Concediile angajatilor, planificate eficient si fara erori cu softuri de salarizare si HR

HR 1000X562

Vara și în apropierea sărbătorilor de iarnă sunt cele mai aglomerate perioade de concedii. Toți angajații au perioadele preferate când ar dori să plece în vacanță, dar de multe ori aceste perioade se suprapun. Rezultatul: dezamăgire și moral scăzut după refuzul unei cereri de concediu sau reducerea capacității de lucru într-un întreg departament în cazul în care sunt aprobate toate cererile. Există oare o cale de mijloc în această situație?

Echipa Wizrom software care dezvoltă softul de salarizare WizSalary și softul de resurse umane WizOne are răspunsul: da, există o a treia soluție. Aceasta este planificarea concediilor în mod eficient, fără erori și fără riscul suprapunerii perioadelor solicitate.

Gestionarea zilelor de concediu în mod transparent de catre salariați

Programul de salarii WizSalary și softul de HR WizOne vă oferă acces integrat la toate datele pentru fiecare angajat, de la pontaj la zilele de concediu disponibile. Mai mult, aceste două softuri oferă angajaților acces la zona Self-help unde pot consulta oricând aceste informații.

De asemenea, angajații au la dispoziție o modalitate rapidă de trimitere a cererilor de concediu în format electronic și sunt informați imediat ce a fost luată o decizie. Astfel, chiar dacă cererea inițială nu este aprobată, prin comunicarea electronică rapidă a rezultatului, angajatul are timp să depună o nouă cerere.

O problemă pentru companii la sfarsit de an: zilele de concediu neefectuate

De multe ori, închiderea de an înseamnă achitarea unor sume suplimentare angajaților care nu au efectuat toate zilele de concediu conform legii. Dacă un număr suficient de angajați se află în această situație, bugetul de HR al companiei va avea de suferit.

Utilizând softul de salarizare WizSalary și softul de HR WizOne, această problemă va fi abordată din timp. Echipa de resurse umane va ști în orice moment câte zile de concediu are de efectuat fiecare angajat. Prin generarea unui raport care extrage rapid aceste informații, departamentul de HR poate notifica din timp fiecare angajat cu privire la numărul de zile de concediu pe care trebuie să le efectueze.

Calculele de buget HR și analiza organigramei cu softul de salarizare WizSalary și softul de resurse umane WizOne
În situația în care angajații, din motive obiective, nu pot efectua concediul de odihnă, companiile pot ajusta bugetele de HR pentru a acoperi aceste costuri suplimentare.

Combinând puterea de calcul a softului de resurse umane WizOne cu datele stocate în softul de salarizare WizSalary, managerii de HR pot evalua din timp impactul bugetar al achitării concediilor neefectuate. Astfel, se pot face ajustări de buget din timp în acest scop.

Sfarsitul de an este o perioada activa de concedii si demisii

Pe lângă problema planificării concediilor, în ultimul trimestru sunt înregistrate și multe demisii. Angajații care au aplicat cu succes la alt post sau speră să găsească rapid unul la început de an își dau demisia pentru a fi liberi de sărbători.

Iarăși, apare problema zilelor de concediu neefectuate. De cele mai multe ori, aceste zile se compensează cu renunțarea la perioada de preaviz stabilită prin lege. Însă există cazuri în care angajatul care pleacă din firmă nu poate efectua concediul integral. Conform unei decizii a Curții de Justiție a Uniunii Europene, zilele de concediu neefectuat trebuie achitate, chiar dacă angajatul nu a depus cerere de concediu.

Cum vă ajută în acest sens softul de salarizare WizSalary și softul de HR WizOne? Prin acces integrat și rapid la toate informațiile esențiale despre fiecare salariat, departamentul de resurse umane poate acționa din timp pentru a evita acumularea de zile de concediu neefectuate. Încurajând angajații să plece în concediu, se ating două obiective: se reduce numărul de zile care ar trebui achitate la sfârșit de an și crește gradul de satisfacție al angajaților față de angajator.

Concluzie: în era digitala, companiile trebuie sa adopte instrumente de lucru adecvate

Trăim într-o perioadă în care puterea de calcul a computerelor a ajuns la un nivel extrem de înalt, însoțită de beneficiile inteligenței artificiale. Soluțiile de business computerizate cum sunt programul de salarii WizSalary și softul de resurse umane WizOne sunt create pentru a pune la dispoziția companiilor toate beneficiile oferite de calculul computerizat.

Accesul rapid la informații, interfațarea cu alte softuri și baze de date, compilarea de rapoarte și notificările rapide sunt doar câteva dintre motivele pentru care clienții noștri au ales aceste softuri de business.

Echipa Wizrom Software vă oferă toate soluțiile de business de care aveți nevoie din prima zi de existență a companiei dumneavoastră. Vizitați www.wizrom.ro sau solicitați oferte personalizate la la adresele de email sales@wizrom.ro și office@wizrom.ro sau la numărul de telefon +40 742 035 496.