Un soft HR modern va ajuta sa tineti pasul cu cele mai recente tendinte globale din domeniu

Schimbarea este singura constanta la nivel global. Acest dicton nu este valabil doar pentru evolutia rapida a tehnologiei, ci si pentru domeniul resurselor umane. Angajatii au asteptari noi, iar companiile au exigente sporite – iar aceste doua aspecte trebuie reconciliate printr-o noua perspectiva privind relatiile de munca.

Un soft de resurse umane performant pentru o lume in schimbare
Gestionarea angajatilor si a relatiilor contractuale cu acestia poate deveni problematica in lipsa unui instrument de lucru centralizat, care asigura acuratetea inregistrarii datelor si transparenta in modul in care sunt procesate. Un software HR complex si flexibil, cum este WizOne, este raspunsul companiei de dezvoltare de solutii IT pentru business Wizrom Software la provocarile carora trebuie sa le faceti fata.

Principala problema pe care o rezolva softul de resurse umane WizOne este inregistrarea corecta a pontajului in conditiile unei piete a muncii in care ia amploare mobilitatea angajatilor si conceptul de lucru de acasa/de la distanta. De asemenea, softul HR WizOne permite angajatorilor sa urmareasca evolutia profesionala a angajatilor prin modul in care isi indeplinesc sarcinile, numarul de ore suplimentare lucrate, disponibilitatea de a renunta la zile de concediu in situatii de urgenta etc.

Toate aceste aspecte, pe care le puteti monitoriza prin softul de resurse umane WizOne, se regasesc in principalele tendinte HR la nivel mondial. Echipa Wizrom Software le-a identificat pe cele mai semnificative:

[accordion title=”1. Domeniul HR devine agil” is_open=”yes”]
Conceptul de agilitate in business se refera la capacitatea unei companii de a-si revizui procesele de lucru in sensul simplificarii acestora, reducerii etapelor necesare pentru a finaliza o activitate si implementarii transparentei in modul in care sunt luate deciziile.

Pentru domeniul HR, agilitatea devine din ce in ce mai importanta. Odata cu intrarea in vigoare a GDPR, angajatii au dreptul sa vada cum sunt stocate si utilizate datele lor personale de catre angajator. Softul HR WizOne dispune de un modul de SelfService, atat in varianta web pentru utilizatorii cu acces la calculatoare, cat si in versiune optimizata pentru InfoKiosk-uri, care le permite angajatilor dumneavoastra sa vizualizeze:
• Propriul dosar electronic de personal;
• Situatia zilelor de concediu;
• Situatia pontajului zilnic.[/accordion]

[accordion title=”2. Angajatii doresc mai multa flexibilitate si mobilitate” is_open=”no”]
Programul de lucru de la 9 la 17 devine un concept invechit. Unii angajati sunt foarte productivi la primele ore ale diminetii, pe cand altii lucreaza la capacitate maxima spre seara. Unii angajati prefera confortul biroului de acasa, altii se simt inspirati si productivi intr-un parc sau intr-o cafenea moderna.

Aceste doua tendinte, impuse incet-incet de angajati, reprezinta un beneficiu pentru companii – mai putine cheltuieli cu utilitatile, echipamente IT, consumabile etc. – dar si o provocare. Un software HR care tine pasul cu tendintele din piata muncii si raspunde acestei provocari, cum este WizOne, va permite sa inregistrati pontajul angajatilor de la distanta. Prin utilizare in cloud, acest program de resurse umane elimina limitarile legate de accesarea dintr-un anumit loc si de pe un anumit dispozitiv.[/accordion]

[accordion title=”3. Utilizarea dispozitivelor personale – o optiune economica, dar supusa riscurilor” is_open=”no”]
Tot mai multe companii la nivel mondial adopta modelul BYOD (bring your own device). Astfel, angajatii pot utiliza telefoanele mobile si laptopurile personale la serviciu. Acest sistem aduce economii semnificative pentru companii, dar este si supus riscurilor.

Dispozitivele angajatilor pot fi infectate cu virusi sau pot fi accesate de alti membri ai familiei. Angajatorul are un control limitat asupra modului in care angajatul stocheaza datele companiei pe dispozitivul propriu, asupra metodelor de securitate (antivirus, anti-spam) utilizate si asupra modului in care angajatul utilizeaza datele.

In software HR WizOne, orice accesare/modificare/stergere de date este raportata unui utilizator cu rol de administrator, care poate valida sau invalida respectiva operatiune.[/accordion]

[accordion title=”4. Dezvoltarea profesionala a angajatilor devine prioritate de top” is_open=”no”]
Un angajat care este mereu la curent cu cele mai recente tehnologii si proceduri va fi mai eficient si productiv. In plus, detinerea de certificari care atesta aceste cunostinte reprezinta un avantaj pentru angajati. Cursurile de dezvoltare profesionala sponsorizate de angajator au devenit printre cele mai dorite beneficii. In plus, un angajat care este incurajat sa isi continue dezvoltarea profesionala va ramane loial mult timp companiei.

Din acest motiv, softul de resurse umane WizOne dispune de un modul special dedicat cursurilor pentru angajati. In acest modul, puteti programa participarea angajatilor la cursuri, puteti monitoriza rezultatele la examene si teste, avand astfel o imagine clara privind capacitatea si disponibilitatea acestora de a acumula noi cunostinte.[/accordion]

Viitorul muncii de HR devine din ce in ce mai legat de noile tehnologii. Softul HR WizOne dezvoltat de Wizrom Software va ajuta sa pasiti cu incredere in viitor.

Meniu