Secretul mai puțin cunoscut al unei companii de succes?

Un soft de salarizare

Unul dintre cele mai importante și, în același timp, delicate departamente din orice companie, fie ea mare sau mică, este cel responsabil pentru salarizare. Plata salariilor este o activitate esențială pentru orice business, dar și una care consumă cel mai mult timp – în cele mai multe companii locale, calculul salarial se face încă manual, adeseori într-un Excel, ceea ce crește riscul apariției de erori care, în cel mai fericit caz, conduc doar la nemulțumirea angajaților, dar, în cel mai rău caz, vă fac pasibil de amenzi pentru neachitarea corespunzătoare a taxelor către stat.

Care este secretul creșterii eficienței acestui proces? Utilizarea unui software de salarizare. În termeni simpli, software-ul de salarizare poate fi descris ca o aplicație care eficientizează și gestionează plățile pe care o companie le realizează angajaților.

Cum vă ajută, mai exact? Iată cele mai importante patru beneficii, așa cum le văd specialiștii Wizrom Software din interacțiunea cu clienții lor:

  1. Gestionarea salarizării

Îți prețuiești angajații. La urma urmei, ei lucrează din greu și nu ți-ai putea conduce afacerea cu succes fără ei. Din această cauză, știi că este important să le plătești un salariu competitiv și să vte asigura că își primesc salariile în mod regulat, fără niciun fel de erori sau întreruperi. În consecință, cel mai mare beneficiu al unei soluții de payroll este calcularea corectă a salariilor. Software-ul de salarizare poate urmări cu ușurință numărul de ore lucrate, poate ține cont de remunerația aferentă diferitelor ore de lucru și poate calcula, în același timp, impozitele și taxele aferente chiar și pentru spețe complicate de angajare.

  1. Urmărirea orelor lucrate și a pontajului

Pentru companiile care plătesc angajaților un salariu pe oră sau au activități cu remunerații diferite, spre exemplu, prin ore suplimentare sau ore de weekend plătite extra, capacitatea de a urmări exact timpul lucrat și a verifica pontajul reprezintă o funcționalitate esențială a software-ului de salarizare. Un sistem care combină salarizarea și evidența orelor elimină toate problemele create prin urmărirea defectuoasă a timpului lucrat de angajați – acest tip de sisteme ia în considerare concediile, concediile de boală, orele lucrate, orele suplimentare și alți factori, sincronizând apoi perfect toate aceste informații pentru a procesa în mod eficient salariile.

  1. Actualizări legislative automate

Pentru mulți manageri de companie, să țină pasul cu toate modificările legislative din Codul Muncii este o sarcină aproape imposibilă și care nu aduce suficiente beneficii atunci când sunt puse în balanță cu resursele mari de timp pe care le consumă. Astfel, un alt avantaj al software-ului de salarizare este că el se actualizează automat pe măsură ce legile fiscale suferă modificări. În plus, atunci când vine timpul să depuneți formulare fiscale sau alte documente cerute de autorități, software-ul dumnevoastră poate să completeze și alcătuiască aceste documentații automat și vă poate și aminti atunci când este timpul să le depuneți – scutindu-vă de durerea de cap de a plăti penalități pentru că ați ratat termenul limită. Soluția WizSalary, în plus, se integrează direct cu Revisal, ceea ce a simplificat semnificativ procesul de înregistrare a contractelor, în special în cazul celor care au fost completate, în ultimul an, cu acte adiționale de telemuncă.

  1. Management financiar suplimentar

Softul de payroll face posibilă și gestionarea cheltuielilor, beneficiilor și bonusurilor pentru fiecare angajat în parte. Indiferent dacă compania dumneavoastră trebuie să aibă în vedere să ramburseze contravaloarea combustibilului sau să ofere beneficii speciale angajaților, cum ar fi o zi liberă pentru aniversarea angajatului, software-ul de salarizare vă poate ajuta.

Datorită acestor beneficii, alegerea unui software de salarizare bun înseamnă că vă înarmați cu un instrument specializat care vă va permite să îi economisiți echipei de HR ore bune de muncă, să le creșteți productivitatea internă și, astfel, să vă pregătiți pentru a vă dezvolta business-ul în continuare.

Meniu