WizPro Pagina principala

Sistem ERP Romania

Soluție de planificare a resurselor:

WizPro Enterprise Resource Planning ERP

WizPro este cel mai popular program ERP din România în rândul companiilor mari care trebuie să mențină sub control activitățile financiar-contabile, de gestiune, logistică, vânzări, productie, precum și gestiunea mijloacelor fixe. Aplicația software oferă integrare și automatizare pentru toate aceste elemente de bază din activitatea oricărei companii și adaugă în plus și funcțiile CRM pentru managementul relației cu clienții, management de proiect, fluidizarea activităților de mentenanță și service și planificare a producției.

WizPro permite lucrul de pe numeroase dispozitive: computer, laptop, telefon mobil și tabletă cu sistemele de operare Android și iOS. De asemenea, în funcție de preferințe, puteți opta pentru a descărca și instala aplicația pe dispozitiv sau accesa funcționalitățile în cloud.

Soluția WizPro ERP în numere

  • 7.000 de companii mari din toată lumea utilizează suita WizPro
  • 128.000 de persoane lucrează zilnic cu aplicația noastră
  • 10.000 de utilizatori din România au înlocuit vechiul ERP cu WizPro

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

6 motive pentru a alege un ERP performant:

Peste 7.000 de clienti in 40 de tari

Unele dintre cele mai mari companii la nivel mondial utilizează cu încredere WizPro ERP pentru coordonarea și automatizarea activităților zilnice de fluxuri de lucru, CRM și monitorizare a operațiunilor financiare și logistice. Dintre aceștia, peste 1.400 utilizează versiunea de cloud. De asemenea, pentru cei care caută un ERP adaptat activităților economice din România, compatibilitatea programului WizPro este confirmată de cei peste 10.000 de profesioniști care utilizează zilnic acest soft.

WizPro ERP a fost inclus in cel mai recent raport Gartner

Compania de consultanță Gartner din Statele Unite ale Americii publică anual raportul „Magic Quadrant” care reprezintă etalonul de calitate și performanță în domeniul tehnologiilor avansate. La elaborarea acestui raport participă numai specialiști independenți și obiectivi. Cel mai recent raport Gartner include WizPro ERP între cele mai relevante și performante soluții la nivel mondial.

Un soft ERP ideal pentru industriile de productie, distributie si servicii

Industriile de categorie grea, cu numeroase operațiuni de producție, logistice și financiare au nevoie de platforme robuste pentru desfășurarea activității în cele mai bune condiții de monitorizare și automatizare – un exemplu fiind industria auto. WizPro combină toate aceste funcții și module într-un soft cu o interfață intuitivă, capabil de generarea de prezentări grafice și rapoarte de care are nevoie orice manager de departament sau director general.

Instalare pe computer sau accesare în cloud

Un soft versatil, accesibil și sub formă de program care se instalează pe computer (On Premise) și ca SaaS (software as service) în cloud, WizPro ERP este soluția adecvată pentru orice companie, oricare ar fi politicile manageriale privind accesul la programe computerizate. Astfel, puteți beneficia atât de siguranța maximă a datelor sensibile încărcate în sistem, cât și de flexibilitatea lucrului din orice locație, inclusiv cu echipe formate din angajați care lucrează de la distanță.

Interfata adaptata pentru utilizare pe diferite dispozitive: laptop, telefon, tableta

Sistemul WizPro poate fi utilizat de pe orice dispozitiv conectat la internet. Această suită funcționează cu aceeași viteză și precizie pe computer desktop, laptop, telefon mobil sau tabletă și vă permite să accesați datele rapid și eficient din orice loc, la orice moment. Acesta este un beneficiu major pentru managerii ocupați, care sunt nevoiți să călătorească frecvent în interes de afaceri.

Dezvoltare si imbunatatire continua

Tehnologiile moderne evoluează de la o zi la alta. O soluție performantă are nevoie de actualizări, îmbunătățiri, iar acestea se pot realiza în cadrul unei platforme dedicate pentru dezvoltatori. WizPro ERP este un sistem viu, cu numeroși dezvoltatori activi care se străduiesc să aducă noi funcționalități, interfețe mai prietenoase și o mai mare capacitate de analizare și procesare a datelor.

Module WIZPRO

Modulul financiar al WizPro este un sistem complet si cuprinzator, avand la baza o tehnologie avansata, capabil sa opereze tranzactiile financiare zilnice intr-un mod rapid si eficient. El poate administra simultan datele financiare pentru mai multe companii si poate crea conexiuni intre acestea (rapoarte consolidate).

Sistemul ofera un spectru larg de rapoarte, balante de verificare, Profit&Loss, BalanceSheet, care pot fi generate fie dupa data tranzactiei, fie dupa data documentului.

Generatorul de rapoarte financiare asigura capacitatea de a proiecta si obtine situatii contabile personalizate, cu o varietate de structuri, criterii si metode de sortare determinate de utilizator.

modul01 financiar

Modulul pentru achizitii al WizPro se afla in legatura cu modulele pentru Gestiunea Stocurilor, Financiar. Aceasta legatura permite managerului de achizitii sa vizualizeze comenzile de vanzare si /sau de cererea de produse finite, care constituie baza procesului de achizitie. Ulterior in cadrul acestui proces, se va putea efectua inregistrarea receptiei materialelor in gestiune in baza comenzilor de cumparare (reducand astfel balanta de comenzi) si, in final, se va putea verifica daca acele cantitati prezentate detaliat in cuprinsul facturii vanzatorului corespund cantitatilor receptionate.

modul02 aprovizionare
modul02 aprovizionare2

Modulul de gestiunea stocurilor permite exercitarea unui control strict si o urmarire detaliata a stocului la toate nivelurile. Modulul vine in sprijinul administrarii materiilor prime si al produselor finite; administrarii depozitelor si containerelor, atat in interiorul cat si in exteriorul companiei (inclusiv controlarea fluxului de materii prime, materiale si al produselor fabricate, la si de la subcontractor); precum si urmarirea integrala a stocurilor, de la momentul receptiei in depozit. Elementele de asigurare a calitatii includ inregistrari ale rezutatelor testelor de laborator, precum si o analiza complexa a stocurilor.

modul03 stocuri

Acest modul gestioneaza intregul proces de vanzari, de la inserarea unei cotatii de pret, la trimiterea si urmarirea unei oferte, pana la rapoarte complexe si previziuni de vanzari. Exista o legatura stransa intre modulul pentru Vanzari si modulele adiacente. Un agent de vanzari poate verifica disponibilitatea unui produs sau verifica stadiul unei comenzi. In plus, planificarea achizitiilor este executata pe baza comenzilor de vanzare.

modul04 vanzari

WizPro administreaza clienti potentiali in cursul etapei de marketing sau anterioare vanzarii. Aceasta inlatura necesitatea de a deschide conturi de clienti in modulul Financiar si pastreaza informatii despre clienti din afara pana cand relatia cu acestia inainteaza la etapa de vanzare (adica este inregistrata o comanda). Desi clientii potentiali si clientii obisnuiti sunt considerati entitati separate, datele despre acestia sunt administrate in aceeasi baza de clienti. Aceasta permite o intretinere facila si posibilitatea de a obtine informatii despre toti clientii.

modul05 marketing

WizPro asigura diverse grade de control asupra productiei, dintre care puteti alege in functie de necesitatile activitatii specifice:
– Productie fara planificarea sistemului: Comenzile de productie se deschid manual iar eliberarea materiilor prime si a materialelor se va face pe baza cantitatilor prevazute in comenzile de productie si in structura produsului (reteta).
– MRP (planificarea necesarului de materiale): Comenzile de productie si planificarea sunt realizate automat, independent de capacitatea de productie.

Metodele de mai sus asigura controlarea stricta a activitatilor aflate in curs (inclusiv comenzile manuale de productie si reconditionare), permitandu-va sa urmariti diversele etape ale productiei. Mai mult, va permit ca, la planificarea productiei si a necesarului de materiale, sa luati in considerare productia in curs de executie.

modul06 productie

Modulul WizPro pentru controlul productiei ofera mijloacele de administrare a a intregului proces de productie: introducerea comenzilor de productie, eliberarea de materiale catre gestiune productie, raportarea operatiilor finalizate si mentinerea gestiunii in productie (in curs de executie).

Modulul poate fi utilizat in conexiune cu planificarea productiei si/sau planificarea necesarului de materiale (MRP), sau independent de acestea. Atunci cand este utilizat separat, comenzile de productie sunt emise manual. Totusi, pentru aceste comenzi de productie, administrarea materialelor estimate pot fi efectuata automat, iar eliberarea materialelor va tine cont de cele mai potrivite depozite si loturi de materiale pentru cazul respectiv. Mai mult, sistemul va afisa stocul disponibil al respectivului material dintr-un anumit depozit si lot.

WizPro permite gestionarea si documentarea pentru testarea bunurilor primite in inventar, testarea bunurilor produse/fabricate, mostre sau prelungirea datelor de expirare pentru produsele aflate in stoc.
Modulul de Asigurarea Calitatii permite definirea codurilor de defectiune, a metodelor de analiza utilizate, analizele intreprinse, impreuna cu rezultatele posibile (in valoare absoluta sau ca interval admisibil), precum si a starilor si magaziilor implicite de testare si esantionare a produselor.

Rapoartele OLAP reprezinta un instrument puternic de analiza a datelor cheie, disponibil in WizPro pentru majoritatea modulelor instalate. Prin intermediul unor butoane usor accesibile din partea de sus a ecranului pot fi selectate perioada, modul de afisare a datelor, etc. Toate valorile subliniate cu albastru din rapoartele de tip OLAP va permit sa utilizati optiunea drill-down pentru analize de profunzime, putand merge – de exemplu – pana la nivelul unei facturi sau a articolelor de pe acea factura.
Tehnologia OLAP (on-line analytical processing) este ea insasi una performanta, si presupune pregatirea unui set de date intr-o structura specifica, grupata dupa anumite criterii prestabilite, care in final pot fi interogate dupa oricare dintre dimensiunile prestabilite, raportul desfasurandu-se de la nivelul general, total, pana la nivel de tranzactie din sistem care este inclusa in suma agregata afisata in raport.
Fiecare modul al sistemului beneficiaza de unul sau mai multe rapoarte OLAP incluse in acest modul optional specific, de raportare manageriala, astfel incat managementul companiei sa aiba la dispozitie un instrument de lucru usor de utilizat si care asigura o imagine completa asupra tuturor domeniilor de business.

modul09 rapoarte
modul09 rapoarte1

Modulul de Service si mentenanta din WizPro va ajuta in asigurarea unui service activ si eficient. In mod specific, acest modul va permite:

  • Sa intretineti un catalog separat pentru articole cu numere de serie si sa specificati pentru articolele respective date legate de service (de exemplu, cost proportional, durata planificata, data urmatorului service)
  • Sa tineti evidenta solicitarilor de service pentru intretinerea periodica si depanarea de articole (inseriate sau nu)
  • Sa intretineti contracte de service
  • Analiza calitatii serviciilor oferite clientilor.
modul10 service

Modulul Managementul proiectelor ofera o abordare cuprinzatoare si detaliata a proiectelor. Il puteti folosi pentru a planifica un proiect, a calcula costurile planificate, a raporta manopera si materialele pe activitate din proiect, a calcula costurile reale, a inregistra plati, a elibera facturi, a obtine rapoarte si altele.

modul11 management

Modulul WizPro WMS ofera functionalitati avansate pentru planificarea si monitorizarea tuturor aspectelor conexe administrarii depozitelor. Principalul avantaj al modulului WizPro WMS il reprezinta completa integrare cu celelalte module ale sistemului, toate datele fiind actualizate in timp real.
Modulul sustine cele trei operatiuni de baza, necesare in managementul depozitului – “picking”, relocare, depozitare. De asemenea, se pot planifica alte activitati curente, precum pregatirea livrarilor, retururi, transferuri intre depozite, reaprovizionare.
Pentru fiecare operatiune inregistrata in sistem, sunt deschise automat documentele specifice (Aviz de expeditie, Factura de vanzare, etc.)
Modulul WMS permite interfatarea cu sisteme de colectare automata a datelor (ADC – Automated Data Collection) si lucreaza cu dispozitive mobile si alte instrumente de culegere a informatiilor.
In sistem sunt integrate o multitudine de optiuni de analiza, inclusiv generatoare de rapoarte care pot fi utilizate, de exemplu, pentru a compara datele planificate cu performantele realizate efectiv.

modul12 wms

WizPro Scan este o solutie integrata in WizPro care asigura o eficienta sporita in scanarea si atasarea documentelor in sistem, precum si regasirea lor rapida printr-o procedura securizata.
Prin intermediul platformei, ce poate fi accesata direct din ecranele relevante din WizPro (clienti, furnizori, facturi, comenzi, produse, etc.), se permite scanarea documentelor precum si a e-mail-urilor si fisierelor atasate. Scanarea se realizeaza in mod automat de la scanner sau din e-mail la forma de documente atasate din WizPro impreuna cu setarea automata a numelui si locatiei fisierului.
Implementarea Modulului WizPro Scan este rapida, instalarea si cursurile de pregatire desfasurandu-se pe parcursul unei singure zile si va oferi beneficii precum:
• Cresterea eficientei, permitand scanarea unui document in doar 5 secunde, inclusiv numele si locatia de pe serverul de fisiere;
• Accesarea rapida a documentelor scanate de catre toti utilizatorii WizPro, in conformitate cu drepturile atribuite;
• Un timp mai scurt de raspuns al sistemului, generand economii semnificative;
• O gestionare ordonata si eficienta a arhivei documentelor scanate.

WizPro Scan este parte din aplicatia WizPro, o solutie completa pentru managementul afacerii, putand fi instalat in orice mediu in care ruleaza WizPro, indiferent de modul in care este implementat.

Modulul SCM al WizPro ofera utilizatorilor un set complet de instrumente care integreaza managementul lantului de aprovizionare in intreaga organizatie, permitand astfel reducerea costurilor totale asociate cu servicii si bunuri de aprovizionare. (supply goods).
Satisfaceti nevoile clientilor vostri prin eficientizarea proceselor organizatiei si prin reducerea orelor de livrare. De la achizitionare si gestionare de inventar la control al calitatii si productiei, totul se poate face in WizPro.

modul14 scm

Beneficiile unei soluții avansate de ERP

Pentru activități de distribuție: este ușor de utilizat pentru coordonarea activității departamentelor de vânzări, contabilitate și logistică prin acces comun la conturile clienților și operare de modificări în timp real.

Pentru companiile de producție: gestiune a stocurilor, automatizarea fluxurilor de lucru și corelarea activității de producție cu comenzile plasate de clienți în aceeași platformă .

Pentru industria serviciilor: departamentele de service, asistență clienți, vânzări și contabilitate pot verifica în orice moment situația conturilor clienților în interfața ERP și pot recomanda servicii conexe relevante pentru fiecare client în parte.

WizPro ERP – este utilizat cu success de: