O echipa unita + un soft ERP flexibil = o petrecere reusita

bigstock Ecstatic Emotional Young Emplo 205387990

Cum arata munca in echipa in compania dumneavoastra? Angajati motivati si entuziasti, care vin cu idei inovatoare? Sau zile de munca neproductiva, sedinte fara rezultate vizibile si oameni care „rup usa” la sfarsitul pogramului de lucru?

Munca in echipa nu este usoara. Intotdeauna exista divergente de pareri, calcule care dau rezultate diferite si opinii contrare privind cea mai buna abordare. Astfel de scene creeaza o atmosfera toxica si ameninta sa prelungeasca proiectul dincolo de termenul limita. Poate ca situatia aceasta nu este vizibila pentru toti managerii sau poate ca dumneavoastra ati fost ferit (pana in prezent) de astfel de probleme. Insa nu ati dori mai degraba un scenariu ca cel descris la inceputul articolului?

 

Care sunt elementele care transforma un proiect banal intr-o provocare captivanta?

Majoritatea echipelor unite, care lucreaza cu entuziasm si la unison au la dispozitie softuri de business avansate, cum ar fi Wizpro ERP. Atunci cand munca manuala de importare date, calcule nesfarsite, dar si rutina operatiunilor repetitive sunt automatizate, munca angajatilor se poate concentra pe aspectele care conteaza: creativitate, descoperirea unor procese de afaceri mai eficiente, dezvoltarea de produse si servicii inovatoare si utile clientilor.

De fapt, daca ne uitam la cele mai inovatoare companii, fiecare zi de munca a echipelor pare a fi o adevarata petrecere. Toata lumea este bine dispusa, iar ideile bune par sa apara la fiecare 5 minute. Oare cum reusesc?

Simplu:

Toata lumea stie ce are de facut

Atunci cand fiecare angajat isi cunoaste bine atributiile, intreaga echipa functioneaza ca un mecanism de ceas elevetian. In softul WizPro ERP fiecare utilizator are un rol bine definit, are acces numai la datele de care are nevoie si stie exact ce sarcini are de indeplinit si pana la ce termen.

Astfel, nu exista nicio clipa de confuzie, nu apar conflicte intre membrii echipei si toata lumea isi incepe ziua de lucru cu o imagine clara a sarcinilor pe care trebuie sa le efectueze.

Atribuirea corecta a rolurilor este secretul productivitatii

O anecdota din lumea business-ului spune cum un agent de vanzari extrem de productiv a fost recompensat cu functia de director de productie – in care a avut rezultate dezastruoase. Aceeasi problema poate aparea in cadrul echipelor in care rolurile de lider sunt acordate celor care, in anonimitatea functiei pe care s-au specializat, au rezultate excelente.

Nu toti angajatii au spirit de lider. Insa sunt un element esential pentru rezultatele pozitive ale companiei exact in rolul pe care il ocupa.

Un soft performant este „jucaria” perfecta pentru o echipa de succes

„Iar s-a blocat sistemul ERP!” este exclamatia pe care niciun manager nu vrea sa o auda. Softurile de business vechi, de tip legacy, creeaza o stare de frustrare deoarece mai mult ii incurca decat sa ii ajute pe angajati. Cei mai talentati ar putea fi chiar tentati sa plece din firma, pentru a lucra cu softuri performante, pe masura experientei si capacitatii lor.

Cu WizPro ERP, echipa dumneavoastra va fi mereu gata de actiune, gata de depasire a planului de vanzari si gata sa vina cu idei creative in folosul companiei. Un soft flexibil, puternic si sigur, care protejeaza datele companiei si poate fi utilizat fie pe computer, fie pe telefonul mobil sau tableta, este instrumentul de lucru perfect pentru o echipa unita si motivata.

Niciun termen limita nu este ratat

Este usor sa te pierzi intr-un proiect complex si sa crezi ca ai suficient timp ca sa mai adaugi cateva elemente suplimentare. Dar un sistem ERP performant sta mereu de veghe si afiseaza alerte pentru termenele de predare intermediare si cel final. De asemenea, fiecare angajat poate urmari graficul de executare al proiectului si isi poate adapta ritmul de lucru pentru a nu ramane in urma cu sarcinile sale.

Implicare totala, la toate nivelurile de raspundere

La o petrecere reusita, toata lumea se simte bine. Intr-o echipa unita, fiecare angajat se simte inclus, stie ca vocea sa va fi auzita si ideile sale vor fi analizate cu seriozitate. Comunicarea directa sau prin cele mai avansate mijloace tehnologice este secretul companiilor care mereu au idei inovatoare si clienti fideli.

Simbioza dintre angajati si un sistem ERP performant se vede cel mai bine atunci cand atat angajatii juniori, cat si managerii de top se simt implicati in mod egal in rezultatele bune ale companiei si exprima acelasi entuziasm pentru munca pe care o desfasoara.

 

Nu este usor sa creezi o echipa motivata si loiala – dar WizPro ERP de la Wizrom Software este ingredientul de care compania dumneavoastra are nevoie pentru proiecte reusite.