Softul de contabilitate, element de suport esențial pentru IMM-uri în 2020

WizCount soft contabilitate suport pt IMM uri 2020

Anul 2020 a fost și rămâne un an dificil pentru întreaga economie. Toate companiile, din toate segmentele de economie, s-au confruntat cu provocări complet noi. Cele mai vulnerabile? Companiile mici și mijlocii – un studiu realizat de McKinsey peste vară arată că peste 50% din IMM-urile din Europa, care, împreună, asigură două treimi din locurile de muncă de pe continent, își fac griji că nu vor supraviețui mai mult de 12 luni fără o redresare a veniturilor. Situația se prezintă, deci, complicată, chiar și înainte de noile restricții impuse.

În aceste condiții, decidenții din IMM-urilor nu mai au luxul să aștepte ca lucrurile să se îmbunătățească de la sine. Dimpotrivă, trebuie să ia orice decizii și acțiuni sunt necesare pentru a ține efectele economice ale pandemiei sub control. Acesta este un moment potrivit pentru companii să urmărească creșterea eficienței proceselor interne și să investească în instrumente de digitalizare care să le pregătească mai bine pentru un viitor incert.

Cel mai bun început pentru digitalizare? Zona financiar-contabilă, desigur – un software de contabilitate precum WizCount poate fi implementat ușor, începând să vă ajute în scurt timp să aveți acces la informații de business corecte și mereu la zi. Mai mult decât atât, softul WizCount înseamnă chiar mai mult decât contabilitate de bază, el reprezintă un instrument performant de management financiar, util totodată echipei de contabilitate, dar și managerilor care au nevoie de o bază solidă pentru deciziile pe termen scurt și mediu pe care trebuie să le ia în această perioadă.

Cum ajută, concret, WizCount IMM-urile să depășească provocările complexe ale acestui an?

  1. Acoperă toate nevoile de contabilitate ale unui IMM

Atunci când administrezi un IMM, de cele mai multe ori, ai multe nevoi și puține fonduri disponibile pentru a le acoperi. De aceea, orice investiție trebuie să aibă un raport cost/ beneficii optim, iar WizCount garantează acest echilibru cumulând toate funcționalitățile unui program de contabilitate complet: module avansate de operare cu conturi creditoare și debitoare, gestiunea loturilor de inventar, generarea tuturor tipurilor de rapoarte contabile, vizibilitate completă asupra centrelor de profit, costuri, clienți și furnizori. Generarea automată a declarațiilor fiscale reprezintă în mod special un avantaj, ce nu doar susține creșterea semnificativă a eficienței departamentului de contabilitate, ci și asigură respectarea reglementărilor – ultimul lucru de care mai este nevoie, în această perioadă, este de o amendă din partea autorităților.

  1. Poate integra informații de la mai multe companii în același sistem

Dacă lucrurile sunt complicate când ai o singură companie, ele devin cu adevărat greu de descurcat atunci când deții două sau mai multe. În perioada aceasta, în mod special, un program de contabilitate care să îți asigure vizibilitate integrată, simultană și în timp real a unui număr nelimitat de companii este ideal.

  1. Poți realiza analize de predictibilitate pe clienți

Datorită algoritmilor incluși de inteligență artificială, WizCount te pregătește pentru pașii următori ai business-ului tău, oferindu-ți acces la o serie de informații extrem de relevante despre clienți. Spre exemplu, poți reduce pierderile din facturile neîncasate, printr-o trasabilitate mai bună a istoricului de plăți al clienților și prin indicarea automată a acelor clienți care urmează să întârzie plățile, spre exemplu.

  1. Analize bugetare

Cel mai important aspect, într-un moment de potențială criză, este să poți monitoriza în timp real elementele de buget. Utilizând WizCount, poți face exact asta – poți vizualiza, în orice moment, informații despre monitorizarea realizării sau depășirii bugetelor prevăzute, ajutându-te, astfel, să îți menții flexibilitatea în luarea deciziilor de business.

  1. Prezentarea informațiilor sub o formă grafică atractivă

Un alt atu imbatabil al WizCount este ușurința cu care poți manipula datele și rapoartele generate, datorită prezentării lor sub o formă grafică intuitivă, pe care orice manager o poate urmări ușor, fără cunoștințe aprofundate de contabilitate.

Să alegi un soft de contabilitate nu reprezintă un răspuns pentru toate provocările companiei tale. WizCount este, însă, un instrument de business cu impact real și direct asupra business-ului, care îți ușurează misiunea de a ține firma pe linia de plutire în mijlocul furtunilor economice din acest an.