Care sunt trendurile ERP in 2017?

erp trends

Inceputul unui nou an reprezinta si o oportunitate de a revizui  procesele de lucru din companie in vederea obtinerii unor rezultate mai bune. Nu este o surpriza pentru nimeni faptul ca sistemele ERP de tip Cloud pot constitui o alternativa de luat in considerare in cadrul acestui proces.

Ce ne prezice 2017 pe piata softurilor ERP?

1. Va creste numarul de implementari de sisteme ERP Cloud
Din ce in ce mai multe organizatii renunta la consolidarea unui sistem erp on-premise in favoarea solutiilor bazate pe sisteme cloud.( precum solutii CRM, softuri HR, programe payroll etc.)
Cresterea implementarilor in Cloud nu va fi un simplu trend, ci va avea un rol important in dezvoltarea companiilor – de la actiunile de business si pana la structura si rolul echipei de management.

2. Un department IT mai dezvoltat
Datorita accentului care se pune pe solutiile Web-based si Cloud-based, este cazul ca membrii departamentului IT ai companiei sa devina “eroi la locul de munca”. Pana acum acestia erau obisnuiti sa opereze actiuni care nu erau de tipul self-service sau sisteme atat de usor de utilizat, incat echipa IT trebuia sa fie implicata in aproape fiecare etapa din procesul de transformare a datelor in rapoarte, bugete etc.(de regandit rolul IT)-IT-ul nu se mai ocupa de partea de infrastructura.

3. Utilizarea datelor pentru avantaje competitive
Conform specialistilor, tendintele Cloud au ramificatii mai mari in ceea ce priveste potentialul companiilor deoarece ofera mai multe surse de informatii intr-un sistem ERP, precum si mai multe oportunitati de a utiliza datele.

In 2017, capacitatile de analiza activate prin implementarea unui soft Cloud vor fi din ce in ce mai accesibile intreprinderilor mici si, in special, celor mijlocii deoarece acestea vor fi dispuse sa faca investitii mai mari in analiza datelor pentru ca actiunile din interiorul companiilor sa se desfasoare intr-un mod eficient si productiv.(de rescris tot punctul)- sistemele sunt mai accesibile firmelor mai mici.

4. Sistem ERP inteligent
Noile tendinte din piata solutiilor software, arata ca sistemele ERP vor oferi mai multe instructiuni de utilizare decat versiunile mai vechi ale acestora. Cu toate ca exista obstacole ce trebuie depasite, specialistii remarca faptul ca printre altele, interfata softurilor ERP va deveni criteriu de diferentiere primar in procesul companiilor de selectare al unui sistem ERP.

5. Nevoia companiilor de o mai buna securitate a datelor
Reglementarile, ce cresc nivelul amenintarilor de securitate si evolutia tehnologiei, inclusiv crestea numarului de platforme ERP din ce in ce mai sofisticate si conectate au facut ca securitatea informatiilor sa fie din ce in ce mai critica si din ce in ce mai greu de gestionat.

Costul si complexitatea gestionarii mediului de control intern este, de asemenea, in crestere.

manu_erp-2017_erp_trends_desktop

sursa: SearchManufacturingERP

Anul 2017 se anunta a fi promitator pentru acele companii care au implementat deja un sistem ERP solid ca fundament al operatiunilor acestora. Daca nu utilizati inca un sistem ERP, atunci ar trebui macar sa luati in considerare aceste tendite si sa determinati modul in care acestea ar putea sa se adreseze nevoilor companiei dumneavoastra.