Modul WizPro ERP dedicat firmelor producatoare de mobilier

MK CN411 SBUSA GR 20140625182420

Companiile care produc mobilier au acum o aplicatie software dedicata domeniului lor specific de lucru: programul WizPro ERP dispune de un modul pentru verificarea originii lemnului folosit in cadrul activitatii de productie.

Lemn certificat FSC – singura materie prima acceptabila pentru producatorii de mobila

Companiile care produc mobilier trebuie sa se asigure ca se aprovizioneaza cu lemn certificat de Forest Stewardship Council (FSC), un organism international care monitorizeaza exploatarea legala si responsabila a padurilor. Fiecare lot de lemn exploatat in sistem FSC are un numar de serie unic, care permite trasarea lemnului pana la locul precis si data taierii.

Insa de la teorie la practica este o cale lunga, iar simpla existenta a unui numar de serie nu este suficient pentru a garanta originea FSC a lemnului. Este nevoie de un soft special care sa citeasca acest cod si sa transmita datele de-a lungul ciclului de productie. Necesitatea confirmarii originii lemnului a dus la aparitia modulului special din solutia software WizPro ERP.

 

Cum functioneaza modulul software WizPro ERP pentru lemn FSC?

Fiecare lot de lemn intrat in fabrica de mobila este introdus in programul software ERP pentru a se planifica productia in mod eficient. Prin adaugarea functiei de certificare a sursei lemnului, codul de bare FSC al loturilor este citit si introdus in sistem.

Acest cod de bare insoteste materia prima in fiecare etapa a productie, pana la iesirea de pe linia de productie a loturilor de produse finite. Astfel, firmele de mobila pot identifica sursa lemnului pentru fiecare obiect in parte, oricat ar fi de mare sau de mic.

 

Beneficiile utilizarii WizPro ERP pentru fabricile de mobila

  1. Siguranta parteneriatelor cu furnizorii de lemn

Un partener de incredere este un avantaj strategic pentru orice furnizor de mobilier. Insa pana a ajunge la parteneriate de incredere cu furnizorii de lemn, trebuie verificata cu minutiozitate sursa fiecarui lot de lemn. Sistemul WizPro ERP permite verificarea rapida si corecta a lemnului, inainte de a semna procesul verbal de predare primire a produselor.

  1. Un avantaj competitiv pentru atragerea clientilor

Oamenii sunt din ce in ce mai exigenti in alegerea furnizorilor de produse si servicii. Pe langa pret, clientii doresc sa se asigure ca produsele pe care le cumpara sunt realizate in conditii de responsabilitate fata de mediul inconjurator. Cu solutia software WizPro ERP, firma dumneavoastra poate stabili originea lemnului FSC pentru fiecare produs in parte.

  1. Siguranta sporita in relatie cu autoritatile

Anchetele legale privind exploatarea ilegala a lemnului ajung sa implice si fabricile de mobilier. Chiar si simpla asociere a numelui firmei cu o astfel de ancheta dauneaza grav imaginii si credibilitatii firmei. Cu aplicatia ERP WizPro puteti dovedi sursa legala a lemnului folosit in procesul de productie de la bun inceput, inainte ca anchetele sa ajunga in faze avansate.

  1. Control eficient asupra nivelurilor de stoc

Pe langa functia de certificare a originii, modulul software WizPro ERP permite si monitorizarea precisa a stocurilor de lemn aflate in depozitele fabricii dumneavoastra. Astfel, puteti corela achizitiile de materie prima cu comenzile aflate in derulare pentru a evita blocajele de productie sau acumularea de stocuri de lemn.

  1. Accesul pe pietele internationale

Clientii din strainatate au o exigenta sporita fata de cei autohtoni in ce priveste certificarea FSC a lemnului pentru mobilier. Solutia ERP oferita de Wizrom este recunoscuta la nivel international, fiind utilizata de +7.000 de companii din 40 de tari. Astfel, puteti castiga credibilitate atunci cand incepeti negocierea cu distribuitori europeni si de pe alte continente precizand ca verificati sursa lemnului cu aceasta solutie software.

  1. Crearea unui brand puternic si competitiv

Garantarea utilizarii exclusive de lemn FSC este un avantaj competitiv important pentru compania dumneavoastra. Transparenta si corectitudinea in fluxul de aprovizionare si productie devin elemente de baza ale imaginii publice si mesajului de marketing pe piata produselor realizate din lemn. Softul WizPro ERP este aliatul dumneavoastra pentru a creste un brand valoros, bazat pe cele mai bune practici si valori etice in domeniu.