De ce este importantă automatizarea proceselor HR chiar și pentru afacerile mici, mijlocii și startup-uri?

automatizarea proceselor hr

Cuprins:
Ce este automatizarea HR
Care sunt beneficiile automatizării proceselor HR

 

În contextul actual al pieței de muncă, în care resursele umane sunt unul dintre cele mai importante active ale companiilor, automatizarea proceselor HR este un aspect esențial pentru succesul oricărei afaceri, indiferent de dimensiunea acesteia.

Pentru afacerile mici, mijlocii și startup-uri care nu dispun de bugete mari pentru departamentele HR și IT, automatizarea proceselor de resurse umane poate fi o soluție convenabilă pentru a-și gestiona eficient resursele și reduce costurile cu angajații și timpul alocat activităților administrative.

Fie că este vorba despre timp liber, onboarding sau salarizare, automatizarea resurselor umane poate schimba complet modul în care îți gestionezi personalul.

Ce este automatizarea HR

Automatizarea proceselor HR se referă la utilizarea unui sistem software care poate ajuta la gestionarea tuturor aspectelor referitoare la resursele umane ale companiei tale. Includem aici și înregistrarea datelor angajaților, procesarea salariilor sau a cererilor.

Însă, automatizarea nu înseamnă același lucru pentru toate afacerile. Pentru ca afacerea ta să se dezvolte, va trebui să acorzi prioritate proceselor pe care le consideri esențiale și să automatizezi în etape.

Privește procesul prin prisma propriei companii: ce dimensiuni are compania, de ce caracteristici/module ai nevoie și, nu în ultimul rând, ce anume îți permiți din punct de vedere financiar.

Ca regulă generală, îți recomandăm să te concentrezi mai întâi pe ceea ce te va ajuta să economisești timp și va avea cel mai mare impact asupra experienței de lucru a echipei tale.

WizOne for All este un instrument de business complet care ajută întreprinderile mici și mijlocii să-și planifice și să-și administreze în mod eficient și automatizat resursele umane.

Serviciul include toate funcționalitățile necesare IMM-urilor, de la generarea cu un click a contractelor, actelor adiționale, Revisalului sau adeverințelor, la alerte, notificări privind fluctuația personalului sau expirarea documentelor de medicină și protecția muncii la gestionarea cererilor de absență a angajaților, pontaj electronic și salarizare.

Care sunt beneficiile automatizării proceselor HR

Înainte de a trata avantajele automatizării, îți propunem un exercițiu de imaginație:

Ori de câte ori vei angaja o persoană nouă, va trebui să treci prin aceleași procese și set de întrebări. Această sarcină repetitivă este gestionabilă atunci când este vorba de un singur angajat la câteva luni. Dar ce se întâmplă când angajezi trei sau zece persoane în fiecare lună?

Având acest gând în minte, iată câteva dintre cele mai importante beneficii pe care le aduce automatizarea proceselor HR în cadrul afacerilor mici, mijlocii și a startup-urilor:

1.   Calcularea cu precizie a drepturilor salariale

WizOne for All este un pachet integrat de soluții corporative. În cadrul acestui pachet, ai o soluție completă și eficientă pentru calculul drepturilor salariale.

Aceasta este dezvoltată într-un mod intuitiv și gândit special pentru a se adapta la nevoile oricărei companii. Astfel, WizOne for All oferă posibilitatea de a fi utilizat cu încredere atât de afacerile mici, cu doar 10 angajați, cât și de companii mai mari, cu sute sau chiar mii de angajați.

În plus, softul este actualizat constant pentru a se asigura că îndeplinește cerințele legislative și fiscale în vigoare, oferind astfel o soluție sigură și fiabilă pentru gestionarea salariilor angajaților tăi în orice moment.

2.   Realizarea cu ușurință a pontajului lunar

Serviciul WizOne for All oferă o soluție eficientă și precisă pentru realizarea pontajului lunar. Funcționalitățile avansate permit aplicarea cu ușurință a regulilor specifice contractului de muncă, structurii organizaționale și modului specific de lucru al companiei, inclusiv organizarea în departamente, puncte de lucru sau sucursale.

Cu ajutorul modului de pontaj, datele sunt gestionate cu o acuratețe ridicată, eliminând astfel necesitatea prelucrării manuale. Calculul totalurilor de ore pe categorii de prezență / absență se realizează automat, bazat pe setările efectuate în sistem, asigurând astfel integritatea și corectitudinea datelor.

3.   Administrarea eficientă a personalului

Modulul de administrare personal al WizOne for All oferă, pe lângă informațiile de bază, posibilitatea generării documentelor (contracte de muncă, acte adiționale, nota de lichidare, adeverințe), a alertelor și a notificărilor, a rapoartelor în timp real.

De asemenea, este inclusă evidența dosarului electronic de personal, inclusiv accesul angajatului la acesta, precum și administrarea la nivel de angajat a beneficiilor și a echipamentelor deținute.

4.   Transparență și eficiență în procesul de aprobare a cererilor angajaților

Un alt beneficiu adus de automatizarea proceselor HR a afacerilor mici, mijlocii și startup-uri este păstrarea cererilor și documentelor într-un singur loc.

De exemplu, WizOne for All vine cu un avantaj important pentru companii prin intermediul modulului Self Service, ce permite implementarea unui flux automat de transmitere și aprobare a cererilor angajaților într-un singur panou. Astfel, angajații pot depune cu ușurință solicitări pentru concediu de odihnă, medical sau alte cereri de absență sau work from home, iar managerii pot evita suprapunerea concediilor și pot avea o vedere de ansamblu asupra prezenței în department.

În plus, modulul Self Service pune la dispoziția angajaților posibilitatea de a solicita modificări ale datelor personale cu ușurință, astfel încât aceștia să poată actualiza informațiile din contul lor în timp real.

Te gândești deja să implementezi un software HR? Iată cum să începi un proiect de succes.

În concluzie, automatizarea proceselor HR este o soluție esențială pentru afacerile mici, mijlocii și startup-uri care doresc să reducă costurile și să îmbunătățească eficiența operațională, în timp ce asigură o gestionare optimă a resurselor umane și un mediu de lucru eficient și productiv.

În plus, WizOne for All nu are costuri de instalare sau implementare, iar plata soluției se face pe baza unui abonament lunar, în funcție de dimensiunea companiei tale. Iar compania ta poate dispune de acest software într-un timp foarte scurt, fără a fi nevoie de o investiție inițială.

Scrie-ne dacă vrei să afli mai multe detalii despre cum te putem ajuta să adopți o soluție de automatizare HR, astfel încât business-ul tău să obțină avantaje competitive semnificative și să creezi o cultură organizațională pozitivă și orientată spre dezvoltare.

Meniu