Multi dintre noi se lupta pe parcursul carierei sa atinga pozitii de top management, insa nu toti stim ca a conduce o afacere nu este o sarcina usoara. Se spune ca este necesara vocatia pentru un asemenea job, insa in spatele aptitudinilor se afla munca intensa, multe ore de calcul si strategii. Aceste planuri, pentru a avea sanse reale de izbanda, sunt construite pe baza cifrelor. Cu cat cifrele sunt puse mai bine in relatie, cu atat deciziile de management sunt luate corect si business-ul creste. Un program de contabilitate si gestiune care emite rapoarte fara erori este esential pentru managerii care isi iau in serios activitatea si doresc sa faca diferenta in piata.
Traim intr-o epoca in care lipsa de corelare a cifrelor si ignorarea unor indicatori conduce la ratarea unor oportunitati importante, daca nu chiar la pierderea business-ului. In plus, este cunoscut faptul ca rapoartele, care au in spate un software financiar, nu sunt folosite doar pe parcursul activitatii unui business, ci chiar inainte ca acesta sa ia fiinta pentru a se decide cea mai buna investitie.
In business, informatia din interiorul companiei si cea din piata reprezinta combustibilul care sustine functionarea corecta a procesului de management. Dupa lansarea afacerii, analiza continua si exigenta a activitatii companiei este cea mai buna reteta pentru a depasi marile obstacole. Fundamentale in cuantificarea succesului, in ceea ce priveste evaluarea resurselor si a potentialului pietei, rapoartele financiar contabile nu mai pot fi redactate manual, ci prin intermediul unui soft de contabilitate care inlesneste activitatea beneficiarului si il ajuta sa economiseasca timp si energie.
Consultarea rapoartelor aduce date despre planurile de conturi, centrele de cost, tipurile de tranzactie, cursurile valutare, iar balanta sintetica/analitica scoate la lumina platile care se fac catre furnizori. In acest fel managerul identifica centrele de cost care acumuleaza plati si poate decide masuri necesare pentru imbunatatirea activitatii.
Mijloacele fixe sunt importante pentru o companie si acestea pot fi gestionate prin raportul balantelor mijloacelor fixe. Inventarierea rapida este foarte utila pentru un business care isi foloseste la maxim oportunitatile. Softu-rile de gestiune moderne au incorporate rapoarte cu numere de inventar pentru balanta mijloacelor fixe.
Nu numai managerul, insa si personalul operational trebuie sa consulte rapoartele cu stocurile pe articole, sa observe unde exista stocuri negative si sa se asigure ca intodeauna compania poate livra clientilor ceea ce a promis.
Pentru companiile din sectorul productiei sunt necesare rapoartele cu date din comenzi de productie sau ordine de lucru, vizualizarea si modificarea listei de materii prime, consultarea datelor privitor la depozitul de materii prime si produs finit, lista de produse finite care contin anumite materii prime, necesarul de materii prime pentru comenzile de vanzare dintr-o anumita perioada sau pentru o grupa de produse finite si multe altele.
Rapoartele unui bun program de contabilitate tin seama de legislatia nationala si standardele internationale. Acestea trebuie sa functioneze adaptate permanent la schimbarile legislative care nu sunt putine si nici previzibile in Romania. Programul de contabilitate si gestiune Wizcount poate genera peste 200 de rapoarte diferite in acord cu legislatia romana, dar si rapoarte conform standardelor IAS si US GAAP.
Pe langa modulul rapoarte, Wizcont pune la dispozitia userului functionalitati financiar contabile care cuprind multi-valuta, reconciliere cu partenerii, planificare si administrare stocuri, administrare contracte, property management pentru firmele care inchiriaza utilaje si echipamente, etc.
Manageriati-va afacerea corect cu ajutorul rapoartelor Wizcount! Solicitati mai multe informatii despre functionalitile complete ale acestui program de contabilitate si gestiune la adresele de email office@wizrom.ro, sales@wizrom.ro si numarul de telefon +40 742 035 496.