IMPLEMENTAREA UNUI SISTEM ERP PRODUCTIE : 4 CRITERII PENTRU MASURAREA BENEFICIILOR

implementarea unui sistem erp productie 4 criterii pentru masurarea beneficiilor

Lucrul cu un soft ERP aduce numeroase beneficii companiilor – acesta este sloganul pe care probabil l-ati citit de multe ori in timpul etapei in care evaluati diferite optiuni de implementare. Cu toate acestea, nu intotdeauna ati primit informatii clare cu privire la aceste beneficii, mai ales in legatura cu specificul industriei in care activati.

Nu sunteti singur in aceasta situatie. O cercetare de piata realizata de compania Panorama Consulting a relevat ca numerosi manageri s-au declarat nemultumiti de rezultatele obtinute dupa implementarea unei solutii software ERP. Astfel, conform studiului:
• 26% din respondenti considera ca au realizat intre 31% si 50% dintre beneficiile promise;
• 11% din respondenti percep realizarea a sub 30% din beneficii:
• 4% nu au perceput niciun beneficiu.

Totalul de 41% este ingrijorator. Insa este important sa retinem motivul nemultumirii – nu se refera la functionarea softului ERP, ci la beneficiile percepute. Aici se afla esenta problemei: ce fel de beneficii le-au fost promovate prin materialele de marketing si documentatia softului?

Beneficii clare, adaptate industriei de productie
Echipa Wizrom Software care dezvolta aplicatia ERP WizPro ERP productie vrea sa se asigure ca fiecare client percepe si realizeaza beneficiile reale ale utilizarii acestui instrument de afaceri.

Din acest motiv, am considerat necesar sa scoatem in evidenta criteriile adecvate pe care sa le utilizati in monitorizarea beneficiilor pe care vi le aduce softul WizPro ERP. Acestea sunt:

[accordion title=” 1. Reducerea costurilor de productie” is_open=”yes”]
Un soft ERP productie performant va ajuta sa reduceti costurile administrative si operationale prin gestionarea corecta si corelata a tuturor fluxurilor de date si de lucru. Ce inseamna acest lucru? In lipsa unei aplicatii ERP, un angajat al dumneavoastra trebuie sa acceseze baza de date a inventarului, sa selecteze o cantitate de materii prime si sa transmita mai departe comanda de incepere a productiei. Daca nu exista materii prime suficiente pe stoc, fluxul de productie nu poate incepe.

Solutia software ERP WizPro ERP acceseaza in mod automat datele de gestiune, creeaza rapoarte istorice si predictive pentru fiecare tip de materie prima in functie de comenzile existente si cele din trecut. Astfel, angajatul dumneavoastra se poate ocupa cu alte activitati, iar productia nu va suferi intarzieri pentru ca mereu veti sti cata materie prima trebuie sa aveti pe stoc.[/accordion]

[accordion title=”2. Acces inteligent si eficient la Big Data” is_open=”no”]
Big Data este un concept care defineste intreaga cantitate de informatii:
• Generata de compania dumneavoastra;
• Pusa la dispozitie de clienti si furnizori;
• Accesibila in industria dumneavoastra.

Big Data conteaza pentru ca va ofera cea mai larga perspectiva asupra conditiilor pietii, asteptarilor clientilor, tendintelor privind preturile de furnizare si transport etc. Acestea se concretizeaza in oportunitati de a actiona inaintea tuturor pentru a avea un avantaj competitiv.

Sistemul ERP productie WizPro ERP va ofera acces la informatiile de care aveti nevoie, in mod centralizat si organizat in mod logic, usor de inteles si de interpretat. Informatia inseamna putere – dar numai daca o intelegeti in mod coerent. WizPro ERP va ofera exact aceasta coerenta.[/accordion]

[accordion title=”3. Optimizarea fluxurilor de lucru” is_open=”no”]
Coordonarea si sincronizarea precisa a lantului decizional este reteta succesului pentru companiile de productie. De la primirea comenzii din partea clientului si pana la livrarea acestei comenzi, toate angrenajele trebuie sa functioneze perfect: emiterea facturii, inregistrarea platii, transmiterea ordinului de productie, rezervarea materiei prime in depozit, inceperea productiei, controalele de calitate si ambalarea.

Acesta este insa doar un flux de productie. In mod obisnuit, compania dumneavoastra deruleaza mai multe fluxuri in paralel. Iar blocajele sunt inerente, atunci cand munca este efectuata manual, de angajati. Softul ERP WizPro ERP este capabil sa creeze toate interfatarile necesare pentru a automatiza si coordona toate fluxurile de productie, fara nicio eroare.[/accordion]

[accordion title=”4. Integrarea echipamentelor robotizate in softul ERP productie” is_open=”no”]
Nu este niciun secret ca productia mondiala este in cea mai mare proportie realizata de roboti inteligenti, programati sa lucreze fara supraveghere si sa comunice cu ceilalti roboti de productie prin internet. Pentru toti acesti roboti este nevoie, totusi, de operatori umani pentru a-i supraveghea. Iar oamenii pot comite erori.

Insa un software ERP nu greseste niciodata. Dimpotriva, comunica mult mai rapid cu robotii prin intermediul limbajului computerizat decat angajatii care trebuie sa transmita mesajele unui computer ce le va interpreta si transmite mai departe.[/accordion]

Descoperiti toate beneficiile aplicatiei ERP WizPro ERP pentru productie – echipa Wizrom Software va sta alaturi cu expertiza pentru implementare adaptata companiei si industriei dumneavoastra!