De ce este ERP-ul important în perioade incerte pentru business?

Wizpro sistem ERP de ce est erp ul important in perioade incerte pentru business

Pandemia a rescris regulile jocului în afaceri și toate companiile au fost nevoite să își regândească modul în care își desfășoară activitatea pentru a se plia pe noile condiții de piață. În acest context nou din ultimele luni, digitalizarea nu mai este doar o tendință temporară.

Digitalizarea nu mai este un scop în sine, este chiar viitorul. Sigur că situația actuală este dificilă, dar o putem privi și aborda dintr-o perspectivă de creștere – acum este momentul cel mai potrivit pentru a investi astfel încât să facilităm creșterea business-urilor. Digitalizarea unei companii înseamnă să îmbunătățești procesele de business, să crești eficiența și să îți asiguri un avantaj pe o piață care, cel puțin în acest moment, nu ne permite multă predictibilitate”, a explicat Dan Conete, Product Manager WizPro.

În funcțiile de specificul companiei și de nevoile ei presante, digitalizarea poate lua diferite forme. O variantă cuprinzătoare, potrivită pentru companii de toate mărimile, este, însă, un soft ERP.

„Un sistem ERP, precum WizPro, este alegerea potrivită pentru orice companie care își dorește să-și urmărească funcțiile de business cu ajutorul unui sistem integrat și centralizat. WizPro poate ajuta chiar și IMM-urile cu câteva zeci de angajați să administreze echipa, clienții, contractele, comenzile și stocurile – totul dintr-o bază de date comună, la care toți angajații pot avea acces în timp real, facilitând, deci, și colaborarea”, a adăugat reprezentantul Wizrom Software.

Implementarea unei soluții ERP este o oportunitate de transformare a companiei, iar în contextul economic incert din acest moment, beneficiile sale sunt cu atât mai importante. Iată cele mai importante 4 beneficii ale WizPro cu ajutorul cărora te poți pregăti să treci mai ușor peste o potențială recesiune:

  1. Nu trebuie să pui frâne activității, chiar și în cazul unui nou lockdown

Pandemia pare departe de a fi terminată și observăm cum și statul român, dar și tot mai multe state din jurul nostru reimpun restricți. Nimeni nu își dorește să ajungem din nou în situația din această primăvară, însă trebuie să ne pregătim pentru o astfel de situație. WizPro este, de aceea, disponibil  la distanță, printr-o platformă web ușor de folosit. Astfel, orice utilizator poate să acceseze toate funcționalitățile ERP de care are nevoie, de la modulul financiar-contabil la gestiunea de stocuri, aprovizionare sau controlul calității și producției, de oriunde, de pe orice laptop cu acces la Internet.

  1. Ai siguranța că te poți baza pe datele pe care le folosești

Acuratețea datelor este foarte importantă pentru ca operațiunile unei companii să se desfășoare eficient și fără întreruperi. Stocarea acelorași date în locuri diferite sau dublarea lor poate conduce la apariția de erori sau omisiuni costisitoare. Implementarea unui ERP elimină posibilitatea ca astfel de situații să mai apară, un aspect foarte important mai ales când angajații lucrează din locuri diferite.

  1. Productivitate mai bună, chiar și de acasă

Lucrul de acasă, deși are multe avantaje, pune încă semne de întrebare la nivelul productivității individuale. Mai ales după toate aceste luni, riscul de a face erori sau de a tărăgana acele task-uri care sunt necesare, dar repetititive sau plictisitoare a crescut semnificativ. WizPro poate elimina complet sarcinile redundante, dându-le angajaților posibilitatea să își redirecționeze timpul și atenția către proiecte și activități care să facă o diferență reală.

  1. Implementezi acum, dar crești odată cu business-ul tău

Datorită scalabilității sale, un ERP poate gestiona sarcini diferite de business, indiferent de mărimea companiei. Mai mult decât atât, este un software care continuă să se dezvolte în timp și să devină chiar mai puternic pe măsură ce îi sunt aduse îmbunătățiri tehnologice ce permit caracteristici și instrumente noi.

O perioadă imprevizibilă nu este o perioadă în care ne simțim neapărat confortabil să luăm decizii de investiții. Este, însă, și o perioadă în care nu ne permitem să nu acționăm, dacă vrem să fim pregătiți pentru a trece cu bine de orice obstacole.