ERP Distributie – 5 Motive de ce ai nevoie de sistem ERP

5 motive pentru care companiile de distributie au nevoie de un soft ERP 2

Pentru multi manageri, ideea implementarii unei solutii ERP este legata strict de procese de productie. Prezentarile existente pe internet utilizeaza foarte des automatizarea fluxului de lucru in productia de marfuri drept exemplu reprezentativ pentru beneficiile utilizarii unui sistem ERP.

O solutie ERP performanta – numeroase aplicatii in afaceri

In realitate, solutiile ERP cum ar fi softul ERP WizPro ERP sunt recomandate tuturor companiilor mari, care au procese de afaceri multiple, complexe si interconectate. Utilizarea unei aplicatii ERP preia numeroase activitati repetitive si de rutina din sarcina angajatilor, astfel ca acestora le pot fi alocate alte sarcini, adecvate competentei si experientei acestora.

In acest articol ne propunem sa ne adresam in special managerilor de companii din industria de distributie. In principiu, activitatea companiei dumneavoastra cade in domeniul prestarii de servicii, nu al productiei. Cu toate acestea, utilizarea unui program ERP pentru distributie cum este aplicatia ERP WizPro ERP va va spori semnificativ productivitatea, randamentul, precum si sansele de a ocupa o cota de piata mai mare.

Echipa de specialisti IT de la Wizrom Software care dezvolta solutia ERP WizPro ERP v-a pregatit o lista de motive pentru a adopta o aplicatie ERP in companie, pe baza experientei avute cu alti clienti din domeniul distributiei:

[accordion title=”1. O aplicatie ERP pentru distributie va ofera o imagine de ansamblu a proceselor de afaceri” is_open=”yes”]

Distributia si supply chain sunt printre industriile cu cea mai mare interconectare a proceselor de afaceri. Practic, fiecare actiune efectuata depinde de alta. Livrarea unui stoc de marfuri depinde de confirmarea primita de la depozitul central si de la firma de transport, iar confirmarea acesteia depinde de procesarea corecta a comenzii ferme de la clientul final.

Toate aceste activitati interconectate trebuie sa fie atent sincronizate, altfel pot aparea derapaje si blocarea activitatii companiei dumneavoastra, afectand nu doar o comanda anume, ci pe toate celelalte. O aplicatie ERP performanta cum este WizPro ERP va ajuta sa planificati cu atentie fluxul de activitati, sa setati alerte pentru situatii neprevazute si sa primiti rapoarte periodice (zilnice, per client, per tip de produse distribuite) privind desfasurarea tuturor activitatilor de distributie din compania dumneavoastra.[/accordion]

[accordion title=”2. Planificarea riguroasa a activitatii pe termen scurt, mediu si lung” is_open=”no”]

O solutie software ERP complexa genereaza rapoarte detaliate privind capacitatea de lucru curenta vs. cea maxima, istorice ale activitatii, evidentiind perioadele de varf si cele de activitate mai redusa. Aceste date, corelate cu datele colectate de softul ERP prin interfatare cu alte instrumente de afaceri (date de inventar din depozit, date privind disponibilitatea flotei de autovehicule pentru transport) va ajuta sa creati o planificare eficienta a activitatii.

Astfel, oricand primiti o comanda noua, puteti oferi pe loc date ferme privind conditiile si termenii de livrare. In plus, puteti preconiza evolutia de la an la an a perioadelor de varf (Black Friday, Craciun) pentru a va redimensiona activitatea in mod adecvat si a face fata cu succes tuturor solicitarilor.[/accordion] [accordion title=”3. Crearea de rapoarte corecte si detaliate” is_open=”no”]

Datele sunt noile filoane de aur din societatea moderna – cine detine date complete, corecte si actualizate are un avantaj competitiv asupra celorlalti jucatori de pe piata. Deciziile strategice care aduc beneficii companiilor nu sunt rezultatul unei inspiratii de moment, ci al analizei atente a datelor generate de activitatea companiei.

Cu un soft ERP performant cum este aplicatia ERP WizPRo, datele privind clientii, fluxul activitatii, venituri, costuri operationale etc. sunt mereu la dispozitia dumneavoastra, prezentate in mod coerent in rapoarte, analize comparative si istorice, precum si sub forma de prezentare grafica. Astfel, veti putea lua decizii de afaceri corecte, inovatoare si de succes.[/accordion]

[accordion title=”4. Managementul inteligent al stocurilor” is_open=”no”]

Companiile de distributie depind de stocul de marfuri existent in depozite pentru a satisface toate comenzile. Informatiile complete si actualizate privind nivelul de stocuri existent in timp real sunt esentiale pentru a planifica eficient activitatea de distributie.

Softul ERP WizPro ERP va ofera intotdeauna date actualizate, prin interfatare continua cu baza de date privind inventarul si colectare automata a datelor privind stocurile per produs, per depozit sau conform altori criterii pe care le utilizati.[/accordion]

[accordion title=”5. Automatizarea activitatilor curente repetitive” is_open=”no”]
Asa cum am precizat si la inceput, automatizarea fluxului de lucru este unul dintre principalele beneficii ale unui software ERP. Inlocuirea muncii manuale cu cea a unui computer este benefica deoarece se elimina erorile, sporeste viteza operationala, iar resursele umane se pot aloca eficient catre activitati in care este nevoie de talentul si inteligenta unui angajat bine pregatit.[/accordion]

Wizrom Software va invita sa descoperiti toate celelalte beneficii ale utilizarii aplicatiei ERP WizPro ERP in activitatea de productie!