Softul de salarizare WizSalary – un instrument de afaceri mereu in pas cu modificarea legislatiei muncii

Miami Business Lawyer Florida s

Cuprins:

1. Principalele schimbari in structura salariilor
2. Cum putem implementa in mod corect aceste masuri salariale ?

Anul 2019 a inceput cu o noua schimbare semnificativa in legislatia muncii. Prin HG 937/2018 salariul minim pe economie a crescut de la 1900 RON la 2050 RON – cu un procent de 7,89%. Pentru munca normata, salariul pentru ora de lucru a crescut de 11,40 RON la 12,251 RON – cu un procent de 7,46%. Aceasta nu este singura schimbare in legislatia muncii. In continuare, va vom prezenta in detaliu restul modificarilor in structura salariilor de baza, precum si modul in care le puteti implementa cu succes si fara erori prin softul de salarizare WizSalary.

Principalele schimbari in structura salariilor

Pe langa aceasta crestere generala a salariilor, Hotararea de Guvern 114/2018 stabileste cateva conditii speciale de salarizare pentru angajatii cu studii superioare si pentru cei care lucreaza in domeniul constructiilor. Angjatii care au absolvit o forma de invatamant superior si au cel putin 1 an de vechime in munca vor avea un salariu minim brut de 2350 RON pe luna.

Mai multe schimbari in structura de salarizare si a contributiilor pentru angajati intra in vigoare pentru companiile care au obiectul de activitate definit de urmatoarele coduri CAEN:
• 41.42.43 – sectiunea F – Constructii, domeniile de producere a materialelor de constructii;
• 2312- Prelucrarea si fasonarea sticlei plate;
• 2331- Fabricarea placilor si dalelor din ceramica;
• 2332 – Fabricarea caramizilor, tiglelor si altor produse pentru constructii din argila arsa;
• 2361- Fabricarea produselor din beton pentru constructii;
• 2362- Fabricarea produselor din ipsos pentru constructii;
• 2363- Fabricarea betonului;
• 2364- Fabricarea mortarului;
• 2369- Fabricarea altor articole din beton, ciment si ipsos;
• 2370- Taierea, fasonarea si finisarea pietrei;
• 2223 – Fabricarea articolelor din material plastic pentru constructii;
• 1623 – Fabricarea altor elemente de dulgherie si tamplarie pentru constructii;
• 2512 – Fabricarea de usi si ferestre din metal;
• 2511 – Fabricarea de constructii metalice si parti componente ale structurilor metalice;
• 0811 – Extractia pietrei ornamentale si a pietrei pentru constructii, extractia pietrei calcaroase, ghipsului, cretei si a ardeziei;
• 0812 – Extractia pietrisului si nisipului;
• 711 – Activitati de arhitectura, inginerie si servicii de consultanta tehnica.

Astfel, pentru aceste companii, salariul brut al angajatilor va fi de 3000 RON pe luna. Angajatorii vor avea parte de cateva facilitati fiscale pe durata anului 2019:
• Scutire de la plata impozitului pe venit de 10%;
• Scutire de la plata contributiei la sanatate (CASS) de 10%s
• Scaderea contributiei la pensii (CAS) de la 25% la 21,5%;
• Scaderea contributiei asiguratorii pentru munca de la 2,25% la 0,337% din salariul brut.

Toate aceste schimbari cu siguranta ca ar da peste cap programul de lucru al departamentului de salarizare din compania dumneavoastra, daca ar fi operate manual. Insa totul este mult mai simplu, eficient si sigur daca lucrati cu softul de salarii WizSalary.

Cum putem implementa in mod corect aceste masuri salariale ? 

Iata cat de usor se pot implementa corect aceste modificari salariale:

Prin descarcarea versiunii sau patch-ului de actualizare din sectiunea Acces clienti de pe site-ul nostru, departamentul de salarizare va avea la dispozitie cea mai recenta varianta a softului de salarizare WizSalary. In momentul calcularii salariilor, se vor aplica sumele brute minime conform legii, precum si procentele de retinere stabilite prin HG.

Programul de calcul salarii WizSalary este adecvat atat pentru IMM-uri cu 10 angajati, cat si pentru companii mari cu pana la 10.000 angajati. Astfel, oricat de complexa si extinsa ar fi organigrama companiei dumneavoastra, toate salariile vor fi calculate rapid si eficient, cu zero erori.

Angajatorii sunt obligati sa inregistreze in sistemul REVISAL deciziile privind majorarea salariilor angajatilor. Aceasta ar fi o munca laborioasa pentru companiile cu cateva sute, sau mii de angajati. Insa programul de calcul salarii WizSalary Permite majorarea automata a salariului minim pentru angajati, emiterea actelor aditionale pentru fiecare angajat cu aceasta modificari si emiterea automata a exportului pentru Revisal.

Daca utilizati softul de salarizare WizSalary impreuna cu softul de resurse umane WizOne, le puteti pune la dispozitie angajatilor platforma SelfService. Aici, ei pot verifica, dupa caz, pontajul sau valoarea salariului brut, impreuna cu contributiile obligatorii si alte retineri.

Astfel, fiecare angajat va avea un acces transparent la modul de calcul al salariului si va sti ce suma neta va incasa la sfarsitul lunii.

Softul de salarii WizSalary utilizat alaturi de softul de HR WizOne va permita sa creati scenarii tip „what if” pentru a evalua impactul pe termen scurt si mediu al acestor modificari legislative asupra bugetului companiei. Astfel, puteti anticipa si adapta planurile de investitii si de repozitionare financiara a companiei pentru a reduce cat mai mult impactul negativ al acestor costuri suplimentare.

Wizrom Software va invita sa descoperiti WizSalary, un program de calcul salarii creat pentru IMM-urile din Romania. Solicitati o oferta personalizata la adresele de email sales@wizrom.ro si office@wizrom.ro sau la numarul de telefon +40 742 035 496.