Un program de salarizare stabil ar trebui sa fie foarte ieftin?

bani timp scaled

Intr-un sector plin de surprize legislative, salarizarea trebuie sa tina pasul cu orice schimbare. Cea mai buna alegere pentru a solutiona acest aspect este aceea care ia in calcul doua directii: legislatia si tehnologia. Daca o companie nu doreste sa risipeasca resurese si timp pe rectificarea erorilor in salarizare, are nevoie sa achizitioneze un soft care o aduce in secolul 21.

Soft ieftin, costuri ascunse!

Un soft de salarizare fara mentenanta de calitate si fara o echipa de specialisti aduce intotdeauna costuri ascunse pentru o companie. Din cauza modificarilor legislative si a digitalizarii, salarizarea nu este un proces care poate fi realizat in orice conditii. Nivelul de organizare interna si satisfactia angajatilor unei companii depind de achizitia unui program stabil. Procesele care nu pot fi realizate intr-un program de salarizare, fiindca este foarte ieftin si ii lipsesc functionalitati, aduc in timp costuri mari.

Actualizarea legislativa impune ritmul

Imprevizibilitatea legilor romanesti ingreuneaza in multe situatii activitatea unei companii, iar folosirea unui program de salarizare cu o structura stabila si care are in spate o echipa cu experienta aduce predictibilitate si siguranta.  O companie nu are nevoie doar de un simplu program de salarizare, ci de o garantie ca salarizarea se face fara greseala. Este o provocare continua, ca sa nu spunem presiune, pentru specialistul care trebuie sa fie la zi cu orice modificare impusa de institutiile statului. Sanctiunile financiare, pe care companiile din mediul privat trebuie sa le achite in cazul incalcarii legislatiei, nu sunt tocmai de ignorat. De aceea un serviciu de mentenanta este necesar pentru a tine utilizatorul conectat in orice moment, la orice ajustare legislativa.

Tehnologia este imperativa!

Cat de mare ar parea o investitie in tehnologie, in realitate, atat pentru responsabilul care se ocupa cu salarizarea, cat si pentru management, reprezinta un cost mic pe termen mediu si lung. Salarizarea digitalizata si fara erori este esentiala pentru companiile care nu vor sa plateasca sume mari pe amenzi catre autoritati si care doresc sa aiba angajati remunerati corect si la timp.  Posibilele erori care apar in remuneratie din cauza unor calcule eronate demotiveaza personalul si conduc in timp la aparitia instabilitatii si neincrederii in randul acestuia.

Experienta conteaza!

Un soft stabil este continuu actualizat de profesionisti cu experienta de peste zeci de ani in zona software care la randul lor trebuie sprijiniti de specialisti in legislatie. In plus, pentru fiecare neclaritate pe care o are userul, legata de programul de salarizare, acesta trebuie sa poate apela la un serviciu de Help Desk. Acest serviciu trebuie sa poata notifica userii, printr-un newsletter, despre modificarile legislative cu impact asupra salarizarii.

Solutia este Wisalary, programul de salarizare care permite configurare rapida, fiind o multi-platforma ce utilizeaza baze de date Oracle sau Microsoft SQL; gestioneaza informatii complete despre angajatii companiei si garanteaza confidentialitatea datelor introduse,  avand procese aliniate cu cerintele GDPR; ofera interfata cu Revisal; automatizeaza activitatea de salarizare, de la administrarea de personal pana la calculul salarial cu emiterea documentelor de personal (contract de munca, acte aditionale, salariu etc.), a declaratiilor si a adeverintelor necesare.