Soft WMS – cand ai nevoie de el?

wms1

Un soft WMS este dezvoltat pentru a raspunde cerintelor pentru sisteme moderne, complexe si in acelasi timp flexibile. Un software de logistica gestioneaza toate aspectele operationale din cadrul depozitelor. Softul are capabilitati ce cresc acuratetea gestiunii, maximizeaza utilizarea spatiilor si asigura acoperirea comenzilor pentru a creste satisfactia clientilor. O solutie de gestiune depozit are capacitati puternice de interogare, vizualizari multiple de date, functionalitati de securitate incorporate oferind posibilitatea crearii de reguli de business si reguli operationale flexibile.

Nevoile urgente ale companiilor, in special ale celor din industria prelucratoare, sunt de a controla inventarul (de exemplu, datele de expirare si a ciclului de productie) si de a eficientiza operatiile de depozitare (gruparea, primirea, picking, ambalarea si livrarea marfurilor). Softul logistic este o solutie pentru managementul depozitului (WMS) si ajuta aceste companii la gestionarea inventarului.

Prin intermediul unui soft logistic puteti urmari exact unde este marfa stocata, daca aceasta este in miscare sau in depozit.

Principalele beneficii ale utilizarii unui soft WMS sunt:

  • Cresterea calitatii serviciilor oferite clientilor;
  • Reducerea costurilor logistice;
  • Posibilitatea crearii si definirii politicilor de service, in baza volumelor business-ului;
  • Operare mai rapida si mai flexibila;
  • Imbunatatirea productivitatii;
  • Cresterea acuratetii stocurilor;
  • Management fizic si logic al depozitului;
  • Mai buna acoperire a cererii si diminuarea timpilor de raspuns;
  • Asigurarea utilizarii la maxim a depozitului si a altor resurse disponibile.

Softurile logistice de management ale depozitelor sunt de obicei asociate cu companiile care au operatiuni de distributie mai mari si mai complexe deoarece multi manageri care activeaza in organizatii mai mici nu considera ca acest tip de soft le poate reduce considerabil costurile si activitatile in firma. Cu toate acestea, companiile mai mici si mijlocii au inceput sa recunoasca din ce in ce mai mult importanta sistemelor de management ale depozitelor in mediul actual al logisticii integrate.

Indiferent de cat de simplu sau complex este un soft wms, obiectivul lui ramane acelasi – sa ofere managementului companiei informatiile necesare pentru a controla in mod eficient deplasarea materialelor intr-un depozit.

Daca iti doresti un grad ridicat de flexibilitate pentru acoperirea dezvoltarilor viitoare, cresterea productivitatii prin automatizare si eliminarea erorilor, reducerea costurilor de depozitare si manipulare atunci este cazul sa iei in considerare implementarea unui sistem ERP – soft WMS.