Ajută-ți specialiștii HR să se concentreze pe retenția și fidelizarea angajaților

HR Live Dashboards solutie softwar 02

Evenimentele la nivel global din ultimii ani au schimbat profund modul în care profesioniștii din sectorul resurselor umane își derulează activitatea de zi cu zi, indiferent de industria în care activează compania pentru care lucrează. De-a lungul ultimului an și jumătate, așteptările angajaților au evoluat în mod semnificativ. Atât pe piața globală, cât și pe piața locală, există o tendință a angajaților de a-și căuta noi locuri de muncă pe parcursul următorului an. Angajații doresc mai multe oportunități de avansa în carieră și condiții de muncă mai flexibile, posibilitatea telemuncii fiind pe primul loc. Astfel, profesioniștii HR se confruntă cu provocări fără precedent în ceea ce privește modul în care gestionează relația cu angajații și pe cea cu candidații.

În plus, fenomene ca „Mare demisie” acutizează nevoia de a aloca mai mult timp interacțiunii directe dintre departamentul de HR și angajați, în detrimentul altor procese repetitive care țin de activitatea acestora.

Așadar, cum poate organizația ta nu doar să navigheze această situație din piața muncii, ci chiar să prospere în acest context?

Transformarea digitală – soluția paradoxală pentru un departament HR mai conectat la oameni

Automatizarea a fost creată pentru a facilita efectuarea sarcinilor care permit echipelor să se concentreze asupra activității de bază și să facă simplifice modul în care se derulează procesele de HR. Accentul mai mare pe implementarea unor softuri HR permite departamentului de resurse umane sa-și concentreze atenția asupra retenției și fidelizării angajaților și pe căutarea de noi talente.

Acesta este motivul pentru care un număr tot mai mare de companii adoptă în prezent soluții de automatizare a fluxurilor de lucru și de transformare digitală.

Care sunt alte beneficii ale transformării digitale și ale automatizării proceselor de HR?

  1. Eficientizarea: Sarcinile repetitive, deși sunt simplu de făcut, reprezintă de multe ori o pierdere de timp pentru departamentul de HR. Aceștia pierd timp efectuând sarcini monotone, ceea ce duce adesea la erori, ineficiență și, la rândul lor, la costuri mai mari. Iar atunci când aceștia trebuie să treacă de la una la alta între sarcinile lor principale și cele repetitive, nivelul lor de productivitate are de suferit, mai ales când vine vorba despre procesele ce vizează managementul resurselor umane.
  2. Atragerea și păstrarea celor mai buni angajați: Experții în resurse umane consideră că angajații cărora li se permite să se concentreze asupra activității principale sunt mai fericiți și mai productivi, ceea ce poate îmbunătăți retenția angajaților actuali. Ca profesionist HR, poți atrage și păstra talentele de top prin evidențierea instrumentelor pe care le ai la dispoziție existente pentru a-i ajuta să își îndeplinească sarcinile zilnice mai ușor și fără întreruperi.
  3. Identificarea facilă a blocajelor: Cu ajutorul automatizării fluxurilor de lucru în resurse umane, organizațiile pot identifica cu ușurință blocajele din procese. Astfel, problemele pot fi identificate mai ușor, iar implementarea unei soluții este posibilă cât mai rapid. În timp, acest lucru poate avea un impact exponențial asupra eficienței organizației și a satisfacției angajaților.
  4. Adaptarea la volatilitate: Prin utilizarea tehnologiei și a soluțiilor software special create pentru a prelua procesele manuale de HR, poți evita situația neplăcută, dar des întâlnită, de a te confrunta cu costuri ridicate în perioadele lente. Cu soluția și partenerul potriviți, poți menține bunul mers al activității atunci când volumele de lucru cresc și te poți încadra în buget atunci când acestea scad.
  5. Câștigarea unui avantaj competitiv: Companiile care refuză își digitalizeze departamentul de resurse umane au un dezavantaj profund din cauza proceselor ineficiente. A fi o companie modernă și versată din punct de vedere tehnologic îți poate ajuta afacerea să fie mai performantă decât competiția pe termen lung.

Niciodată nu a fost mai important pentru companii să implementeze soluții de automatizare a fluxurilor de lucru și de transformare digitală decât în această nouă normalitate. De la eficientizarea corespondenței la procesarea precisă și rapidă a facturilor, automatizarea fluxurilor de lucru este o soluție practică pentru companiile moderne cu angajați care lucrează atât acasă, cât și la birou.

HR Live Dashboards – soluția oferită de Wizrom

HR Live Dashboards este un exemplu de soluție software cu live dashboards încorporate care oferă multiple funcționalități pentru a ajuta echipa de resurse umane să eficientizeze procesul de management al performanței în beneficiul angajaților, precum și al organizației. Wizrom a dezvoltat HR Live Dashboards pentru a economi timpul și costul aferente prelucrării manuale de informații.

Acest soft poate fi implementat rapid, în aproximativ o zi, nu are costuri inițiale de implementare și este disponibilă pentru departamentele de HR și pentru echipele de management, în funcție de nevoile fiecărei organizați.

HR Live Dashboards simplifică procesele de analiză și raportare în HR, mai ales în departamentele unde nu există specialiști IT, oferind o perspectivă exactă asupra proceselor HR din companie. Această soluție este disponibilă pentru clienții care utilizează WizSalary și programul de management HR WizOne.

Meniu