Cum te ajută ERP-ul să-ți crești business-ul?

ERP software wizrom

Fiecare companie este diferită – chiar și atunci când activează în aceeași industrie, fiecare companie are altă poziționare, alte puncte forte, alte priorități și nevoi. La fel, fiecare lider de companie îi vede parcursul într-un anume fel și își setează obiective de business diferite, care nu întotdeauna sunt ușor sau rapid de atins. Mai ales într-un context economic și competitiv în rapidă și continuă schimbare, un sistem ERP poate însemna diferența dintre atingerea acelor obiective sau cursa de a ajunge din urmă competitorii. De ce acest lucru?

ERP este abrevierea, în limba engleză, a Enterprise Resource Planning. Deși termenul de „enterprise” sugerează companii-mamut, în prezent, există soluții ERP potrivite chiar și pentru companii cu doar câteva zeci de angajați, oferind aceleași beneficii importante: administrarea corectă a absolut tuturor resurselor din companie, de la stocuri la finanțe. Cu ajutorul unei soluții ERP, nici un aspect din interiorul companiei nu este neglijat, ceea ce face ca administrarea business-ului să fie și mai ușoară pentru manageri, dar și mai eficientă.

Cum te ajută ERP-ul în planurile de dezvoltare a companiei?

  1. Automatizează procese

Primul și poate cel mai evident beneficiu al unui soft ERP este acela că automatizează operațiunile uzuale de business. Sistematizând procesele administrative și trecând sarcini rutiniere din mâinile angajaților în responsabilitatea unui software, eficiența acelor angajați crește semnificativ, la fel ca și timpul pe care îl pot dedica unor activități mai complexe, în timp ce erorile dispar complet.

  1. Siguranță sporită

Un ERP bun asigură și protecția datelor de riscuri cibernetice. Acest lucru înseamnă că, deși informațiile sunt ușor accesibile pentru angajați, chiar și de la distanță, ele sunt protejate și nu pot fi accesate de utilizatori neautorizați.

  1. Deciziile de management au la bază informații la zi

Un software ERP îmbunătățește semnificativ procesul de luare a deciziilor. Acest lucru se datorează faptului că întreaga informație de business este organizată sistematic și ușor de accesat din soluție. Astfel, managerii pot accesa orice tip de date doresc, oricând doresc, și le pot utiliza pentru a identifica arii problemă pentru business sau noi oportunități, ajutându-i să ia decizii corecte în orice moment.

  1. Capabilități superioare de planificare și raportare

Observând toate procesele prin prisma unui singur sistem, managerii au posibilitatea să găsească mai ușor blocajele din activitate și să stabilească, în locul lor, proceduri de lucru mai eficiente. În același mod, ei au abilitatea să recunoască punctele forte din operațiuni și să le valorifice la justa lor valoare în planificările viitoare. În același timp, o soluție ERP face raportarea extraordinar de ușoară, atât pentru scopul de management de business, dar și pentru a răspunde obligațiilor legale. Iar pentru departamentul contabil sau cel de legal, realizarea automată și complet corectă a raportărilor către autorități este un beneficiu excelent.

  1. Accesibilitatea de la distanță

O soluție EPR flexibilă, precum WizPro,  este și disponibilă la distanță, printr-o platformă web ușor de folosit. Astfel, orice utilizator poate să acceseze toate funcționalitățile ERP de care are nevoie, de la modulul financiar-contabil la gestiunea de stocuri, aprovizionare sau controlul calității și producției, de oriunde, de pe orice laptop cu acces la Internet.

Implementarea unui ERP poate reprezenta un adevărat punct de inflexiune pentru compania dumneavoastră. Indiferent de industrie și tipul de activitate, un astfel de sistem le dă managerilor cheia către a lua deciziile corecte, întotdeauna la timp, bazându-se pe informații concrete și nu doar pe intuiția lor formată. Într-un mediu de business imprevizibil, acest lucru face ca aplicațiile ERP să fie de-a dreptul indispensabile.