Un nou inceput in 2018 – cum sa va cresteti compania mare si puternica

Dezvoltarea unei afaceri seamana mult cu cresterea unui copil. Avem cu totii notiuni teoretice in momentul in care decidem sa pornim pe acest drum, dar practica este foarte diferita. Nicio firma nou infiintata, la fel ca si un nou-nascut, nu are instructiuni de utilizare detaliate. Insa continuam sa dezvoltam companii, sa crestem noi generatii, pentru ca intotdeauna speranta, optimismul, entuziasmul si dorinta de perfectionare ne depasesc temerile.

In fiecare nou an primim o noua sansa de a porni pe drumul cel bun
Inceputurile de an sunt mereu insotite de anumite promisiuni pe care ni le facem atat la nivel personal, cat si profesional. Vom fi mai rabdatori cu cei dragi, mai atenti in relatiile cu partenerii de afaceri, mai harnici in munca de zi cu zi ca manageri.

Insa nu intotdeauna ne indeplinim aceste promisiuni. Pentru ca noul an se apropie din ce in ce mai mult, ne-am gandit sa facem o lista cu toate promisiunile pe care le puteti pastra in munca pentru a vedea cum va creste compania intr-o zi cat altele intr-un an.

1. Consolidati-va viziunea de afaceri
Un manager de succes este in primul rand un vizionar. Aveti o idee unica pentru crearea unor produse sau servicii utile clientilor. Poate ca ati incercat, din modestie, sa fiti un manager din umbra si nu ati exprimat cu tarie pasiunea care va motiveaza.

Este timpul sa insuflati entuziasm si dedicatie prin impartasirea acestei viziuni. Cultura companiei si modul in care se prezinta in fata clientilor sunt personificate in primul rand de cel care creeaza si impune brandul – dumneavoastra.

2. Promovati, nu recrutati
Evaluarea personalului de la sfarsit de an este o oportunitate excelenta sa ii identificati pe cei mai talentati si loiali angajati. Aveti ocazia sa identficati exact persoanele de care aveti nevoie pentru functiile cu raspundere: lideri de echipa, sefi de departament, etc.

Astfel, in loc sa recrutati din exterior acesti lideri, ii veti promova direct din randul personalului deja existent. Un sef de departament promovat din interior este mai valoros decat unul din exterior prin faptul ca deja cunoaste in detaliu activitatea companiei. In plus, va va rasplati recunoasterea eforturilor depuse cu loialitate si angajament in noul rol oferit.

3. Aplicati cu sinceritate politica usii deschise
Comunicarea este vitala pentru orice companie. Ideile bune de afaceri sunt de multe ori rezultatul discutiilor din pauza de cafea sau a unei sugestii venite de la un angajat. Ca manager, aveti privilegiul de a fi prima persoana careia i se adreseaza angajatii atunci cand cred ca pot aduce ceva nou si util in activitatea firmei.
Fiti deci managerul care are mereu usa deschisa si dispozitia de a analiza corect si nepartinitor propunerile echipei dumneavoastra.

4. Dezvoltati o echipa unita, care merge ca un ceas elvetian
Intr-o echipa de afaceri performanta totul merge perfect sincronizat, la fel ca mecanismul fin al unui ceas elvetian. Fiecare membru stie ce sarcini are de indeplinit, lucreaza bine individual si in echipa – iar aceasta buna sincronizare se datoreaza dumneavoastra – managerul dedicat, care a conceput si perfectionat organigrama companiei.

Nicio echipa bine inchegata nu apare peste noapte, ea este rezultatul lunilor si anilor petrecuti alaturi la sedinte de brainstorming, in cadrul proiectelor complexe si, la fel ca si in familie, la bine si la greu.

5. Munciti mai inteligent, nu mai mult, cu ajutorul softurilor performante
Softurile de business, cum ar fi suita WizPro ERP, softurile de resurse umane si contabilitate sunt „uneltele” de lucru pe care puteti sa va bazati zi de zi. Munca laborioasa trece din sarcina dumneavoastra in cea a platformelor computerizate de mare putere, lasandu-va timpul necesar sa analizati esentialul – rapoarte centralizate, calcule corecte, predictii financiare realiste.

Iar cand nu sunteti la birou, puteti continua sa munciti la fel de eficient. Trebuie doar sa scoateti din servieta telefonul mobil sau tableta, deoarece WizPro ERP, softul HR – WizOne si restul suitelor software de business pe care le folositi in munca zilnica pot fi utilizate de pe orice dispozitiv cu conexiune la internet.

In final, stim ca nu este usor sa cresteti o firma mare de unul singur. Aveti nevoie de partenerii potriviti, iar Wizrom Software este unul dintre acestia. Cu ajutorul suitelor WizPro ERP si WizOne veti urmari zilnic cat de mare si puternica creste compania dumneavoastra.

Meniu