Secretul companiilor de top pentru un flux de aprovizionare eficient: implementarea unei solutii ERP distributie robuste

Pentru companiile de distributie mari, care livreaza comenzi in toate colturile lumii, utilizarea unui software ERP distributie eficient, rapid si capabil de procesarea unor cantitati mari de date este obligatorie. Insa si firmele mai mici, care opereaza pe o piata locala pot beneficia de economiile de timp si bani generate de automatizarea activitatii de preluare, confirmare si expediere a comenzilor.

 

O solutie ERP distributie flexibila – secretul dezvoltarii activitatii in ritm continuu

Desigur, fiecare companie are nevoie de un soft ERP distributie adaptat nevoilor sale si volumului activitatii. Insa marile companii, care s-au dezvoltat in ritm continuu, au descoperit dupa mai multe incercari ca cel mai bun sistem ERP pentru monitorizarea activitatii de distributie marfuri este unul scalabil.

Astfel, pe masura ce baza de date a clientilor creste, iar destinatiile de livrare si serviciile companiei se diversifica, acestea pot fi procesate de programul ERP distributie prin adaugarea de noi module sau prin cresterea spatiului de stocare a datelor in cloud.

 

Componente cheie ale unui software ERP distributie modern si robust

Multe companii acceseaza piata solutiilor software de automatizare si eficientizare a activitatii fara a sti exact ce cauta si ce au nevoie pentru activitatea acestora. In aprecierea raportului cost/ beneficii, trebuie sa stiti exact care beneficii va sunt utile in prezent si de care ati putea avea nevoie in viitorul apropiat.

Pentru a face alegerea cea mai potrivita pentru firma dumneavoastra este necesar, asadar, sa faceti o alegere critica, in baza unor informatii de baza. Iata care sunt functionalitatile de baza pe care trebuie sa contina un soft ERP distributie de ultima generatie:

 

  1. Conversia automata a cererilor in formulare de comanda

Majoritatea clientilor dumneavoastra lanseaza comenzi prin email. Pentru a putea fi procesate ele trebuie introduse intr-un format standard – formularul de comanda. Introducerea manuala a datelor dureaza mult si se pot strecura si erori in informatii.

Daca aveti o solutie ERP distributie moderna, aceasta poate fi conectata la serverul de email si va realiza automat conversia comenzilor in formulare standardizate. Mai mult, programul software va introduce aceste formulare in coada listei de procesare, cu nivelul de prioritate adecvat in functie de disponibilitatile din stoc si instructiunile clientului.

  1. Monitorizarea si controlul proiectelor pana la livrare

Livrarile internationale sunt proiecte complexe pentru compania dumneavoastra. Trebuie agreati termenii INCOTERMS privind raspunderile privind riscul si plata comisioanelor si taxelor vamale, iar aceste elemente trebuie identificate corect in factura finala si in nota de insotire a marfii.

Toate aceste aspecte sunt procesate, verificate si implementate automat de o solutie ERP distributie robusta, cum ar fi WIZPRO ERP. Programul este capabil sa urmareasca fiecare comanda, sa genereze documentele de insotire a marfii in format acceptabil conform standardelor internationale si sa emita rapoarte de centralizare a livrarilor efectuate, cu toate detaliile privind ruta, punctele de control si receptia finala a comenzii.

  1. Controlul si optimizarea costurilor

Costurile de distributie pot fi extrem de ridicate daca nu alegeti cele mai eficiente solutii legate de transport, regimul vamal si furnizorii de ambalaje si servicii de comisionar vamal. Calculul costurilor totale implica mai multe departamente si mai multi angajati din cadrul companiei dumneavoastra, iar riscul unor erori umane este mereu prezent.

O solutie ERP distributie profesionala va permite sa monitorizati automat cel putin 5 elemente de cost diferite. Rapoartele automate si istoricul costurilor generate de sistem va permit sa identificati cele mai ridicate costuri de distributie si sa identificati modalitati de optimizare ale acestora.

  1. Gestiunea stocurilor

Principalul activ care genereaza profit in compania dumneavoastra de distrbutie este stocul de produse din depozit. Este important sa stiti in orice moment cate elemente de stoc detineti pentru fiecare categorie de produs, care sunt produsele cu termen de expirare mai apropiat si cate comenzi puteti onora cu stocurile existente.

Toate aceste aspecte sunt procesate si interpretate in cateva secunde de un soft ERP distributie cum ar fi WIZPRO ERP. Din cateva click-uri, aveti o evidenta corecta si actualizata a stocurilor, precum si prognoza privind capacitatea de onorare a comenzilor in baza istoricului comenzilor.

  1. Analiza multi-locatie

Orice firma in dezvoltare incearca sa isi faca simtita prezenta in teritorii strategice si, desigur, asa procedati si dumneavoastra. Insa este foarte dificil sa monitorizati activitatea din toate aceste locatii.

Aveti nevoie de o modalitate eficienta de integrare a datelor de la toate punctele de lucru pentru a analiza comparativ productivitatea si profitabilitatea acestora. Solutia cea mai buna este sa implementati o solutie ERP distributie care are capacitatea de a prelua automat datele de la toate locatiile, de a crea baze de date organizate in mod logic si de a genera rapoarte structurate intr-un mod usor de interpretat.

Nu trebuie sa asteptati momentul cand veti avea o activitate prea complexa pentru a o monitoriza manual. Momentul ideal ca sa optati pentru un program ERP distributie robust si eficient este acum.