Cauți suport pentru business? ERP-ul ar putea fi soluția pe care o căutai

ERP suport pentru business

Gestionarea unei companii nu este ușoară. Dimpotrivă, poate fi o adevărată provocare să prioritizezi acele activități care îi susțin profitabilitatea atunci când simți că sari de la una la alta și că nu reușești să îți organizezi resursele și să planifici corect activitățile. Managementul corect al resurselor este, de altfel, o precondiție esențială pentru succesul oricărui tip de afacere. De aceea, multe companii  de succes folosesc un ERP și, dacă sunteți implicat în conducerea unei companii, este o soluție pe care trebuie să o luați în calcul pentru a vă crește eficiența.

Dar ce înseamnă ERP? Ce face un ERP? Ar putea un astfel de software să aducă beneficii și afacerii dumneavoastră? Fără îndoială.

ERP vine de la Enterprise Resource Planning, ceea ce înseamnă că o soluție ERP este, pur și simplu, un instrument software care ajută companiile să-și gestioneze procesele, de la finanțe și contabilitate, la achiziții, lanțuri de aprovizionare, inventar, precum și sarcini de bază pentru resurse umane. În esență, un ERP este un program centralizat care susține funcțiile esențiale ale unei companii. Astfel, companiile îl pot utiliza în diferite feluri, dar, în esență, un ERP este soluția potrivită pentru a păstra toate datele esențiale ale unei organizații într-un singur loc.

„A avea un ERP înseamnă că aveți nevoie de un singur program pentru a urmări toate părțile în mișcare dintr-o organizație, iar astăzi există variante de ERP flexibil, potrivit pentru tipuri diferite de afaceri, cum este și WizPro”, explică Dan Conete, Product Manager WizPro în cadrul Wizrom Software. „Avem clienți variați, de la cei din manufacturing, care folosesc WizPro ca să planifice producția, la companii mai mici, dar cu volume mari de vânzări, spre exemplu, care folosesc ERP-ul pentru a genera propuneri personalizate, rapoarte anuale și trimestriale privind cheltuielile și chiar implementarea facturării lunare.”

Ce beneficii concrete aduce un ERP într-o companie?

„În varianta cea mai simplă, putem spune că un software ERP aduce 2 tipuri mari de avantaje: în prezent, un ERP vă ajută să îmbunătățiți eficiența afacerii dumneavoastră, iar în viitor, vă va ajuta să luați decizii mai bune”, a completat Conete.

Într-o lume în care productivitatea se bazează pe conectarea lucrurilor, companiile au ajuns să vadă necesitatea de a avea un centru unic pentru informațiile lor despre afaceri, printr-o soluție care să elimine nevoia constantă de a transmite informații dintr-o parte în alta între departamente. Astfel, un ERP le permite angajaților să utilizeze datele mai productiv și le elimină pe cele redundante, stocate în sisteme informatice diferite.

Un ERP aduce, de asemenea, un plus de transparență. El vă ajută să obțineți o imagine de ansamblu mai clară asupra afacerii dumneavoastră, primul pas pentru a putea vedea aspectele care pot fi îmbunățite și modurile prin care puteți crește eficiența activității.  În plus, atunci când veți dori să duceți afacerea mai departe, un ERP vă garantează că veți lua decizii în cunoștință de cauză, solide din punct de vedere financiar.

„Fragmentarea datelor este o problemă majoră, mai ales atunci când companiile încep să se dezvolte”, povestește Dan Conete. „Ele au nevoie de un sistem care să unifice datele și procesele, un sistem de bază pentru a gestiona toate procesele de afaceri, de la vânzări la resurse umane sau de la planificarea proiectului la finanțare. Cu un ERP precum WizPro, o companie câștigă o viziune clară, în timp real, a indicatorilor de performanță operațională și financiară, fără a fi nevoie să caute și să pună cap la cap date din mai multe sisteme.”

Astfel, dacă doriți să vă dezvoltați afacerea sau pur și simplu să găsiți o modalitate prin care organizația dumneavoastră să își îmbunătățească fluxul de lucru, atunci un ERP ar putea fi răspunsul pe care îl căutați.

Chiar dacă nu credeți că aveți nevoie de un ERP în acest moment, dacă aveți planuri de dezvoltare pe termen scurt, este important să știți că vă va fi mult mai ușor să puneți la punct acum infrastructura de care aveți nevoie decât să vă împovărați cu implementarea unui ERP atunci când atenția dumneavoastră și a echipei este îndreptată către creștere. Soluțiile ERP sunt extrem de scalabile, dându-vă posibilitatea să începeți de la ceva mic și apoi să extindeți acoperirea soluției odată cu extinderea companiei.