Incepeti anul 2020 cu dreptul! Cele mai importante verificari pe care trebuie sa le efectueze un manager

business alegere scaled

Orice început de an este momentul în care managerii încep să pună în practică strategiile gândite pentru a dezvolta compania. Poate că aveți deja o listă de investiții sau de angajări. Poate ați identificat un segment de piață pe care compania dumneavoastră are șansa să îl domine.

 

Cu toate acestea, primele activități care vă solicită atenția imediată sunt o serie de verificări a situației în care se află ariile cheie ale companiei dumneavoastră. Acest articol își propune să scoată în evidență cinci astfel de puncte sensibile, dar și să vă dea idei despre cum vă puteți simplifica și eficientiza munca cu ajutorul a două soluții de business: softul de contabilitate WizCount și programul de salarizare WizSalary.

 

Ați încheiat cu bine anul 2019? Mai verificați odată!

Închiderea de an efectuată la finalul lui 2019 trebuie dublată de o verificare la începutul lui 2020. Ca să punem lucrurile în perspectivă, această operațiune este similară cu verificarea soldului din jurnalul de încasări și plăți din ziua precedentă înainte de a-l prelua la începutul zilei în curs.

 

În plus, trebuie să mai țineți cont de un aspect: începutul de an este perioada cu cele mai multe schimbări semnificative în legile care guvernează companiile, fiscalitatea și relațiile de muncă.

 

Astfel, ținând cont de aceste aspecte, iată care sunt principalele verificări pe care ar trebui să le efectuați la început de an:

 

  1. Inventarul

Inventarierea anuală a activelor fixe este o activitate obligatorie pentru societățile comerciale din România. La început de an, ar trebui să verificați condițiile în care s-a efectuat inventarul și rezultatele acestuia. În mod special, acordați atenție următoarelor elemente:

  • Nivelul stocurilor
  • Reconcilierea soldurilor cu furnizorii și clienții
  • Respectarea procedurii de efectuare a inventarului.

 

Ultimul element în mod special vă poate scuti de o amendă cuprinsă între 400 RON și 5000 RON pentru nerespectarea procedurilor legale, în cazul unui control al autorităților. Vestea bună este că vă puteți asigura că bifați acest punct fără prea mult efort și muncă manuală utilizând softul de contabilitate WizCount.

 

Un instrument de lucru flexibil și complet, acest program oferă mai mult decât un simplu serviciu de contabilitate. WizCount are un modul dedicat inventarului, în care nivelul stocurilor din depozit se actualizează în timp real prin interfațarea cu alte softuri și baze de date utilizate pentru gestionarea activității în depozite.

 

  1. Implementarea noutăților legislative

Cea mai importantă modificare a anului 2020 este creșterea salariului minim pe economie. Această modificare trebuie să fie reflectată în nivelul salariilor tuturor angajaților.

 

Ca manager, aveți datoria să vă asigurați că statele de plată sunt conforme cu legea și puteți face acest lucru rapid, prin evaluarea salariului de bază înregistrat în programul de salarizare WizSalary. De asemenea, verificați și impactul asupra bugetului de HR al companiei utilizând funcțiile avansate de analiză oferite de programul de resurse umane WizOne.

 

  1. Plătitor sau neplătitor de TVA?

Statutul de societate plătitoare sau neplătitoare de TVA depinde de nivelul cifrei de afaceri realizate în anul anterior. Astfel, dacă societatea comercială a realizat o cifră de afaceri de peste 300.000 RON, în mod automat aceasta este obligată să se înregistreze ca plătitoare de TVA.

 

În plus, dacă deja conduceți o companie plătitoare de TVA, trebuie să știți că de la 1 ianuarie 2020 s-a eliminat sistemul split TVA. Astfel, dacă utilizați acest sistem, el trebuie eliminat din softul de contabilitate WizCount.

 

  1. Analiza stocurilor și planificare

Planificarea atentă a stocurilor de materii prime în corelaţie cu evoluţia comenzilor clienților este cheia unei activități fluide, fără blocaje și fără acumulări prea mari de stocuri.

 

Prin analiza situației istorice a comenzilor în modulul Clienți din programul de contabilitate WizCount în paralel cu comenzile către furnizori, puteți identifica un plan de aprovizionare adecvat pentru activitatea preconizată pe anul 2020.

 

  1. Optimizarea fluxului documentelor

În era digitală, este timpul să aveți un flux al documentelor intuitiv, trasabil, rapid și sigur. Hârtiile tipărite se pot pierde, pot fi distruse sau pot ajunge în mâinile unor persoane neautorizate.

 

În plus, ca manager, pierdeți foarte mult timp aprobând documente, căutând contracte și alte acte importante. Lucrurile sunt și mai complicate în cazul unui audit sau control, când mai mulți angajați trebuie să își petreacă timpul cautând în arhivă actele necesare în loc să se ocupe de sarcinile lor de lucru obișnuite.

 

Soluția de digitizare a documentelor cea mai sigură și eficientă este PrioriScan – modulul softului ERP WizPro ERP care scanează automat documente fizice, preia atașamente din email-uri și le integrează în mod coerent cu conturile clienților și furnizorilor într-o bază de date centralizată. Această bază de date este stocată în cloud și este protejată utilizând cele mai avansate metode de criptare și securitate cibernetică.

 

Odată ce ați efectuat aceste verificări, sunteți pregătit să puneți în practică strategiile de dezvoltare pe care le-ați pregătit pentru 2020. Iar Wizrom Software vă este alături cu cele mai eficiente softuri de business pentru succesul companiei dumneavoastră!