WizOne: vacante linistite pentru intreaga companie

0

Vara este sezonul vacantelor si momentul in care orice departament de resurse umane ar avea nevoie in mod deosebit de un soft HR performant. Programarea concediilor este intotdeauna o problema pentru companii. In toate departamentele trebuie sa ramana un numar minim de angajati pentru a nu fi afectata activitatea companiilor. Fara un sistem de gestiune a resurselor umane care permite programarea riguroasa din timp a concediilor, intotdeauna va fi cel putin o persoana nemultumita a carei cerere de concediu va fi refuzata.

Planificarea concediilor – una dintre cele mai dificile activitati pentru departamentul de resurse umane
Serviciile de early booking disponibile online sau direct in cadrul targurilor de turism ii conving pe multi angajati sa isi rezerve din timp vacanta de vara. Dupa ce au aprobat concedii toata primavara, multe departamente de HR sunt silite sa le refuze altor angajati cererile formulate cu 30-40 de zile in avans, deoarece s-ar suprapune prea multe concedii in acelasi departament.

Fiecare firma dezvolta un sistem intern propriu de notificare a concediilor catre angajati, insa acestea nu sunt intotdeauna eficiente. Un soft HR cum este WizOne le permite angajatilor din departamentul de resurse umane sa creeze diagrame clare, usor de consultat, care indica in mod clar distributia perioadelor de concedii pe fiecare departament in parte.

Cateva din beneficiile unui software HR performant pentru companiile care practica rotatia pentru concedii

[accordion title=”1. Eliminarea unei surse de conflict din cadrul companiei” is_open=”yes”]Atunci cand planificarea concediilor se face pe principiul „sa se inteleaga intre ei”, este foarte probabil sa apara conflicte in compania dumneavoastra. Unii se vor grabi sa isi blocheze perioada de concediu chiar inainte de a avea planurile stabilite, in timp ce altii vor fi siliti sa renunte la oferte atractive de calatorie pentru ca perioada relevanta nu mai este disponibila. Nemultumirea si conflictele vor reduce productivitatea si vor distruge atmosfera placuta de lucru.

Folosind un soft HR cum este WizOne, planificarile se vor face in mod democratic, cu acelasi avans de timp pentru toata lumea. Nimeni nu va mai „fura startul”, deoarece solutia software pentru HR va fi setata sa nu accepte programari prea timpurii.[/accordion] [accordion title=”2. Inainte de a rezerva o vacanta, angajatii afla daca perioada solicitata este libera” is_open=”no”]Cele mai neplacute situatii apar atunci cand un angajat trebuie sa anuleze o vacanta deja planificata si achitata. Programul software pentru HR le permite angajatilor din departamentul de resurse umane sa il anunte pe loc pe orice coleg daca poate pleca in concediu intr-o anumita perioada.[/accordion] [accordion title=”3. Se poate stabili pentru fiecare departament numarul de posturi care pot fi in concediu in acelasi timp” is_open=”no”]Toate companiile au o pondere diferita a fiecarui compartiment de activitate. Astfel, unele firme au foarte multi agenti de vanzari, in timp ce in alte firme sunt doar 1-2 posturi in acest departament.

O solutie HR flexibila, cum ar fi WizOne, permite configurarea numarului maxim de concedii concomitente pe fiecare departament in parte, usurand planificarea vacantelor pentru angajati si acceptarea cererilor de catre departamentul de resurse umane.[/accordion] [accordion title=”4. Consultarea usoara a tabelului de concedii” is_open=”no”]Pentru o transparenta maxima, companiile pot permite accesul tuturor angajatilor la modulul de programare a concediilor din soft-ul HR. Astfel, fiecare angajat poate afla exact ce perioade sunt blocate pentru departamentul sau si va putea sa isi planifice vacanta fara aparitia unor situatii conflictuale cu alti colegi.[/accordion] [accordion title=”5. Un instrument de monitorizare util pentru echipa de conducere” is_open=”no”]Chiar daca directorul general semneaza de obicei toate cererile de concedii, acesta nu poate avea o imagine clara cu personalul disponibil in sezonul de vacante fara un centralizator actualizat.

Cu ajutorul solutiei software pentru HR WizOne, departamentul de resurse umane poate genera foarte usor rapoarte privind perioadele de concedii si angajatii efectiv disponibili pentru intreaga perioada, per total sau pe departamente.[/accordion]