Platforma unui sistem ERP are urmatoarele caracteristici:
- Flexibilitate
- Deschidere / Integritate
- Mobil
- Social
- Experienta intuitiva pentru utilizatori
- SaaS (Software as a Service)
Traim in era “Internet of Things” (IoT), o viziune a viitorului in care vietile ne sunt conectate prin Internet. Datele incorporate in software-urile si electronicele pe care le folosim sunt partajate catre alte dispozitive astfel incat suntem mereu conectati la tot ce se afla in jurul nostru.
Daca ne concentram asupra conectarii tuturor proceselor si sistemelor dintr-o companie, putem observa potentialul pe care IoT il prezinta asupra oricarei organizatii.
Sistemul ERP WizPro este deja in process de adaptare spre aceasta viziune a “industriei inteligente” prin integrarea tuturor datelor si proceselor intr-un singur sistem. Integritatea softului ERP permite conectarea si sincronizarea cu alte instrumente de productivitate, inclusiv Office 365 si documente Google. WizPro, de asemenea, are disponibile functionalitati precum:
- REST APIs ce permit integrarea oricarei parti terte – REST API reprezinta o interfata de program de aplicatie (API) ce utilizeaza cereri HTTP pentru a obtine, introduce, rulare sii siterge date.
- Citire
- Scriere
- Procedurile de functionare – Foaie de parcurs
Ideea ca o unica solutie software, fie ea plina de functionalitati, va fi suficienta pentru a acoperi toate nevoile unei organizatii, este pur si simplu nerealista. Aici intra in joc tipul de platforma pe care un soft ERP o are, iar secretul pentru a mentine o platforma puternica si viabila este deschiderea si integritatea acesteia.
Sistemele ERP moderne sunt construite pentru a oferi un nou nivel de inter-operabilitate si flexibilitate, pentru a optimiza performantele de business, tinand cont in acelasi timp de integritatea acestora. Acestea trebuie sa includa API-uri standard, precum si Kituri Software de Dezvoltare (SDK-uri / devkit) dedicate. Convenabil este ca layer-ul API sa permita dezvoltatorilor sa integreze un sistem ERP atat la nivel de baze de date, cat si la nivel de aplicatii cu orice parte terta.
Sistemele ERP moderne sunt construite pentru a oferi un nou nivel de inter-operabilitate si flexibilitate, pentru a optimiza performantele de business, tinand cont in acelasi timp de initegritatea acestora.
Indiferent de industria in care activeaza compania sau unde se afla lantul de aprovizionare al acesteia, cu siguranta platforma sistemului ERP si API-urile standard vor permite ca obiectele sa fie detectate si controlate de la distanta din intreaga infrastructura de retea existenta.
In cele din urma, rolul unui sistem ERP este sa creeze oportunitati de integrare mai directa a lumii fizice in solutiile software avand ca rezultat imbunatatirea eficientei, a corectitudinii si a veniturilor companiilor.