6 sfaturi despre cum să abordezi ultimul trimestru cu succes dacă lucrezi în HR

6 sfaturi daca lucrezi in HR

Ultimul trimestru al anului este o perioadă aglomerată pentru profesioniștii în resurse umane. Cu o serie de provocări și oportunități în fața ta, este esențial să rămâi concentrat și să-ți planifici eficient activitățile pentru a încheia anul cu succes și pentru a te pregăti pentru anul care urmează.

Iată 6 sfaturi despre cum să abordezi ultimul trimestru cu succes.

1. Planifică din timp evaluările anuale de performanță

Primul pas important este să planifici și să gestionezi evaluările de performanță ale echipelor tale. Acesta este și momentul în care poți influența semnificativ motivația și dezvoltarea echipei.

Procesul de evaluare poate fi eficientizat cu ajutorul soluției WizOne HR care oferă instrumentele necesare pentru gestionarea evaluărilor de performanță și analiza rezultatelor. În plus, poți crea un număr mare de tipuri de formulare de evaluare, în funcție de postul ocupat de angajat (de conducere, de execuție) sau în funcție de criteriile de performanță specifice fiecărui departament (vânzări, marketing etc.).

2. Pregătește programe de dezvoltare a angajaților

Ultimele luni ale anului sunt ideale să începi să pregătești programe de dezvoltare a angajaților pentru viitor. Aceste programe le oferă oportunitatea de a-și îmbunătăți și dezvolta abilitățile și competențele profesionale la locul de muncă. În plus, când compania decide să investească în dezvoltarea profesională a angajaților, aceștia se simt apreciați și susținuți. Iar acest sentiment de recunoaștere poate crea o creștere a ratei de retenție.

Modulul cursuri al softului WizOne HR include și urmărirea evoluției profesionale și a certificatelor obținute de angajați prin stabilirea unui nomenclator de cursuri pentru fiecare post.

3. Recrutează înțelept

Dacă planurile companiei includ recrutări pentru anul viitor, începe să planifici acest proces încă din acest trimestru. Iar o platformă HR furnizează un instrument complet de administrare a proceselor de recrutare, pornind de la definirea unor proiecte de recrutare, înregistrarea cerințelor posturilor și a candidaților, incluzând și setarea fluxurilor aferente acestor activități.

4. Gestionează beneficiile și compensațiile pe care le oferă compania

La final de an este recomandat să revizuiești pachetele de beneficii și compensații oferite angajaților. Asigură-te că acestea sunt competitive pe piața muncii și că rămân relevante pentru nevoile angajaților.

În plus, cu siguranță știi că echilibrarea compensației și beneficiilor pentru diferite generații reprezintă o provocare semnificativă. Acest proces implică cunoașterea profundă a preferințelor, așteptărilor și motivațiilor fiecărui grup de angajați, astfel încât să poți concepe un pachet care să-i atragă și să-i motiveze, fără a crea resentimente sau inechități. Un prim pas vital constă în înțelegerea caracteristicilor distinctive ale fiecărei generații din forța de muncă, inclusiv Baby Boomers, Generația X, Millennials și Generația Z, fiecare cu propriile valori și preferințe în ceea ce privește munca și recompensele.

5. Actualizează politicile și procedurile de resurse umane

Acest proces te asigură că ești în conformitate cu modificările legale și reglementările care pot intra în vigoare la începutul anului următor. După cum știi, guvernul și autoritățile continuă să aducă schimbări semnificative în ceea ce privește legislația muncii, fiscalitatea și alte aspecte care pot afecta gestionarea personalului. Prin actualizarea politicilor în avans, te asiguri că rămâi în concordanță cu cerințele legale și minimizezi riscul de litigii sau penalități.

6. Menține legătura cu angajații

Comunicarea constantă și relațiile solide cu personalul te ajută să înțelegi mai bine nevoile și preocupările lor. De asemenea, menținerea unei legături deschise și transparente cu angajații poate facilita identificarea potențialelor probleme înainte ca acestea să devină mai grave, permițându-ți să le rezolvi într-un stadiu incipient și să menții un climat de lucru sănătos și productiv.

Totodată, păstrarea legăturii cu angajații poate contribui la dezvoltarea culturii organizaționale și a unui sentiment de comunitate în echipă.

În concluzie, abordarea ultimului trimestru cu succes în domeniul resurselor umane necesită o strategie bine planificată și utilizarea unor instrumente adecvate pentru a gestiona activitățile cheie. Soluția WizOne HR oferită de Wizrom poate să fie un partener esențial pentru tine, permițându-ți să eficientizezi procesele de evaluare a performanței, dezvoltare a angajaților, recrutare și gestionare a beneficiilor și compensațiilor.

Contactează echipa de specialiști Wizrom și pregătește-te pentru provocările și oportunitățile anului următor într-un mod cât mai eficient.