Un software ERP (Enterprise Resource Planning) poate ajuta în mod semnificativ la managementul fiecărui aspect al unei afaceri, fie că este vorba de achiziții, vânzări, financiar, project managment sau marketing. Productie, logistica
ERP-ul – așa cum îl știm astăzi – este rezultatul a peste patru decenii de evoluție. Acest fapt se datorează progreselor continue care au avut loc în ceea ce privește comportamentul clienților, condițiile de piață, concurența și inovațiile tehnologice. Acest tip de programe permit organizațiilor să exceleze în operațiunile lor și să își îndeplinească obiectivele de business.
În acest articol, îți prezentam câteve dintre tendințele în ERP de urmărit în 2022.
#1 Cloud-Based ERP va înregistra cea mai mare creștere
Odată cu pandemia, companiile au început să acorde mai multă importanță tehnologiei cloud datorită implementării ușoare și eficiente, din punct de vedere al costurilor, și a funcțiilor de colaborare îmbunătățite pe care le oferă. Cererea pentru ERP în cloud este în creștere, deoarece oferă acces la informații în timp real, facilitează munca la distanță și, în același timp, asigură o mai bună securitate a datelor. În plus, implementarea unui software ERP în cloud nu necesită o investiție inițială uriașă, infrastructură sau resurse avansate, ceea ce îl face o opțiune bună și pentru IMM-uri.
#2 Utilizarea ERP în Internet of Things (IoT)
Programele ERP compatibile cu IoT sunt prevalente în cadrul unităților de producție sau al companiilor care au nevoie să colecteze date în regim automatizat. În funcție de tipul de afacere, există o multitudine de aspecte care trebuie monitorizate constant, cum ar fi transporturile de materii prime, activele, depozitele etc. Sistemele ERP utilizate ca parte a IoT compilează informațiile și generează rapoarte în timp real pentru o mai bună vizibilitate și un proces de decizie mai eficient.
#3 Versatilitatea va continua să fie un factor crucial
Versatilitate ERP-urilor este un factor care poate ajuta o companie să aibă succes în această eră competitivă. De exemplu, agenții de vânzări pot să vizita clienții, oferindu-le posibilitatea de a vizualiza în timp real cifrele de vânzări și informații despre stocuri pe un dispozitiv mobil, ceea ce devine extrem de important pentru a semna un nou contract. Un sistem ERP care poate fi accesat pe o multitudine de platforme și dispozitive poate avea un impact pozitiv asupra angajaților, furnizorilor și părților interesate, deoarece îi ajută să rămână conectați în orice moment.
#4 Integrarea inteligenței artificiale
Inteligența artificială (AI) contribuie într-o mare măsură atunci când vine vorba de transformarea digitală a modului în care funcționează ERP în cadrul organizațiilor. Fie că este vorba despre automatizarea sarcinilor repetitive sau despre soluționarea proactivă a problemelor, inteligența artificială te poate ajuta să identifici procesele ineficiente și să îmbunătățești productivitatea companiei. Când vine vorba despre ERP, AI-ul vine cu analize predictive și hiper-automatizare, ceea ce duce la o mai bună luare a deciziilor și la o experiență îmbunătățită pentru clienți.
#5 Automatizare și simplificare
Oamenii de afaceri de succes vor să utilizeze cele mai bune tehnologii din clasa lor, care includ automatizarea avansată aplicabilă în diverse departamente și procese active în cadrul companiei. Cu ajutorul automatizării, este eliminată necesitatea introducerii de date manuale, iar echipele care lucrează la sarcini repetitive se pot ocupa de noi sarcini care contează cu adevărat pentru funcționarea și creșterea afacerii. Automatizarea în ERP permite simplificarea proceselor, ceea ce duce la îmbunătățirea productivității și eficienței.
#6 Conectarea la Big Data
Soluțiile ERP conectate la Big Data pot extrage informații din mai multe surse și compila aceste date sub forma unor rapoarte complexe, permițând companiilor să aibă acces la informații de business corecte și care oferă o mai bună perspectivă în ceea ce privește noile trend-uri în sectoarele lor de activitate. Deoarece companiile sunt acum mai înclinate să ia decizii bazate pe date și să prioritizeze previziunile pentru a fi cu un pas înainte competiției, investițiile în soluții ERP care prioritizează big data și analiza de business vor deveni prioritare.
În prezent, ne aflăm într-o eră a transformării digitale în care este clar că interoperabilitatea, agilitatea și conectivitatea sunt atributele definitorii ale soluțiilor ERP. Mai mult, organizațiile de orice dimensiune și din orice domeniu doresc să fie la curent cu cele mai noi tendințe, pentru a avea un avantaj competitiv. Astăzi, companiile nu au altă opțiune decât să se adapteze la inovațiile tehnologice care asigură un management eficient al riscurilor și o creștere de business în condiții optime.
Wizrom pune la dispoziția clienților o soluție ERP versatilă, care poate ajuta companiile să aibă un avantaj în fața competiției, concentrându-se pe activitatea de business primară, în timp ce activitățile financiar-contabile, de gestiune, logistică, vânzări, productie, precum și gestiunea mijloacelor fixe sunt ținute sub control cu ajutorul WizPro.