Economii inteligente pentru companiile de distributie in dezvoltare – beneficiile softului de transport TMS Roadnet

Beneficii soft transport TMS

Succesul in industria distributiei depinde de doi factori cheie: viteza livrarilor si controlul costurilor. Probabil ca ati petrecut deja numeroase ore in fiecare zi incercand sa gasiti solutia ideala pentru utilizarea eficienta a flotei de camioane. Ati incercat diverse rute si diverse softuri de alerte in trafic. Ati optimizat sistemele de incarcare/descarcare. Ati cautat sa angajati cei mai buni soferi.

Acum este timpul sa faceti alegerea care va aduce cu adevarat un impact pozitiv vizibil asupra activitatii companiei dumneavoastra: softul de transport TMS oferit de Wizrom Software.

Cum functioneaza softul de transport TMS?

Am dezvoltat acest soft pentru a le permite companiilor de distributie sa ramana competitive pe o piata cu din ce in ce mai multe provocari. Motorul inteligent al softului calculeaza si optimizeaza rutele de transport pentru fiecare pereche de puncte de plecare si sosire.

Astfel, solutia software de transport TMS tine cont atat de principiul traseului cel mai scurt, cat si de informatiile privind traficul. Odata ce soferul a pornit in cursa, ruta planificata de soft este optimizata in timp real daca apar probleme (accidente, alunecari de teren, trafic ingreunat).

O alta functie a solutie software de rutare TMS este de a optimiza gradul de utilizare a flotei de camioane. Prin realizarea de scenarii care includ grupaj de marfuri si conexiuni intre diverse puncte de livrare, softul va ajuta sa maximizati timpii de utilizare pentru fiecare vehicul.

Beneficiile utilizarii softului de transport TMS

  1. Reduceti costurile operationale

Dupa cum am explicat mai sus, principala functie a acestui program de transport este sa optimizeze rutele pentru fiecare livrare. Acest lucru se traduce in mai putini kilometri parcursi la fiecare cursa. Astfel, veti reduce cheltuielile cu combustibilul – unul din principalele costuri operationale ale unei companii de distributie.

Care sunt economiile la care va puteti astepta? In perioada de implementare a softului de transport TMS, echipa Wizrom Software face calcule comparative ale costurilor dinainte si de dupa utilizarea solutiei. Astfel, am identificat reduceri intre 5% si 20% a costurilor operationale.

  1. Cresteti volumul activitatii cu aceeasi flota de camioane

Optimizarea utilizarii flotei aduce un alt beneficiu important pentru compania dumneavoastra. Veti putea efectua acelasi numar de livrari cu un numar mai mic de camioane. Astfel, celelalte pot fi utilizate pentru a prelua comenzi noi, inclusiv unele de ultim moment, pe care concurenta nu le poate onora.

In acest mod, va veti dezvolta portofoliul de clienti fara a fi necesare investitii substantiale in marirea flotei auto.

  1. Veti avea clienti mai multumiti

Prin reducerea rutei de livrare se reduce si timpul de livrare a marfurilor catre clientii dumneavoastra. Astfel, softul de transport TMS va ajuta sa cresteti buna reputatie a companiei in randul clientilor prin livrari prompte, uneori cu mult inainte de termenul limita agreat.

  1. Veti usura munca soferilor

Munca unui sofer este extrem de obositoare, mai ales in cazul livrarilor pe distante lungi care implica parcurgerea unei portiuni de traseu in timpul noptii. De aceea legislatia impune limite stricte in ce priveste perioada activa si cea de odihna a soferilor.

Cu softul de transport TMS veti face un pas in plus pentru crearea unor conditii de lucru mai bune pentru angajatii dumneavoastra. Soferii vor avea curse mai scurte si vor primi mereu indicatii pentru a evita zonele congestionate si cu probleme in trafic.

  1. Veti reduce impactul asupra mediului inconjurator

Consumul redus de combustibil realizat prin utilizarea softului de rutare TMS se va reflecta nu doar in costuri, ci si in reducerea emisiilor poluante. Astfel, compania dumneavoastra va deveni mai responsabila si mai „verde”. In conditiile in care multi clienti ai dumneavoastra sunt obligati sa onoreze anumite standarde de protectie a mediului, acest aspect va deveni un argument puternic in favoarea companiei dumneavoastra fata de concurenta.

Echipa Wizrom Software va ofera toate solutiile de business de care aveti nevoie din prima zi de existenta a companiei dumneavoastra. Solicitati oferte personalizate la adresa de email sales@wizrom.ro sau la numarul de telefon +40 741 205 604.