Cum sa evitati cele mai frecvente 5 erori in selectarea softurilor de business

Competitive Advantage

Pentru a-si desfasura eficient activitatea, toate companiile au nevoie de solutii software dedicate domeniului de afaceri, cum ar fi soft ERP, soft de salarizare sau de contabilitate. Aceste programe va ajuta, impreuna cu angajatii, sa pastrati in siguranta datele sensibile ale companiei si sa automatizati anumite activitati.

Insa toate beneficiile oferite de softurile de business sunt conditionate de alegerea unor programe adecvate specificului activitatii, dimensiunii companiei si planurilor viitoare de dezvoltare. Uneori, alegerea facuta nu corespunde acestor cerinte. Tentatia unui pret mai redus sau, dimpotriva, a unui nume de brand arhicunoscut este mai mare decat analiza la rece a raporturilor cost/beneficiu.

 

De ce este importanta alegerea unor softuri de business perfect adaptate afacerii?

Este posibil ca alegerea facuta sa se bazeze pe sfaturile sefilor de departamente de specialitate din cadrul companie dumneavoastra. Fiecare dintre acestia va va recomanda, desigur, softul cu care este cel mai bine familiarizat, fara a lua in calcul daca acesta este o optiune buna pentru companie.

Desigur, este foarte posibil ca recomandarea sa fie cea adecvata, cum ar fi WizPro ERP, un soft ERP care evolueaza in continuu si ofera functionalitati si module potrivite activitatii unei companii dinamice. Insa in multe cazuri, compania dumneavoastra ar putea sa depinda de un software legacy – din vechea generatie, dezvoltat pe platforme de programare si pentru sisteme de operare vechi.

 

Ce trebuie sa evitati la momentul alegerii softurilor de business pentru compania dumneavoastra?

[accordion title=”1. Lipsa planificarii pe termen lung a utilitatii suitei software” is_open=”yes”]

    Alegerea unui soft care corespunde strict nevoilor actuale ale companiei nu este o optiune viabila pentru activitatea pe termen mediu si lung. Daca aceasta companie este la inceput de drum sau in plina dezvoltare, aceasta alegere nu va mai corespunde nevoilor companiei peste 2 ani sau peste 5 ani.

Schimbarea solutiei software intr-o companie nu este usoara. Trebuie sa transferati bazele de date, sa instruiti angajatii si va exista o perioada tampon de acomodare in care productivitatea este redusa… Este mult mai eficient sa adoptati de la inceput un soft care poate raspunde pe termen lung nevoilor companiei.[/accordion]

[accordion title=”2. Lipsa compatibilitatii softului cu celelalte programe folosite in companie” is_open=”no”]Activitatile departamentelor dintr-o companie sunt interconectate si asa trebuie sa fie si solutiile software utilizate de acestea. Intotdeauna este nevoie de anumite date existente intr-un program pentru a realiza predictii financiare in altul sau pentru a programa fluxuri de lucru.

Capacitatea unui soft de interfatare cu alte programe, cum este cazul suitei WizPro ERP, asigura un mediu de lucru mai eficient, in care angajatii nu trebuie sa efectueze anumite sarcini manual (de exemplu, introducerea unor date), ci doar sa dea comanda de preluare a informatiei din alt software.[/accordion]

[accordion title=”3. Falsa economie – instruirea la nivel de baza a angajatilor” is_open=”no”]Cursurile de instruire detaliata sunt de obicei oferite suplimentar, contra cost, pentru softurile de business. Este posibil sa credeti ca pachetul de instruire de baza, inclus in pretul licentei pentru suita software, este suficient pentru ca angajatii sa stie cum sa lucreze cu acel soft ERP sau de contabilitate. In realitate, este ca si cum un candidat pentru examenul de conducere auto ar primi doar lectia privind pornirea automobilului.

Fiecare soft are anumite functii, comenzi speciale si scurtaturi care ii ajuta pe angajati sa lucreze mai rapid si sa utilizeze la maxim capacitatile si beneficiile programului. Fara un curs de specializare, ei nu vor folosi in mod eficient softul, iar compania nu-si va recupera cu adevarat investitia in program.[/accordion]

[accordion title=”4. Alegerea unui brand arhicunoscut, chiar daca nu corespunde nevoilor companiei” is_open=”no”]Cu totii cunoastem cateva nume de companii gigant, cu prezenta la nivel mondial, care dezvolta solutii software. Este de inteles daca vi se pare ca veti obtine ce este mai bun pentru compania dumneavoastra de la acestea. Astfel, veti ajunge sa achizitonati un soft scump, foarte complex, cu numeroase module de care angajatii dumneavoastra nu au nevoie.

In schimb, daca extindeti cautarile dincolo de gigantii IT, veti gasi programe profesioniste, perfect adaptate afacerii companiei si la preturi corecte. De asemenea, veti beneficia asistenta pentru clienti personalizata, prin persoane de contact stabile, pe termen lung, nu prin centre de help-desk externalizate.[/accordion]

[accordion title=”5. Refuzul adoptarii lucrului in cloud” is_open=”no”]
Multe suite software de business, printre care si WizPro ERP, sunt oferite pe principiul SaaS (software ca serviciu) – adica nu sunt instalate local in computerele firmei. Accesul la functionalitati, la spatiul de stocare pentru baza de date este in cloud. Aceasta este cea mai sigura si eficienta metoda de lucru computerizat, care va ofera avantajele accesului din orice locatie, de pe orice dispozitiv conectat la internet. In plus, serviciile de cloud computing ofera cel mai inalt grad de securitate datelor confidentiale ale companiei, superior produselor antivirus si anti-malware disponibile in comert.
Aceste softuri pentru business deja au devenit standard la nivel international – deci este in avantajul companiei dumneavoastra sa alegeti un mod de lucru sigur si actual.[/accordion]

Suita WizPro ERP va este oferita de Wizrom Software – partenerul pe termen lung in solutii software de business al companiilor de succes.