Cum poți folosi un soft HR pentru a te asigura că angajații se dezvoltă profesional constant

soft HR wizrone dezvoltare angajati monitorizare faciala

E perioada vacanțelor și poți folosi această perioadă de respiro pentru a revizui situația pregătirii angajaților, fie că este vorba despre formare la locul de muncă, sau de cursuri oferite de instituții de training profesional. Astfel, poți crește nu numai nivelul de profesionalizare a angajaților, dar și profitul companiei și randamentul pe care îl au echipele din compania ta.

Indiferent de modalitatea de pregătire pentru care optezi pentru angajații tăi, un program specializat de management al resurselor umane te poate ajuta în mai multe moduri – oferindu-le oamenilor din compania ta atenție fiecăruia în parte și mentorat, învățându-i să se adapteze la schimbare și să-și păstreze flexibilitatea în gândire, economisești timp și bani pe termen lung (deoarece previi demisiile angajaților care s-ar putea plafona) și ai o echipă care se dezvoltă și învață constant.

Acum că am stabilit care sunt beneficiile pe care le ai dacă îți încurajezi angajații să facă training-uri și cursuri în mod periodic, să vedem cum te poate ajuta un software dedicat managementului resurselor umane să administrezi acest aspect.

  1. Stocarea datelor angajaților și managementul acestora în mod centralizat

O soluție de gestionare a resurselor umane funcționează ca o bază de date complexă care conține toate informațiile angajaților. Aceasta îți oferă oportunitatea de stoca și de accesa în mod facil datele esențiale, de la informații de identitate până la fișa postului, nivelurile de certificare, până la training-uri făcute și multe altele.

Deoarece toate datele legate de cursuri sunt stocate în format electronic sau în cloud, ca manager de HR nu mai trebuie să-ți faci griji cu privire la pierderea fișierelor pe suport de hârtie. Astfel, îți este mai ușor să urmărești progresul, economisind și timpul pe care altfel l-ai petrece procesând manual documentele și, nu în ultimul rând, reducând costurile  prin eliminarea utilizării hârtiei.

  1. Monitorizare facilă

Programele de training pentru angajați sunt concepute atât pentru a familiariza angajații cu locul de muncă, pentru a elimina lacunele de competențe și pentru a consolida skillset-ul acestora, printre altele. Formarea la locul de muncă implică o multitudine de procese, iar ținerea unei evidențe cu privire la acestea este primordială, fie că este vorba despre o companie mare sau mică.

Spre deosebire de sistemele de management pe suport de hârtie, soluțiile software de resurse umane îți permit să monitorizezi în mod facil întregul proces de training și dezvoltare profesională a angajaților. Astfel, nu mai e nevoie să treci prin teancuri de hârtii și foi disparate, deoarece un soft de acest tip îți arată o listă a competențele angajaților printr-un simplu clic.

Majoritatea aplicațiilor de acest gen vin, de asemenea, cu memento-uri încorporate. Managerii pot trimite alerte automate și memento-uri pentru a-i ține pe angajați mereu informați și pentru a se asigura că își finalizează activitățile de training.

  1. Luarea deciziilor bazate pe date

Colectarea informațiilor pe suport de hârtie, mai ales din mai multe departamente, este un proces anevoios și de lungă durată. Partea proastă este că este posibil să ajungi să petreci mai mult timp colectând date decât interpretându-le.

Cu un soft de management HR poți vizualiza cu ușurință datele consolidate privind formarea angajaților, fără complicațiile pe care le aduce procesarea manuală. Un astfel de program îți oferă o imagine rapidă a situației la nivelul întregii organizații, permițându-ți să identifici și să acoperi lacunele de dezvoltare ale unui angajat.

  1. Îmbunățește rezultatele financiare ale companiei

Dezvoltarea angajaților este una dintre multele modalități de a crește profitul companiei. Oferindu-le angajaților din compania ta acces la programe relevante de formare și dezvoltare îi echipează cu abilități esențiale pentru a-și derula activitatea de zi cu zi și îi învață să aibă simțul afacerilor.

Cu toate acestea, la fel ca multe alte inițiative, formarea profesională continuă nu garantează întotdeauna succesul. Trebuie să te asiguri că ții cont de trei procese pentru a te asigura că formarea angajaților nu este sortită eșecului – implementare, gestionare și monitorizare.

Vestea bună este că un software de gestionare a resurselor umane precum WizOne te poate ghida în fiecare dintre aceste etape.

Tehnologia oferită de Wizrom ajută companiile să transforme modul în care fac managementul eLearning-ului, să gestioneze etapele de învățare la nivelul întregii companii și să își monitorizeze progresul. Cu WizOne, un instrument cu un grad mare de eficiență și precizie, te poți asigura că organizația ta are avantajul de a fi întotdeauna la curent cu noile provocări și că este mereu pregătită să le facă față