Cum planifici bugetul pentru cursurile de utilizare a unui sistem ERP pentru angajati

ERP 1

Conform grupului de cercetare Gartner, organizatiile care au cheltuit mai putin de 13% din suma totala pentru implementarea ERP pe cursurile de utilizare pentru angajati, au intampinat de 3 ori mai multe obstacole, cum ar fi nerespectarea deadline-urilor sau depasirea bugetelor pentru training, fata de companiile care au acordat cursurilor de formare mai mult de 17% din suma totala a implementarii ERP.

Acordarea unui buget pentru astfel de traininguri este una dintre cele mai importante considerente atunci cand se alege un program de formare pentru utilizarea unui sistem ERP. Nu numai ca aceste costuri sunt absolut necesare pentru mentinerea viabilitatii instruirii personalului, dar, de asemenea, ajuta directorii si managerii sa gestioneze ce tipuri de obiective sa seteze pentru a obtine rezultate in urma investitiei facute.

Deoarece nu exista o suma fixa pentru aceste traininguri, iata cateva lucruri de care trebuie tinut cont atunci cand se ia decizia instruirii personalului pentru invatarea si intelegerea unui sistem ERP:

In timp ce strategiile de formare ERP pot sa difere de la o organizatie la alta, atunci cand se ia decizia bugetelor trebuie sa se ia in considerare:

  • Tipul de training;
  • Numarul de angajati care urmeaza sa fie instruiti;
  • Tipurile de aptitudini pe care personalul trebuie sa le dobandeasca pe parcursul procesului de formare. Angajatii au pozitii diferite, iar ei necesita abilitati diferite si, prin urmare, costuri diferite de formare, motiv pentru care este important sa se sublinieze cu precizie ce tip de aptitudini trebuie ca acestia sa dezvolte;
  • Setarea unei strategii – valoarea stabilirii unei strategii de invatare poate ajuta organizatia
    sa isi concentreze resursele, sa corecteze la timp greselile din programele de formare a angajatilor si ajuta la punerea in aplicare a obiectivelor pe termen lung de care trainerii trebuie sa tina cont.Definirea si intelegerea acestor criterii va permite organizatiei sa administreze mai bine costurile de instruire a angajatilor. Companiile trebuie sa inteleaga importanta si esenta fiecarei etape de formare a personalului pentru utilizarea unui sistem ERP si care este cea mai buna  metodologie de formare, in functie de nevoile angajatilor, dimensiunea organizatiei si industria din care face parte.Selectarea unui sistem ERP potrivit pentru o companie este o etapa foarte importanta. Selectarea unui training adecvat si protrivit pentru angajatii companiei din care fac parte este o etapa critica.