proceselor de lucru existente in companie. Acestea permit echipei de conducere sa ia decizii strategice privind extinderea activitatii, atragerea de noi clienti si diversificarea gamei de produse si servicii oferite.

 

  1. Numai echipa de conducere beneficiaza de pe urma implementarii ERP

Un soft ERP aduce beneficii intregii echipe din compania dumneavoastra. Prin automatizarea multor activitati repetitive, accesul si importarea automata a datelor, angajatii dumneavoastra au mai mult timp pentru a se concentra asupra activitatilor care le solicita talentul, priceperea si experienta.

 

Solutia software WizPro ERP este dezvoltata de Wizrom Software – partenerul de incredere al afacerilor puternice. Descoperiti toata gama de solutii de business din portofoliul nostru pe www.wizrom.ro. Pentru a primi o oferta personalizata, trimiteti-ne un mesaj la adresele office@wizrom.ro, sales@wizrom.ro sau contactati-i pe consultantii nostri la numarul de telefon +40 742 035 496.

Meniu