Soft HR sau servicii salarizare?

HR salary

Primul pas pentru a intelege diferenta dintre anumite solutii software este sa intelegem ceea ce gestioneaza fiecare sistem ERP in parte.

Ce este un soft de salarizare?
Un soft de salarizare te sprijina in calculul salarial, analiza costurilor cu personalul si evidenta datelor angajatilor. Este special conceput pentru rezolvarea tuturor situatiilor de calcul salarial, indiferent de activitatea companiei, numarul angajatilor sau complexitatea calculului drepturilor salariale. Softul este util pentru inregistrarea, evidenta si emiterea rapoartelor specifice pentru toate elementele de calcul salarial fiind personalizat pe nevoile companiei ajutand in luarea deciziilor importante despre managementul resurselor umane. Acest program este util pentru: urmarirea orelor lucrate (normale, suplimentare etc.), calcularea salariilor, prime si penalizari, calcularea automata pentru concedii medicale/concedii de odihna etc.

Un astfel de soft de servicii salarizare dispune de facilitati puternice privind administrarea personalului avand scopul de a usura lucrul cu datele de complexitate maxima in ceea ce priveste personalul si pentru a pune la dispozitia utilizatorului rapoarte detaliate despre managementul resurselor umane.

Ce este un soft HR?

Un soft HR este o platforma integrata care gestioneaza si administreaza procesele de resurse umane din cadrul companiei, ajutand la optimizarea acestora, oferind o viteza mare de reactie, comunicare facila si eficenta in folosirea resurselor.

Un soft HR este util in gestionarea politicilor si procedurilor care ofera indrumare pentru angajatii unei companii. Programele de resurse umane au rolul de a ajuta firmele sa organizeze informatiile despre angajati pentru a eficientiza procesele de resurse umane din cadrul organizatiei.

Un soft HR include mai multe module: self service, managementul timpului (pontaj), administrarea de personal, evaluarea performantelor, managementul cursurilor, planificare si bugetare etc.

Ce alegem – soft HR sau soft de servicii salarizare?

Chiar si pentru intreprinderile mici, un soft de servicii salarizare este foarte benefic si util: elimina erorile din procesul de salarizare si scade efortul de a calcula orele de lucru ale angajatilor, salariile si taxele fiscale, procese ce necesita maxima atentie si efort excesiv.

Principalele avantaje ale unei solutii de salarizare:

  • Flexibilitate si configurabilitate totala a calculului salarial
  • Evidenta cheltuielilor pe centre de cost
  • Rapoarte dinamice si configurabile ce pot atrage orice categorie de informatii (inclusiv rapoarte statistice); posibilitate de modificare a datelor angajatilor in luna curenta sau pentru luni viitoare (modificare de salariu, functie, norma, centru de cost, punct de lucru, structura organizatorica)

Daca un soft de servicii salarizare are rolul de a gestiona tot ce tine de  problemele de calcul salarial, un soft HR este o solutie integrata si flexibila, care are rolul de a acoperi toate cerintele de administrare a fortei umane usurand procesele de HR din interiorul companiei prin:

  • Reducerea semnificativa a timpului necesar introducerii si procesarii datelor, astfel permitand relocarea resurselor catre partea de analiza si alte domenii strategice pentru companie
  • Eficientizarea comunicarii intre angajat, management si departamentul de resurse umanesi inlocuirea cu succes a documentelor tiparite, optimizand activitatea si reducand costurile

Indiferent de solutia software de care compania dumneavoastra are nevoie, scopul ei se invarte in jurul celei mai importante resurse a firmei: forta de munca. Cele doua solutii contribuie la reducerea efortului si a costurilor din orice tip de organizatie: de la cele mai mici, la cele mai mari, indiferent de tipul de activitate si de numarul de procese din interiorul companiei.