2020, cel mai bun moment pentru implementarea unui soft de salarii

Wizsalary soft de salarii 2020

2020 ar fi trebuit să fie un an de creștere pentru business-urile românești. În schimb, tocmai am intrat în a șasea lună de alertă, după alte două luni de lockdown, deficitul economic s-a adâncit, iar o criză financiară pare inevitabilă la nivel mondial. Incertitudinea următoarelor luni nu ne ajută să creionăm planurile de viitor ale companiilor, dar nici nu putem bate pasul pe loc și să ne lăsăm descurajați. Dimpotrivă, poate fi un moment oportun pentru a face schimbări care să ajute compania să își îmbunătățească procesele interne – un studiu EY recent, care a analizat companii din toată lumea după criză financiară din 2008 a arătat că acelea care au profitat de moment și au investit strategic au beneficiat cel mai mult pe termen lung. Iar dacă este ceva ce ultimele luni ne-au demonstrat din plin este faptul că instrumentele digitale de business sunt indispensabile pentru companiile care vor nu doar să supraviețuiască momentelor dificile, ci să continue să crească.

Unul dintre cele mai importante și, în același timp, delicate departamente din orice companie, fie ea mare sau mică, este cel responsabil pentru salarizare. Plata salariilor este o activitate esențială pentru orice business, dar și una care consumă cel mai mult timp – în cele mai multe companii locale, calculul salarial se face încă manual, adeseori într-un Excel, ceea ce crește riscul apariției de erori care, în cel mai fericit caz, conduc doar la nemulțumirea angajaților, dar, în cel mai rău caz, vă fac pasibil de amenzi pentru neachitarea corespunzătoare a taxelor către stat.

Într-un an ca acesta, ultimul lucru pe care ți-l dorești este încă o problemă. De aceea, chiar și companiile care nu au zeci și sute de angajați pot beneficia de pe urma implementării unei soluții moderne și eficiente de calcul salarial – așa cum este softul de salarizare WizSalary. Acest soft de payroll a fost conceput, încă de la început, pentru a fi un instrument de lucru ideal pentru activitatea zilnică a echipelor contabile din IMM-uri.

3 moduri în care WizSalary vă ușurează activitatea

  1. Calculul corect și rapid al salariilor

Calculul salariilor este un proces foarte migălos. Lună de lună, responsabilii de payroll trebuie să țină cont de:

  • Pontajul individual, cu eventuale întârzieri sau ore suplimentare
  • Concedii (de odihnă sau medicale, cu plată sau fără plată)
  • Rețineri din salariu

Softul de salarizare WizSalary efectuează toate aceste calcule într-un timp foarte scurt, fără erori, pentru toți angajații. În plus, programul poate să genereze și fluturașul de salariu detaliat, disponibil și online, trimis fie pe mail, într-un fișier protejat, fie prin modulul self-service.

  1. Mereu la zi cu modificările legislative referitoare la contribuții sociale, impozite și alte taxe

Un aspect extrem de important pentru calcularea corectă a salariilor se referă la modificările din legislația muncii, care schimbă formulele de calcul și poate crește complexitatea activității de payroll. În nici un an acest fapt nu a fost mai evident decât anul acesta, când, în prima jumătate a anului, nu doar că s-au modificat aspecte legislative de la lună la lună, dar chiar au apărut situații complet noi, precum zilele de concediu pentru supravegherea copiilor, sau sub forme noi, precum șomajul tehnic.

Pentru a veni în sprijinul clienților, echipa Wizrom a lucrat continuu pentru a se asigura că toate aceste modificări erau implementate imediat după intrarea în vigoare, actualizările automate modificând direct valorile taxelor aplicabile salariilor diferitelor tipuri de angajați.

  1. Generarea rapidă a adeverințelor și rapoartelor pentru autorități

Softul de salarii WizSalary permite generarea automată a tuturor tipurilor de raportări cerute de stat, de la adeverințe de salariu sau pentru creșterea și îngrijirea copilului la documente pentru dosarul de șomaj tehnic suportat de stat. În plus, WizSalary se integrează direct cu Revisal, ceea ce a simplificat semnificativ procesul de înregistrare a contractelor, în special în cazul celor care au fost completate, în aceste luni, cu acte adiționale de telemuncă.

Alegerea WizSalary înseamnă, deci, adăugarea unui instrument specializat care vă va permite să degrevați echipa contabilă, să creșteți productivitatea internă și, astfel, să vă pregătiți pentru a vă dezvolta business-ul în continuare.