planit 01

Soft Planificare Productie

Planit

Planificarea si Organizarea Productiei in Flux

Exista numeroase elemente ce pot fi luate in calcul cand vorbim despre cresterea eficientei in productie: o mai buna coordonare intre departamentele implicate, respectarea termenelor limita, reducerea timpului de productie tinand cont nu numai de timpul efectiv de fabricare, ci si de cel necesar pregatirii liniei de productie si lista poate continua.

Trebuie inteles insa ca una dintre provocarile comune majore cu care se confrunta companiile din domeniul productiei – oricat de diferite sunt produsele rezultate, procesele si modalitatile de control – o reprezinta diferenta dintre cerere si capacitatea de productie. Soft planificare productie –  Planit ofera un instrument pentru crearea si administrarea unui plan de productie eficient care utilizeaza resursele existente.

Ce ofera Planit?

  • Suport in luarea deciziilor legate de procesul de planificare a productiei, luand in calcul o multitudine de factori
  • Un instrument in activitatea cotidiana a planner-ilor
  • O solutie de alocare a resurselor si planificare a operatiunilor de productie in vederea obtinerii rezultatelor optime fara modificarea capacitatii.

1 Step 1
Pentru a răspunde solicitării, avem nevoie de acordul dvs. pentru prelucrarea datelor introduse în formular:
reCaptcha v3
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Instrument puternic si flexibil de calcul

Planit ofera un mecanism flexibil de conectare la solutiile ERP deja implementate si la alte surse de date relevante in procesul de planificare a productiei, precum si o serie de algoritmi de calcul complecsi. Solutia tine cont, de exemplu, de corelatia dintre linia de productie si anumite caracteristici ale produsului final sau de anumite competente si atestate necesare angajatilor pentru a fi asignati pe un traseu sau utilaj de productie.

Scenarii multiple

Cum se modifica planificarea daca adaug o alta comanda de productie sau de vanzare? Cu cat se intarzie o comanda existenta in sistem, daca planner-ul decide sa mute o alta comanda in fata ei? Aplicatia Planit raspunde tuturor intrebarilor de acest fel. Ea coreleaza o succesiune de operatiuni si cu resursele existente (fie ca este vorba de utilaje, linii de productie, centre de lucru, vehicule, angajati), tinand cont de dependentele dintre ele. Se pot crea astfel simulari si scenarii specifice nevoilor fiecarei companii.

Procedura de calcul al status-ului

Planit integreaza un mecanism special de calcul al starii actuale, precum si instrumente de atentionare – mesaje text, tipare de culori. De aceea, in orice moment, pot fi vizualizate comenzile de productie in curs de realizare, timpul de inceput si sfarsit programat si cel estimat, resursele implicate

Modalitati diverse de afisare a datelor

Intelegand nevoile diferite ale planner-ilor, solutia Planit dispune de functionalitati pentru afisarea diferentiata a informatiilor in ecrane, crearea de mecanisme de filtrare, grupare si vizualizare, construirea de diagrame Gantt. Tabelele Gantt sunt mai mult decat un mod de afisare, reprezentand un spatiu de planificare in timp real, cu capabilitati de “drag-and-drop” si grafice dinamice.

Beneficiile implementarii solutiei Planit includ:

  • Cresterea eficientei procesului de productie
  • Reducerea timpului necesar planificarii
  • Includerea in planificare a unui numar practic infinit de facturi (operatiuni, resurse, dependente, constrangeri)
  • Transparenta si vizibilitate maxima asupra proceselor
  • Diminuarea erorilor de planificare
  • Posibilitatea de a analiza scenarii „what-if”.