Cum te ajută un soft de salarizare dacă lucrezi în HR?

soft de salarizare HR WizSalary

În unele companii, calculul salarial este o activitate subordonată echipei de HR. În alte cazuri, calculul salarial reprezintă responsabilitatea contabilității, iar legătura cu zona de HR se încheie în momentul aducerii unui angajat nou. Indiferent de care dintre cele 2 situații se aplică, garantarea faptului că angajații își primesc salariul corect la timp este o necesitate absolută pentru satisfacția lor cu locul de muncă, fiind, deci, o funcție importantă pentru echipa de HR.

Calculul salarial este un proces anevoios, ce consumă extraordinar de mult timp în fiecare lună. Indiferent că este vorba despre echipa de HR sau de cea de contabilitatea, înlocuirea muncii manuale, realizată în Excel-uri, cu un software de salarizare asigură creșterea eficienței, pentru că procesează instant calculul salariului corect, în funcție de orele lucrate, concedii sau scutiri de taxe. În plus, un soft de payroll are avantajul de a marca clar taxele ce trebuie plătite către autorități și poate genera rapoarte necesare atât pentru uz intern, cât și pentru aceste autorități. Alte avantaje se referă la:

  1. Mai puține erori

Erorile în calculul salariilor pot fi un adevărat coșmar. De aceea, unul dintre cele mai extraordinare beneficii ale utilizării unei soluții de payroll este acela că reduce posibilitatea apariției acestor greșeli costisitoare. Dacă în repetate rânduri faci greșeli în detrimentul angajaților, acestea pot nu doar să influențeze negativ moralul, ci și, în cele mai grave cazuri, să conducă la probleme legale pentru firmă. Dacă greșeala este în sens opus, iar angajații primesc mai mulți bani decât li se cuvine, acest fapt poate avea impact asupra capitalului de lucru și al cash flow-ului, în timp ce procedura de returnare a acestor bani și de a justifica actul în fața autorităților este complicat. Avantajul unui soft de salarizare este că poți reduce semnificativ riscul erorilor umane și te poți asigura că salariile plătite sunt mereu cele corecte.

  1. Costuri reduse

Ca orice administrator de firmă, obiectivul tău, la urma urmei, este să asiguri profituri cât mai mari la costuri cât mai mici. Pe termen lung, utilizarea unui soft în locul unor proceduri manuale scade costurile și eliberează fonduri care pot fi utilizate în alte zone de dezvoltare a business-ului. Aceste economii se adună de-a lungul timpului, mai ales că soluțiile software tind să fie flexibile și să permită adăugarea de noi angajați și utilizatori pe măsură ce compania se dezvoltă.

  1. Economii de timp

Dincolo de erori, calculul salarial nu este nici pe departe un job pe care să îl rezolvi cu plăcere. Dimpotrivă, este foarte costisitor din punct de vedere al timpului și necesită, de asemenea, extrem de multă atenție pentru a asigura acuratețea datelor și a rezultatelor. Un soft de payroll simplifică semnificativ munca celor responsabili pentru salarii și salvează extrem de mult timp – de la ore, timpul necesar calcululelor se reduce la câteva secunde și alte câteva click-uri în software.

  1. Siguranță legislativă

Poate fi surprinzător de simplu să ratezi o modificare fiscală, mai ales în perioade atât de pline de schimbări precum ultimele luni. Dacă utilizezi un soft precum WizSalary, adăugarea de noi taxe sau modificarea celor existente nu trebuie să mai reprezinte o grijă – soluția este actualizată constant, imediat după apariția modificărilor, iar echipa Wizrom oferă suport pentru explicarea tuturor modificărilor.