5 motive pentru care un ERP este esential pentru transformarea digitala

Digital5W1000

Transformarea digitală este recunoscută deja ca fiind un instrument important de suport pentru companiile care își doresc să fie mai competitive într-un mediu de business în rapidă schimbare și plin de provocări. Importanța sa a fost subliniată în mod special în ultimele săptămâni, când digitalul a devenit un adevărat colac de salvare pentru multe companii în căutare de ajutor pentru a se adapta și supraviețui unor condiții de lucru extrem de diferite.

Privind către viitor, creșterea eficienței operaționale și a proceselor poate accelera forța motrice din spatele transformării digitale a locului de muncă. Pentru companiile aflate în plină dezvoltare, ERP-ul va fi un element nelipsit din acest proces. De ce? Și cum poate ERP-ul influența procesul de transformare digitală?

 

Iată 5 motive principale:

  1. Multiple beneficii cu ajutorul aceluiași software

Software-ul ERP oferă o viziune unificată a mai multor fațete de business în același timp. În plus, un ERP facilitează munca de la distanță. Acest lucru înseamnă că acele companii care implementează un ERP pot economisi timp și efort, fiind, de asemenea, pregătite să își desfășoare activitatea oricând și de oriunde. În plus, consolidarea datelor dintr-o varietate de puncte, tradițional unul dintre cele mai mari obstacle în calea creșterii eficienței companiilor, este ușurată prin utilizarea unui ERP. Același software reprezintă și o modalitate simplă de a ușura tranziția companiei către adopția altor tehnologii foarte noi, precum inteligența artificială sau machine learning.

 

  1. Adaptabilitate crescută

Așa cum am observat în ultima perioadă, este important ca organizațiile să poată fi  disponibile oricând pentru clienții și partenerii lor, indiferent de condiții. Un ERP bun face posibilă libertatea de mișcare, dându-le angajaților o modalitate simplă de a accesa orice date de care au nevoie și de a se conecta cu vendori, furnizori și clienți de oriunde și oricând.

 

  1. Acuratețea datelor

Acuratețea datelor este foarte importantă pentru ca operațiunile unei companii să se desfășoare eficient și fără întreruperi. Stocarea acelorași date în locuri diferite sau dublarea lor poate conduce la apariția de erori sau omisiuni costisitoare. Implementarea unui ERP elimină posibilitatea ca astfel de situații să mai apară, asigurând desfășurarea operațiunilor de business la niveluri optime.

 

  1. Capabilități crescute de integrare

ERP-ul se poate integra cu alte instrumente sau aplicații de software pentru a îmbunătăți activitatea companiei și a crea o bază tehnologică puternică. Spre exemplu, un ERP se poate integra ușor cu sisteme CRM, îmbunătățind astfel modul general în care angajații din toate departamentele lucrează și poate conduce la descoperirea unor oportunități de business mai bune și cu potențial mai mare de profitabilitate.

 

  1. Scalabilitate îmbunătățită

Datorită scalabilității sale, un ERP poate gestiona sarcini diferite de business, indiferent de mărimea organizației tale. Mai mult decât atât, un software poate continua să se dezvolte în timp și să devină chiar mai puternic pe măsură ce îi sunt aduse îmbunătățiri tehnologice ce permit caracteristici și instrumente noi.

 

WizPro este un ERP puternic ce simplifică funcții complexe, intregrează numeroase capabilități, îmbunătățește colaborarea între departamente și administrează finanțelor și resurselor companiile. Companiile care au implementat deja acest software au observat o îmbunătățire a profitabilității, un management mai bun și o viziune unificată asupra business-ului, iar în ultima perioadă în special, s-au bucurat de un plus de mobilitate datorită posibilității de a accesa WizPro de la distanță. WizPro reprezintă primul pas către transformarea digitală pentru companii de toate mărimile.