O solutie ERP cu modul special dezvoltat pentru producatorii de mobila: verificarea sursei de provenienta a lemnului

Industria de prelucrare a lemnului a devenit un domeniu foarte sensibil in Romania, de aceea tot mai multi producatori doresc o solutie ERP adaptata afacerii lor. Principala problema cu care se confrunta producatorii de mobila este verificarea sursei de provenienta a lemnului.

Lemn FSC – garantia exploatarii responsabile si sustenabile a padurilor

Originea fiecarui lot de lemne intrat pe poarta fabricii trebuie sa poata fi verificata si certificata ca provenind din exploatari FSC (Forest Stewardship Council). Aceasta organizatie stipuleaza trasabilitatea fiecarui lot de lemne pana la locul specific si in data precisa a taierii. Astfel, utilizand un sistem ERP performant, cum este WizPro, se poate verifica faptul ca exploatarea lemnului s-a facut in mod legal si responsabil.

Companiile de fabricare a mobilierului cu un comportament etic si responsabil doresc sa fie sigure ca pot urmari originea fiecarui metru cub de lemn si sa le poata demonstra clientilor provenienta fiecarei piese de mobilier. Acest aspect este din ce in ce mai important si face parte dintre principalele criterii de cumparare ale clientilor atat din domeniul B2C, cat si B2B.

Parcursul unui lot de lemn urmarit prin solutia ERP productie WizPro:

1. Intrarea pe poarta fabricii

Fiecare lot de lemn are un cod de bare unic care este scanat si introdus in programul software WizPro ERP. Din acest moment, lemnul respectiv a intrat in gestiunea companiei, iar parcursul sau este monitorizat pas cu pas prin softul ERP.

Citeste continuarea pe Business24

Meniu