Roadnet: o harta detaliata catre succesul afacerii dumneavoastra

2226 4

Cuprins:

1. Ce este Roadnet si de ce va este necesar?
2. Managementul timpului – un element cheie al optimizarii activitatii companiei dumneavoastra
3. Planificarea rutelor prin Roadnet: eficienta si disciplina
4. Optimizare continua prin analize scenariu vs. realitate
5. Un instrument util pentru pregatirea grupajelor de marfuri

Ce cadou de sarbatori isi doresc managerii firmelor de distributie si transport? Cei mai multi ar dori sa descopere o modalitate eficienta de optimizare a activitatii si coordonare a soferilor si flotei de camioane. Cu siguranta, ati incercat tot ce tine de dumneavoastra ca manager: investitii in vehicule moderne, cu capacitati de transport adecvate activitatii; selectarea de angajati profesionisti si seriosi; negocierea contractelor cu clientii.

Cu toate acestea, costurile cu combustibilul raman la fel de mari si nici nu intrevedeti posibilitatea maririi productivitatii fara a redimensiona flota de camioane si numarul de angajati. Pentru dumneavoastra si alti manageri care se confrunta cu aceleasi probleme, avem vesti bune: exista o solutie, aceea a optimizarii rutelor de distributie utilizand un program de management al transportului.

Ce este Roadnet si de ce va este necesar?

Roadnet Transportation Suite este oferit de Wizrom Software ca parte a suitei complete de instrumente pentru afaceri de care au nevoie toti managerii din Romania. Filosofia din spatele softului de planificare transport Roadnet este simpla: singura variabila asupra careia se poate interveni pentru a optimiza activitatea de distributie marfuri este ruta aleasa de soferul camionului.

„Toate camioanele noastre sunt echipate cu GPS” – acest aparat este util, insa nu pentru a planifica o ruta eficienta. Fiecare sofer va face anumite alegeri pe parcursul calatoriei, cum ar fi un mic ocol pentru a evita o zona aglomerata sau cu multe radare, o escala la un restaurant tip fast-food, etc. Astfel, GPS-ul devine un instrument secundar, cu rolul de a sugera o anumita ruta, care oricum nu este neaparat cea mai eficienta.

Managementul timpului – un element cheie al optimizarii activitatii companiei dumneavoastra

Timpul este un element cheie pentru succesul unei companii de distributie si transport: livrarea la timp a comenzilor este o conditie de baza pentru a va pastra clientii fideli. Un alt aspect de care trebuie sa tineti cont este respectarea legislatiei privind numarul maxim de ore de condus pentru fiecare sofer.

Prin optimizarea rutei, se reduce timpul petrecut la volan si, astfel, fiecare sofer isi va realiza planul zilnic de livrari fara a depasi limita legala de ore petrecute la volan.

Planificarea rutelor prin Roadnet: eficienta si disciplina

De ce este important ca decizia privind ruta urmata sa nu apartina soferului ci unui soft de management transport performant?

Roadnet ia in calcul numerosi factori in stabilirea rutei:

• Cel mai scurt si eficient itinerariu pentru toate punctele de incarcare/descarcare
• Evitarea zonelor interzise pentru trafic greu
• Evitarea zonelor cunoscute cu ambuteiaje frecvente
• Actualizarea in timp real a rutei in cazul unor evenimente rutiere (blocare/inchidere de drumuri)

Astfel, soferul este obligat sa respecte ruta aleasa de programul Roadnet, stiind ca este monitorizat si vor avea loc analize comparative ulterior.

Optimizare continua prin analize scenariu vs. realitate

Un software performant este capabil de invatare prin includerea parametrilor din cursele efectiv realizate de un camion in scenariile pe care le genereaza. Astfel, compania dumneavoastra va reusi sa isi sporeasca productivitatea in mod continuu, prin acumularea de date si informatii in sistemul Roadnet. Formatul grafic usor de interpretat al analizelor comparative va va ajuta sa intelegeti exact ce nu a functionat conform scenariului si cum poate fi remediata acea neconformitate.

Un instrument util pentru pregatirea grupajelor de marfuri

Roadnet nu se limiteaza doar la planificarea rutelor pentru companiile de distributie. Cele mai multe camioane transporta marfuri in sistemul grupaj: diferite comenzi incarcate in acelasi vehicul, ce urmeaza sa fie distribuite in mai multe locatii.

Planificarea incarcarii camionului este de mare importanta pentru a mari eficienta distributiei in grupaj. Astfel, ultimele marfuri incarcate trebuie sa fie cele livrate la prima oprire. Iar aranjarea paletilor si containerelor de diferite dimensiuni trebuie facuta in asa fel incat sa se utilizeze la maxim capacitatea de incarcare a camionului. Toate aceste calcule si decizii, care v-ar consuma mult timp si efort, sunt realizate rapid si cu acuratete maxima de programul de management transport Roadnet.

Roadnet Transportation Suite de la Wizrom Software: solutia software de care aveti nevoie pentru a gasi ruta ideala catre succes!