Fabrica de arcuri lamelare Styria Arcuri isi gestioneaza activitatea cu ajutorul solutiei informatice WizPro

Compania Styria Arcuri din Sibiu, membra a grupului austriac Frauenthal Automotive Components, lider mondial in productia de arcuri lamelare pentru autovehicule, spune ca adoptarea solutiei ERP WizPro de la Wizrom Software a fost una dintre cele mai folositoare investitii din ultimii ani.

„Compania noastra si-a crescut productivitatea in ultimii ani, concomitent cu reducerea numarului de angajati si cu realizarea de investitii considerabile in tehnologie, ceea ce a necesitat utilizarea unui sistem informatic integrat care sa ne permita atingerea standardelor impuse de industria de automotive, cat si planficarea livrarilor catre parteneri intr-un sistem integrat”, a declarat Daniel Preda, Director General, Styria Arcuri.

Compania din Sibiu produce arcuri lamelare trapez si parabolic. Fabrica este detinuta din 2005 de grupul Frauenthal AG, din Austria, an din care ritmul investitiilor in tehnologizare si management a fost accelerat.

Styria Arcuri a optat pentru soluţia WizPro, integrata cu aplicatia dedicata pentru managementul depozitului WarehouseExpert de la Wizrom, care asigura o eficientizare a fluxului de informatie atat la nivel intern, cat si in relatia cu partenerii si furnizorii, prin functionalitatile de modelare si planificare a productiei, precum si prin integrarea nativa cu modulul de vanzari si aprovizionare.

„Wizrom a reusit rezolvarea uneia dintre principalele provocari si anume interfatarea automatizata intre WizPro si solutiile integrate folosite de catre clientii nostri”, a declarat Daniel Preda, Director General, Styria Arcuri.

„Styria Arcuri a fost un proiect complex a carui finalizare a fost posibila si datorita partenerilor nostri de la Sibiu. Primele beneficii generate de implementarea WizPro au constat in fluidizarea si eficientizarea lantului de aprovizionare si vanzare, asigurarea utilizarii la maxim a resurselor, cresterea acuratetii stocurilor si a operatiunilor”, a declarat Adrian Bodomoiu, Managing Director, Wizrom Software.

Wizrom a implementat modulul comercial (financiar – contabilitate, aprovizionare, vanzare, achizitii, rapoarte management), modulul de productie plus aplicatia pentru managemetul depozitului WarehouseExpert, totul pe o licentiere on-site. Pe termen lung, beneficiile constau in planificarea achizitiilor de materii prime in conformitate cu planificarea productiei (atat pe comenzi de productie, cat si pe faze de productie), generarea de rapoarte OLAP prezente pentru fiecare modul de business, obtinerea unor informatii oferite on-line si in timp real prin intermediul unei interfete grafice prietenoase, ce poate fi oricand personalizata. Investitia initiala este planificata sa fie recuperatain cinci ani.

Soluta WizPro mai este folosita si de alte companii din verticala productie, precum Romtec S.A, Jeras Prod, Cramele Halewood, Caroli Prod, si poate fi implementata in companii din mai multe verticale: distributie, retail, distributie si logistica, distributie pre-sale, distributie van-sale, echipamente electrice si electronice, industria alimentara, industria chimica, industria cosmetica, industria textila, lemn si mobila, masini si utilaje, materiale de constructii, tipografii.

Beneficii

Beneficiile utilizarii solutiei WizPro constau, pentru Styria Arcuri, din:

  • Obtinerea unor punctaje maxime in urma auditarii realizate de partenerii companiei;
  • Automatizarea proceselor EDI folosind standardele automotive cu partenerii companiei;
  • Fluidizarea si eficientizarea lantului de aprovizionare si vanzare;
  • Realizarea rapoartelor externe conform standardelor cerute;
  • Planificarea achizitiilor de materii prime in conformitate cu planificarea productiei pe comenzi de producţte si pe faze de productie;
  • Cresterea productivitatii;
  • Reducerea stocurilor si acoperirea cererii;
  • Asigurarea utilizarii la maxim a resurselor;
  • Cresterea acurateţii stocurilor si a operaţiunilor;

Despre Styria Arcuri

Styria Arcuri este o sectiune din fosta intreprindere Compa. In 1998, Compa SA a format un joint venture cu firma Krupp Hoesch Fedem GMBH, din Germania, firma rezultata preluand sectia de productie de arcuri. In 2002, compania s-a redenumit in ThyssenKrupp Compa Arcuri. In 2005, firma a fost preluata de Frauenthal AG, din Austria, si integrata in grupul Styria. Firma a primit actuala denumire, Styria Arcuri, in 2006.

Despre Wizrom

Fondată in 1992, compania Wizrom Software este specializata in solutii software de gestiune a afacerilor pe verticalele de business vanzari engros si distributie, retail, productie, servicii, banci, asigurari, auto, furnizand totodata servicii profesionale pentru sisteme IT, consultanta si expertiza in domeniu pentru toate categoriile de afaceri.

Wizrom Software si-a consolidat in ultimii ani prezenta si vizibilitatea la nivel regional, prin activitatea filialelor din Republica Moldova si Bulgaria, demararea de proiecte cu clienti multinationali in Serbia si Ungaria, precum si crearea unei retele locale de parteneri certificati.

Wizrom Software are peste 3.200 de clienti activi si 29.000 de licente instalate.