7 motive pentru care ar trebui să utilizați un ERP

7 motive pentre care ar trebui sa utilizati un ERP

Celor care nu au folosit niciodată un ERP ar putea să le fie dificil să înțeleagă de ce acesta este important pentru afacerea lor și cât de mult îi poate ajuta. Într-un context de piață în plină schimbare, însă, este esențial să căutați și să implementați instrumente digitale care să vă ofere un avantaj competitiv. Pentru multe companii, acest lucru devine posibil prin utilizarea unui ERP.

Digitalizarea nu mai este un scop în sine, este chiar viitorul. Sigur că situația actuală este dificilă, dar o putem privi și aborda dintr-o perspectivă de creștere – acum este momentul cel mai potrivit pentru a investi astfel încât să facilităm creșterea business-urilor. Digitalizarea unei companii înseamnă să îmbunătățești procesele de business, să crești eficiența și să îți asiguri un avantaj pe o piață care, cel puțin în acest moment, nu ne permite multă predictibilitate”, a explicat Dan Conete, Product Manager WizPro.

Digitalizarea poate lua diferite forme, însă o soluție ERP, care asigură gestionarea tuturor funcțiilor dintr-o companie într-un sistem centralizat și integrat, este o variantă potrivită companiilor din multe industrii, indiferent de mărime. Practic, un ERP stochează toate datele într-o singură bază de date, permițându-le tuturor departamentelor să lucreze cu aceleași informații. În plus, toate aceste date pot fi ușor organizate, analizate și transformate în rapoarte extrem de utile pentru a direcționa deciziile de management. Un soft ERP asigură și gestionarea clienților, a resurselor umane, a lanțului de aprovizionare, a inventarului și managementului financiar într-un singur sistem.

Ce impact are utilizarea unui ERP?

  1. Economisiți mai mulți bani

Un ERP vă poate oferi un ROI excelent, în primul rând pentru că unifică multe dintre sistemele care, în prezent, pot fi fragmentate în organizația dumneavoastră. De la dezvoltarea produselor până la facturile care trebuie plătite, angajații dumneavoastră pot accesa toate instrumentele necesare pentru munca lor dintr-un sistem centralizat, ceea ce înseamnă că își pot folosi timpul mult mai eficient. În plus, cu un ERP, utilizatorii nu trebuie să piardă timp căutând o informație în mai multe sisteme, ci o pot găsi rapid și în forma ei corectă.

  1. Vă asigurați o productivitate a muncii mai bună

Nicio companie nu poate evita complet sarcinile de rutină – sarcini precum generarea de rapoarte, monitorizarea stocurilor, urmărirea pontajului sau prelucrarea comenzilor erau, în mod tradițional, genul de activități care ocupau bucăți bune din timpul angajaților, având însă un efect catastrofal asupra moralului lor și fiind predispuse apariției erorilor umane. ERP-ul, în schimb, poate automatiza chiar și cele mai plictisitoare procese. Acest lucru eliberează timpul echipei, crescând, astfel, productivitatea, eficiența și profitabilitatea companiei per total.

  1. Îmbunătățiți colaborarea dintre angajați

Baza centrală de date asigurată de un ERP reduce riscul apariției de blocaje în timpul proiectelor, deoarece toți membrii echipei au acces la datele de care au nevoie, exact atunci când au nevoie de ele. În plus, nu va mai fi nevoie să extrageți informații din surse diferite și apoi să pierdeți timp pentru a le compara. Dimpotrivă, pentru că toate datele sunt compilate, stocate, partajate și accesate printr-un singur sistem, nu există nicio îngrijorare cu privire la cât de exacte, complete sau sigure sunt fișierele de date.

  1. Câștigați analize de business mai complete

O bază de date centrală de informații ajută, de asemenea, la îmbunătățirea capabilităților interne de analiză și raportare. Deoarece un ERP înregistrează și stochează toate datele introduse de utilizatori, este un instrument excelent pentru a simplifica și accelera generarea de rapoarte.

  1. Vă monitorizați mai bine stocurile

O provocare majoră pentru companiile în plină dezvoltare este, de multe ori, urmărirea și monitorizarea stocurilor. Un ERP utilizează coduri de bare, etichete RFID și numere de serie pentru a ține evidența stocurilor în fiecare etapă a lanțului de aprovizionare. Astfel, puteți oricând să accesați o evidență la zi a diferitelor depozite și articole, indiferent de numărul lor.

  1. Planificați producția

ERP este un instrument excelent de gestionare a producției, pentru că oferă o perspectivă unitară asupra tuturor operațiunilor și, astfel, le permite utilizatorilor să optimizeze programele, echipamentele și forța de muncă pentru a maximiza capacitatea. În același timp, o soluție ERP poate gestiona și lista dumneavoastră de resurse materiale și active fixe, ceea ce face mai ușoară, de exemplu, programarea întreținerii echipamentelor sau comanda, din timp, a resurselor necesare.

  1. Facilitează lucrul de la distanță

Munca remote va rămâne o realitate des întâlnită și în anul 2021, iar companiile vor avea, în continuare, nevoie de soluții care să le ajute să susțină desfășurarea activității fără întreruperi chiar și în aceste condiții. WizPro este, de aceea, disponibil  la distanță, printr-o platformă web ușor de folosit. Astfel, orice utilizator poate să acceseze toate funcționalitățile ERP de care are nevoie, de la modulul financiar-contabil la gestiunea de stocuri, aprovizionare sau controlul calității și producției, de oriunde, de pe orice laptop cu acces la Internet.