43% din timpul profesioniștilor HR este pierdut căutând date

solutii software HR

Economia de tip „gig job” a devenit mult mai extinsă, odată cu adoptarea modelelor de lucru la distanță și de tip hibrid. Departamentele de resurse umane trebuie acum să se adapteze noilor tendințe, luând în calcul atât opțiunile de lucru emergente, cât și faptul că angajații au acum mult mai multe oportunități, aceștia având acum posibilitatea de a munci pentru aproape orice companie din lume.

Departamentele de HR se confruntă cu din ce în ce mai multe provocări

Potrivit unui studiu recent al EngageRocket cu privire la domeniul resurselor umane, atitudinea angajaților în 2020 a fost bine adaptată la noua situație din piața muncii. În schimb, anul acesta reziliența angajaților, sănătatea mintală și nivelul de încredere în companiile pentru care lucrează au scăzut semnificativ. Un alt trend observat este acela că numărul cazurilor de burnout a crescut și el cu 9%.

Există, de asemenea, o tendință globală fără precedent – angajatorii se confruntă cu un val de demisii și cu o serie de schimbări de paradigmă. În această situație, departamentele de resurse umane au o nouă responsabilitate – de a face față acestor provocări unice – cu ajutorul unor măsuri inedite de gestionare a resurselor umane la nivel de companie.

Potrivit unui studiu realizat de Sapiens, companiile resimt nevoia unor programe capabile să ofere analize (cantitative și calitative) ușor de interpretat.

La rândul său, Wizrom a efectuat o serie de analize proprii și a constatat că aproape jumătate (43%) din timpul departamentelor de resurse umane a fost pierdut culegând informații din baze de date necesare pentru raportare. De asemenea, Wizrom a remarcat că – în companiile care utilizează sisteme de pontaj – 75% dintre raportări sunt legate de absenteism, iar 66% dintre solicitările de informații legate de managementul personalului se referă la statistici pe perioade mai mari de timp.

Soluțiile software cu live dashboards încorporate – instrumente utile pentru management și departamentele de HR

Astfel, pornind de la nevoile de infomatii ale clienților privind managementul resurselor umane, Wizrom a dezvoltat o soluție software care să economisească timpul și costul aferent prelucrării manuale de informații. Aceasta este disponibilă pentru clienții care utilizează soluția de salarizare WizSalary și programul de management HR WizOne.

În contrast cu soluțiile de Business Intelligence (BI) – care au un cost de implementare, necesită achiziționarea unei licențe pentru fiecare utilizator și implică un timp de implementare -, HR Live Dashboards poate fi implementat rapid, în aproximativ o zi, nu are costuri de implementare și este disponibil pentru departamentele de HR și pentru echipele de management, în funcție de nevoile fiecărei organizații.

Soluția poate fi utilizată ca un instrument de diagnosticare de către companii de diverse dimensiuni pentru a localiza probleme încă neidentificate în cadrul companiei, să găsească sursa acestora și să analizeze ce a dus la apariția lor, dar și ca un aliat inteligent si rapid în lupta cu timpul. HR Live Dashboards simplifică procesele de analiză și raportare în HR, mai ales în departamentele unde nu există specialiști IT, oferind o perspectivă exactă asupra proceselor HR din companie.