Cum cresti eficienta business-ului cu un ERP?

crestereW1600 m

În mediul de business actual, marcat de atâtea incertitudini și de schimbări rapide, ai nevoie de răspunsuri la întrebările de creștere a eficienței proceselor interne. Acum mai mult ca oricând, nici o companie nu își permite să nu acționeze rapid atunci când are posibilitatea să își crească performanța de business.

Cum poate face acest lucru? Cel mai simplu răspuns este prin implementarea unui ERP, precum WizPro.

Un ERP presupune integrarea celor mai importante sisteme într-o singură platformă informatică, asigurându-ți, astfel, acces în timp real la toate datele de care ai putea nevoie pentru a lucra mult mai eficient și fără întreruperi.

Un sistem precum WizPro are multe beneficii, indiferent de mărimea business-ului tău:

  1. Îmbunătățește eficiența și reduce timpul necesar îndeplinirii diferitelor sarcini

Principalul beneficiu al unui ERP este că adună toate informațiile, progamele și datele importante într-o singură locație centralizată. Pentru că toată echipa poate accesa această „bibliotecă” digitală unică de date, membrii ei vor petrece mai puțin timp introducând date sau căutând informațiile de care au nevoie pentru a lucra. Astfel, eficiența muncii lor crește semnificativ, iar eficiența reprezintă un element fără de care business-ul tău nu poate să se dezvolte.

  1. Automatizarea și standardizarea proceselor

Prin utilizarea unui singur sistem, poți standardiza mult mai ușor procesele și procedurile existente în organizația ta. Practic, elimini posibilitatea ca un departament să folosească  programe sau date de baze care sunt incompatibile cu cele utilizate de alt departament. Dimpotrivă, folosind un ERP precum WizPro, membrii oricărei echipe pot urca în sistem date sau pot edita fișiere ce vor fi, apoi, vizibile tuturor celorlalți în timp real. Astfel, în loc, spre exemplu, să plimbi hârtii de colo colo sau să trimiți zeci de mailuri, poți simplifica procesele și să te asiguri că toată lumea are acces la cea mai nouă variantă a informațiilor despre vânzări, clienți sau stocuri.

În același timp, aceste procese pot fi și automatizate cu ajutorul unui ERP. În general, în companii, există o serie de proceduri repetitive ce ocupă minute bune din timpul unui angajat, în timp ce o soluție software le rezolvă în doar câteva secunde. În plus, un ERP poate automatiza și procese ce nu doar ocupă mult timp, ci care sunt și predispuse la erori umane, precum procesele din zona de resurse umane, finanțe sau IT.

Automatizarea înseamnă și dispariția nevoii de a introduce aceleași informații cheie în diferite sisteme pentru a-ți desfășura activitatea. Având în vedere că toată informația, odată introdusă, este integrată automat în toate aplicațiile din același sistem ERP unic, nu mai este necesară duplicarea ei și, astfel, se reduce probabilitatea erorilor.

  1. Acces remote la resurse

În special în ultimele luni, accesul remote la cele mai importante instrumente de business a devenit crucial pentru desfășurarea activității. Chiar și în condițiile revenirii la o „nouă normalitate” de lucru, însă, vor exista în continuare ocazii în care angajații vor avea nevoie să acceseze sistemele și informațiile companiei de la distanță, iar imposibilitatea de a face acest lucru are impact direct asupra rezultatelor de business.

WizPro, spre exemplu, permite accesarea de la distanță, de pe orice dispozitiv conectat la Internet. Astfel, indiferent că vorbim despre un agent de vânzări aflat pe drum sau de un angajat al departamentului de contabilitate care lucrează de acasă, oricare dintre ei nu trebuie decât să acceseze o simplă platformă web pentru a lucra cu aceeași ușurință ca și când ar fi în birou.

  1. Comunicare mai bună între membrii echipei

Un software ERP distruge orice barieră ce ar putea limita accesul oricui la informații. Indiferent de echipa din care face parte, un angajat poate accesa datele de care nevoie exact atunci când are nevoie de ele, nefiind nevoit să aștepte ca un coleg să îl ajute și să îi trimită informațiile.

Eliminarea întârzierilor sau a așteptărilor prea lungi pentru informațiile dorite permite creșterea semnificativă a productivității. În plus, atunci când poți garanta că orice angajat are acces direct și nemijlocit la informație și resurse, ușurezi extraordinar munca în echipă – toată lumea are acces la noutăți și feedback în timp real, putând lucra mai rapid și mai transparent.

Aceste beneficii importante ar trebui să fie motive suficiente pentru a te convinge să implementezi un ERP în companie. Chiar dacă implementarea presupune o investiție mai consistentă, pe termen lung, reducerea proceselor ineficiente și a erorilor, eliminarea datelor redundante, automatizarea proceselor și accesul direct la informații reprezintă avantaje suficient de puternice pentru a justifica decizia.